Çocuklar ormanlarını keşfetmeye geldi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar ormanlarını keşfetmeye geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2018 11:23

Çocuklar ormanlarını keşfetmeye geldi

Haberin Devamı

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi Örnekköy Mahallesi yakınlarındaki 400 dönümlük orman alanında tesis edilen Örnekköy Çocuk Ormanı, çocukları ağırladı.

'Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı' olarak kısa süre önce bir protokolle İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Karşıyaka Kaymakamlığı'na tahsis edilen Örnekköy Çocuk Ormanı, hafta sonu öğrenciler, aileleri ve  öğretmenlerden oluşan yaklaşık bin kişiye ev sahipliği yaptı. Çocuk ormanında gerçekleşen 'ormanı keşif yürüyüşüne' Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan, Karşıyaka Orman işletme Şefi Zeynel Dönmez, Karşıyaka Kızılay Şubesi Başkanı Kamil Karadeniz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nce kurulan stantlarda çocuklara orman konulu eğitici öğretici kitap, dergi, broşürler, şapka, tişört, bayrak ve satranç takımları dağıtıldı. Ayrıca Karşıyaka Orman İşletme Şefliği personeli tarafından da yiyecek içecek ikramları yapıldı. Çocuklar öğretmenleri, aileleri ve protokol ile birlikte yürürken, bir yanda da ormanı keşfetti, merak ettiklerini ormancı ağabeylerine sordu.

Yürüyüş sonrası açıklama yapan Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel; Örnekköy Çocuk Ormanı'nda çocuklarda orman sevgisi ve bilincinin artırılması için her hafta sonu etkinlik yapılmasını düşündüklerini, kendilerine bu imkanı sağlayan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür ettiklerini söyledi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal ise milli servet olan ormanların emanetçisi çocuklarda orman sevgisi ve bilincinin oluşmasının en önemli yolunun eğitim olduğunu, bunun da ormanların çocuklar tarafından keşfedilmesiyle sağlanabileceğini söyledi. Bir ağaca dokunmayan, bir fidanı toprakla buluşturmayan, ormanları gezip, kamp yapmayan bir çocuğun, ormanlarla ilgili çok sayıda broşür, dergi, kitap okusının yaşayarak öğrenme kadar etkili olamayacağını belirten Bölge Müdürü Şahin Aybal, başta anne ve babalar olmak üzere öğretmenler ile bu konuda her zaman işbirliğine hazır olduklarının söyledi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!