Çocuklara obezite anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara obezite anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 11:13

Çocuklara obezite anlatıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, çocuklara yönelik olarak 'Çocukluktaki sağlıksız yaşam tarzı obezite' semineri düzenlendi. Çocukluk çağı obezitesine dikkat çekip öğrenci, öğretmen ve ailelerde bir farkındalık oluşturmak için başlatılan çalışmalar kapsamında verilen seminerler serisi, Yenişehir Piri Reis İlkokulu'nda başladı. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Yörüksüt Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öz, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, Okul Yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. 13 ilçede gerçekleştirilecek olan seminerlerin ilki, Müdür Aktekin'in okulla ilgili bilgiler vermesi ile başladı.
Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, ''Üretmek ve insanlığa faydalı olan bir şey yapmak dünyanın en anlamlı işi. Çocukluktaki ve ailedeki sağlıksız yaşam tarzını engellemeye yönelik düzenlenen bu çalışmaların bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Eğitimle ve eğitimli çocuklarla geleceğimiz daha sağlık olacak'' dedi.
Yörüksüt Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öz ise, ''İçinde bulunduğumuz sosyal sorumluluk projelerinin en anlamlısı olabilecek bu çalışma kapsamında okulda öğrenci, öğretmen ve ailelerle birlikte olmak bizi hem mutlu ediyor. Çocuklarımın da mezun olduğu bu okulda ilk programın yapılması heyecan verici. 25 yıl önce mahalle içinde süt satarak başlayan ve bugünlere gelen Yörüksüt serüveni, kendimizin yemeyeceği ve içmeyeceği hiçbir ürünü insanlara pazarlamayacağımız anlayışıyla bu günlere geldi'' diye konuştu.
Program, Doktor Oğuz Demirsoy'un çocukluktaki sağlıksız yaşam tarzı ve çocukluk çağı obezite konulu sunumuyla devam etti. Program sonunda öğrencilere Yörüksüt içeceklerinden ikram edildi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!