Çocuklara “Karagöz Mikroplara Karşı” Konulu Gölge Oyunu Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara “Karagöz Mikroplara Karşı” Konulu Gölge Oyunu Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 11:19

EL YIKAMA VE HİJYENİN ANLATILDIĞI GÖLGE OYUNUNU İLGİYLE İZLEYEN ÖĞRENCİLERE OYUN SONUNDA ÇİKOLATA, KALEM KUTUSU, ISLAK MENDİL VE DİŞ BAKIM SETİ DATILDI

Sakarya Adapazarı Belediyesi, diş sağlığının önemine dikkat çekmek amacı ile Taşkısığı İlk ve Orta Okulu’nda çocuklara yönelik “Karagöz Mikroplara Karşı” konulu gölge oyunu düzenledi.
Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 2010 yılında başlattığı ağız ve diş sağlığı ile hijyenin önemini anlatan Hacivat ve Karagöz adlı gölge oyunu, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Her ay farklı bir okulda, öğrencilere yönelik sahnelenen gölge oyunu bu ay Taşkısığı İlk ve Orta Okulu’nda sahnelendi. Seçkin Bayramoğlu’nun sunmuş olduğu “Karagöz Mikroplara Karşı” gölge oyunu ile çocuklara diş fırçalama ile el yıkama alışkanlığının önemi anlatıldı.
El yıkama ve hijyenin anlatıldığı “Karagöz Mikroplara Karşı” adlı gölge oyununu ilgiyle izleyen öğrencilere oyun sonunda Çikolata, Kalem Kutusu, Islak Mendil ve Diş Bakım Seti dağıtımı yapıldı. Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü düzenledikleri eğitici programlarla çocuklara küçük yaşlarda hijyen ve diş sağlığının önemine dikkat çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!