Çocuklara Diş Fırçalamanın Önemi Anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara Diş Fırçalamanın Önemi Anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 11:58

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ DİŞ SAĞLIĞINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ETKİNLİK DÜZENLEDİ.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kamu Hastaneleri Birliği diş sağlığına dikkat çekmek için etkinlik düzenledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Hastaneleri Birliği Kocaeli Genel Sekreterliği diş sağlığına dikkat çekmek için “Ben de fırçalıyorum” etkinliği gerçekleştirdi. 13 Bilgievi’nden etkinliğe katılan 500 öğrenci ile protokol üyeleri, hep birlikte dişlerini fırçaladı. Kocaeli Fuar Alanı Güneş Sahne’de gerçekleşen etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, Kamu Hastaneler Birliği Kocaeli İl Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Aile ve Sosyal Politikalar Kocaeli İl Müdürü Bekir Yümnü, Kocaeli İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sinan Öztürk, hastane yöneticileri, bilgi evleri yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Programda konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, ”Diş sağlığına dikkat çekmek ve diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak için buradayız. Toplumumuzda oldukça yüksek olan diş çürüğü oranını azaltmak ve diş fırçalama alışkanlığı kazandırarak bu konudaki farkındalığı en üst seviyeye çıkarmak için bu etkinliği yapıyoruz” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, çocukların daha anne karnında iken sağlığını güvence altına alacak çalışmalar yaptıklarına da değinen Başkanvekili Özak, gerçekleştirilen bu projenin de çocukların ve toplumun sağlığını güvence altına alan çalışmalardan bir tanesi olduğunu belirtti. Asıl işin anne ve babalara düştüğünü vurgulayan Başkanvekili Özak, “Biz burada çocuklar için bir başlangıç yapıyoruz, bunun sürdürülebilir olması için anne ve babaların takipte olması gerekiyor. Günde iki defa diş fırçalama konusunda çocuklarımıza örnek olmalıyız. Bu programa başladığımızda bu kadar güzel bir tablo ile karşılaşacağımı tahmin etmiyordum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile beraber bu projeye başladık ve çok güzel sonuçlar aldığımızı görüyorum. Kamu Hastaneleri Birliği olarak hastanelerimizde halkımızı tedavi etmeye çalışıyoruz. Fakat hastalıkların korunma tedbirleri uygulamak daha kolaydır ve ucuzdur. Bu yüzden böyle faaliyetlere önem veriyoruz” şeklinde konuştu.
Ağız ve Diş Sağlığı’nın geliştirilmesi ve koruyucu önlemlerin toplum tarafından öneminin anlaşılması, diş fırçalama alışkanlığının yaygınlaştırılması, özellikle hijyen alışkanlıklarının çocukluk çağlarında oluşturulması gerekliliğinin topluma aktarılabilmesi için düzenlenen programa, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 13 Bilgi Evi’nden 500 e yakın öğrenci ve veli katıldı. “Ben de fırçalıyorum” etkinliğinde çocuklar için, “oyun istasyonu” gurubu tarafından doğaçlama tiyatro gösterisi yapıldı. Programa katılan öğrencilerin de dahil olduğu oyun oldukça eğlenceli geçti. Etkinliğin sonunda çocuklara diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!