Çocuklar için de bir Hürriyet var

Özgürlük kavramı toplumda sıkça tartışılıyor. Bazılarımız sınırsız özgürlükten bahsediyor, bazılarımız ise sınırsız bir özgürlüğün olmadığından… Bir gerçek var ki, yaşımız ilerledikçe, öğrendiklerimizin etkisi ile kendimize sınırlar çizmeye başlıyoruz. Düşüncelerimizin de sınırları oluyor... Fakat çocukların düşüncelerinde sınırlar yok. En özgür ve önyargısız düşünen onlar. Bu nedenle çocuklara kulak verilmeli…

Haberin Devamı

Çocukların özgürce fikirlerini ifade edebilecekleri bir yer var. Hürriyet Gazetesi’nin çocuk ve gençlik bölümü olan Hürriyet Çocuk Kulübü! Çocukların yazı yazabildiği; çizdiği resimleri, çektiği fotoğrafları yayımlayabildiği özel bir tablet dergisi… Her hafta Cuma günü yeni sayıları yayımlanan bu dergiyi çocuklarla buluşturmanın onurunu yaşıyoruz.

Yararlı ve çok güvenilir

Hürriyet Çocuk Kulübü tablet uygulamasının en önemli özelliği yararlı ve güvenilir bir içeriğe sahip olması… Psikolog Doç. Dr. Yıldız Dilek Ertürk’ün de çocuklar için önerdiği bu uygulamada bilimden sanata, oyundan sinemaya, tarihten teknolojiye kadar her şey var. Çocukları olumlu yönde etkiyecek içeriklere sahip olan bu uygulamayı etrafınızdaki çocuklarla buluşturarak onlara bir iyilik yapın.

Haberin Devamı

Çocuklar da yazar olabiliyor

Hürriyet Çocuk Kulübü üyeleri de yazar olup, kendi makalelerini yayımlayabiliyorlar. Yazar olmak isteyen çocuklar, Hürriyet Çocuk Kulübü’ne başvuru yapıyor ve aileleriyle yapılan “Yazarlık Sözleşmesi”nden sonra yazar olabiliyorlar. İstedikleri konularda yazdıkları makaleleri Hürriyet Çocuk Kulübü’ne gönderen üyelerin makaleleri, izleyen haftanın sayısında yer alıyor. Böylece erken yaşta yazma ve okuma sevgisi kazanmaları, genel kültürlerini geliştirmeleri ve özgüven kazanmaları hedefleniyor.




Yeni sayıları her Cuma yayınlanıyor

Her hafta Cuma günü yeni sayıları yayımlanan uygulama, AppleStore ve Android mağazalarından ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ayrıca internet üzerinden ‘Hürriyet Dünyası’ içinden de okunabiliyor.

Haberin Devamı

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.com.hurriyet.cocuk&hl=tr

iTunes: https://itunes.apple.com/app/hurriyet-cocuk/id679621235?mt=8


İnternet sitesi: http://www.hurriyetcocukkulubu.com/

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak, onların sorgulamasına ve üretmesine katkı sağlayacaktır. Çocuklar okusun, sorgulasın. Gelecek onların…

Yazarın Tüm Yazıları