Çocuklara aile birleşimi kavgası

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara aile birleşimi kavgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 10:03

Almanya’da mültecilere aile birleşimi için iki yıl bekleme şartı getiren yeni yasa taslağı, çocukları da kapsıyor mu? Koalisyon ortakları bu soruda anlaşmazlığa düştü.

Haberin Devamı

Almanya’da koalisyon hükümeti geçen hafta bakanlar kurulunda iltica yasasını sertleştiren bir yasa taslağını onayladı. ‘İltica Paketi II’ adını taşıyan taslak, mültecilere aile birleşiminde iki yıl bekleme şartı getiriyor.

Yasa henüz meclise gelmeden koalisyon ortakları arasında anlaşmazlık çıktı. ‘Aile birleşiminde 2 yıl bekleme şartı, çocuk mültecileri de kapsıyor mu? Çocuklar hemen aile birleşiminden yararlanabilir mi?’


Hıristiyan Birlik partileri (CDU/CSU), iki yıl bekleme şartının çocukları da kapsadığı görüşünde. SPD ise taslağın çocukları kapsamasına karşı. Birçok SPD'li milletvekili meclise gelecek taslağa bu haliyle onay vermeyeceğini açıkladı.

SPD Lideri Sigmar Gabriel, taslağın çocukları kapsadığından bilgi sahibi olmadığını belirtti. Konuyu aydınlığa kavuşturmak için Adalet Bakanı Heiko Maas (SPD) ile İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere bir araya geldi.

Hükümetin mülteci koordinatörü Peter Altmaier (CDU) ise bakanlar kurulunun onayından geçen taslağın değişmeden aynen meclise geleceğini açıkladı.

Haberin Devamı


“Bericht aus Berlin” programına konuşan Altmaier, aile birleşimine iki yıl bekleme şartının herkesi kapsadığını kaydetti ve SPD, CDU ve CSU'lu tüm bakanların taslağı onayladığına işaret etti.

Hükümetin mülteci koordinatörü Peter Altmaier, Türkiye ile mülteci göçü ajandasının da uygulamaya konulmasının önemli olduğunu belirtti. Türkiye'nin son 2.5 yıl içinde mültecilere gösterdiği yardımın bir başka örneği bulunmadığını vurgulayan Altmaier, Türkiye'nin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!