Çocuklara bile göz yaşartıcı gaz sıktılar

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara bile göz yaşartıcı gaz sıktılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 19:28

YUNANİSTAN-Makedonya sınırında bekleyen yaklaşık 7 bin mülteci ve göçmenden 200 kadarı dün tel örgüleri yıkarak Makedonya’ya girmeye çalıştı. Makedonya polisi göz yaşartıcı gaz kullanarak mülteci ve göstericileri dağıttı. Yunan makamlarına göre, 9 kişi yaralandı.

Haberin Devamı



Olaylar dün saat 11.30’da günde azami 580 Suriye ve Irak vatandaşı pasaportlu veya kimlikli mültecinin geçmesine izin verilen Makedonya sınır kapısının açılmasından birkaç dakika sonra başladı. Sınırın herkese açılacağına dair bir söylentinin yayılması üzerine yaklaşık 200 kadar mülteci ve göçmen söktükleri demir direkler ile tel örgüleri yıkarak geçmek istedi. Makedon polisi gözyaşartıcı bombalarla geçişi engelledi. Göz yaşartıcı bomba mülteci çocukların da olumsuz etkilenmesine yol açtı.

Haberin Devamı

Makedonya’nın Sırbistan almıyor diye Yunanistan ile sınırını kapatması nedeniyle Yunanistan’da yaklaşık 22 bin mülteci mahsur kaldı, yeni gelenlerle birlikte her gün bu sayı artıyor. Öte yandan NATO gemileri Ege sularında göreve başladı. Ancak Ege’de geçişler sürüyor. Şubat’ta Türkiye kıyılarından Yunanistan’a geçen mülteci sayısı 53 bin 150’ye ulaştı. 

BAKMADAN GEÇME!