Çocuklar ile yazarlar buluştu

Çocuk ve gençlerimizin okuma zevkini artırıp kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamak için farklı çalışmalar yürüten Irmak Okulları, her sene bir de kitap fuarı düzenliyor.

Tüm veli, öğretmen ve öğrencilere açık olan fuara ayrıca çevre sakinleri ve çeşitli anaokulları da ziyaretçi olarak katılabiliyor.

Bu yıl 20, 21 ve 22 Aralık tarihlerinde düzenlenen Irmak Okulları Kitap Şenliği’nde öğrenciler bir kez daha yazarlarla söyleşi yapma fırsatı buldu. İlk öğretim sınıflarında Nurettin İğci, Nur İçözü, Sevim Ak, Mine Soysal, Bilgin Adalı gibi değerli yazarlarımız yer alırken, lise sınıflarında Doğan Hızlan, Hüsnü Arkan, Feyza Hepçilingirler ve Özgür Arcan öğrencilerle edebiyat, popüler kültür, dili doğru kullanma, edebiyat ve müzik ilişkisi konularında söyleşi yaptı.

Eski başkan Reina’da yenisi Sait Halim Paşa’da

İstanbul Büyükşehir eski Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, önceki gece Eda Deniz, Duygu Alkan, Yavuz Mavioğlu ve Hande Dilmen’in ortağı olduğu İstanbul’un tanınmış avukatlık bürolarından ADMD’nin geleneksel yılbaşı partisine katılmak üzere Reina’ya gitti. 300’ü aşkın davetlinin bulunduğu partide Gürtüna, Yavuz Mavioğlu’nu çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Aynı saatlerde Sait Halim Paşa Yalısı’nda ise "Kültür Başkenti İstanbul" adlı kitabın tanıtımı yapılıyordu. Tuna Köprülü’nün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş ile ortak çalışması sonucu tamamlanan kitabın tanıtımına katılanlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da vardı. Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma tarihi eserlerin tanıtıldığı kitapta, İstanbul’da bulunan cami, kilise, sinagog, hamam, çarşı ve saraylar hakkındaki bilgiler okurlara sunuluyor.

Fadıllıoğlu farkı

Metin Fadıllıoğlu ile Beymen, yeni ve farklı bir projeye daha imza attı; Bar Cafe Sinbin, geçtiğimiz hafta kapılarını açtı. Kahvaltı servisiyle güne başlayan mekan, Akmerkez’in ilk katında, Beymen’in girişinde yer alıyor. Dekorasyonunu Zeynep Fadıllıoğlu’nun yaptığı mekanda, Fransız şefin elinden çıkan benzersiz patisserie ürünleri, Sakeprinha, Ginger Lemonade, Apple Splash, taze meyve suları ile yapılan kokteyller (özellikle taze erik suyu-votka çok beğeniliyor) dikkat çekiyor. Sinbin daha şimdiden ünlülerin buluşma noktası haline geldi bile...

Boğaz’da bir Kilisli

Beylikdüzü’ndeki Kilisli Kebapçısı meşhurdur. Hıncal Uluç, Sezen Aksu, Kürşat Başar ve daha birçok ünlü isim buranın müdavimlerindendir. Kilisli, artık Boğaz’da, Emirgan’daki Atlı Köşk’ün yanında da hizmet veriyor. Daily News Restaurant ve Martini Cafe’nin eski sahibi Özcan-Begüm Karamahmutoğlu çifti Kilisli ile anlaştı, ortak oldu ve bu ünlü mutfağı Boğaz’a taşıdı.

Al Jamal açıldı

Pera Palas Oteli’nin karşısındaki eski Cahide, önceki gece Al Jamal adıyla hizmete girdi. Patron İzzet Çapa, oryantal şovların renk kattığı açılışta birçok ünlüyü ağırladı. Dilruba Sarıyer de konuklar arasındaydı ve gecenin en çok eğlenen ismi oldu.

Mutfakta yenilik var

Tiyatro oyuncusu Demet Akbağ’ın kardeşi Sedef İyibar ile Zeynep Bilgin’in birlikte hazırladıkları "Kolay Aslında" adlı yemek kitabının tanıtımı, geçtiğimiz gün Teşvikiye’deki "Office 1 Superstore"da yapıldı. "Mutfakta Yenilik Var" adlı programı da hazırlayan İyibar, "Kitabımızda en fazla 45 dakikada hazırlanabilecek tariflere yer verdik" dedi. Kardeşine destek olmak için tanıtıma katılan Demet Akbağ, "Adam olacak çocuk küçükken belli olur. Sedef, boyu mutfak tezgahına yetişmezken sandalye alıp yemek yapmaya çalışırdı. Ben de ünlülerin taklidini yapıp evdekileri güldürmek gibi bir misyonu üstlenmiştim" diye konuştu.

Eski sevgililer partide karşılaştı

Önceki gece Reina’da İstanbul’un tanınmış avukatlık bürolarından ADMD’nin geleneksel yılbaşı partisi vardı. Partinin konukları arasında Irmak Ünal ile yeni sevgilisi Emre Karabacak da bulunuyordu. Ünal, bir ara ADMD’nin ortakları Eda Deniz ve Duygu Alkan’la sohbete daldı. O sırada eski sevgilisi Gökmen Gökbakan ise diğer köşeden kaçamak bakışlarla kendisini izliyordu.

Bayram bereketi

Kurban Bayramı ile yılbaşı çakışınca, alışveriş merkezleri dolup taşmaya başladı. Ben de geçtiğimiz gün Akmerkez’e uğradım ve içeri girdiğin anda neye uğradığımı şaşırdım. Alışveriş merkezinde mahşeri bir kalabalık vardı. O kalabalık içinde birkaç tanınmaş simaya da gözüm takıldı. Rıfat-İpek Dedeman çifti, dostlarına hediye almak için kalabalığı yararak mağazaları dolaşanlar arasındaydı.

Geleceğin elinden tutun

1993’te kurulan AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı), erken çocukluk ve yetişkin eğitimine katkı sağlamak, bu konuda ülke genelinde yaygın bir hizmet ağı oluşturmak için faaliyetlerini sürdürüyor. AÇEV, 0-6 yaş dönemi eğitimin yaşamsal önemi konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla "7 Çok Geç" kampanyasına devam ediyor. Kampanyaya maddi destek sağlamak amacıyla hazırlanan AÇEV bileklikleri, sadece Marks&Spencer mağazalarında satılıyor.

Limuzin kiralama şirketi kurdular

Süreyya Yalçın ile eşi Kerem Dürüst, yaşamlarını sürdürdükleri Amerika-Boston’da bir limuzin kiralama şirketi kurmuşlar. Böylece Kerem Bey eğitimine devam ederken, Süreyya Hanım da şirket işleriyle ilgilenerek oyalanacakmış! Çift yeni şirketlerine duyduğuma göre "Reina Rent a Car" adını vermiş.
Yazarın Tüm Yazıları