Çocuklara çevre, doğa ve hayvan sevgisi   

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara çevre, doğa ve hayvan sevgisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 11:35

Çocuklara çevre, doğa ve hayvan sevgisi   

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- BAŞKENT Anadolu Lisesi öğrencileri, Mamak Belediyesi'nin Kutludüğün'de bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Çocuklara çevre bilincini kazandırmak, doğa ve hayvan sevgisi aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler hayvan hakları ve korunmalarına yönelik önemli bilgiler edindi.
Merkezde yaşayan hayvanları seven öğrenciler onlarla yakından ilgilenme ve yaşadıkları ortamı inceleme fırsatı buldular. Veteriner Hekim Eser İnsal öğrencilere merkezde gerçekleştirilen çalışmalar ile sokak hayvanları hakkında bilgi verdi. Hayvanların da insanlar gibi birer canlı olduğu ve onların da hakları olduğunu yetkililerden dinleyen çocuklara, Mamak Belediyesi'nin sokak hayvanlarına yönelik birçok çalışması olduğu anlatıldı. 
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sokak hayvanlarının bakımına ve korunmasına büyük önem verdiklerini belirti. Akgül, çocukların barınağa daha çok ilgilerini çekebilmek amacıyla yapılan bu çalışma ile onlara hayvan sevgisini aşılayarak, bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!