Çocuklar sokak sanatı 'Grafiti'yi öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar sokak sanatı Grafitiyi öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 13:30

Çocuklar sokak sanatı 'Grafiti'yi öğreniyor

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - BAŞAKŞEHİR Belediyesi Cemil Meriç Bilgievi’nde 12-18 yaş aralığındaki öğrenciler için Grafiti dersleri başladı. Bir yıllık eğitim sonunda yazı tipleri, karakter tasarımları ve Grafiti eğitimi alan kursiyerlere sertifika verilecek.

Toplamda 120 öğrencinin katıldığı kurs 1 yıl boyunca devam edecek. Bir yıllık eğitim sonunda öğrenciler yazı tipleri, karakter tasarımları ve Grafiti ile ilgili eğitim alan kursiyerlere sertifika verilecek. Başlangıç aşamasında kağıt üzerinde teorik eğitim alan öğrenciler, teorik eğitim sonrasında Bilgievi duvarları üzerinde pratik yapmaya başladı. Eğitimlerde grafitinin felsefesi, estetiği, başlangıç noktası, kendi içindeki etik anlayışı ve tarihi de anlatılıyor.

“GRAFİTİ BİR KÜLTÜRDÜR”

Grafiti eğitmenlerinden Hasan Alveroğlu Grafiti'nin kültür olduğunu söyledi. Alveroğlu, “Grafiti bir sokak sanatıdır, kültürünü sokaktan alır. Eskiden sadece bir başkaldırı sanatı olarak da görülüyordu ama artık bunun ötesine geçti. Bu bakış açısından ilerleyince toplum da sevmeye başladı. Bizler hepimiz Güzel Sanatlar mezunu eğitimcileriz. Çocuklara haftada 1 gün 4 ayrı sınıfta 1 buçuk saat eğitim veriyoruz. Onlara sadece Grafiti'yi değil aynı zamanda bir kültürü de öğretiyoruz. Kendi tarzımızı anlatıyoruz ama onların da kendi stillerini oluşturmaları için ön ayak oluyoruz. 1 yıl sürecek derslerin sonunda düzenli olarak katılan kursiyerlere sertifika verilecek ve eğitim düzenlenecek bir sergi ile son bulacak" dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!