Çocuklar geleceğe ‘AliS’le hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar geleceğe ‘AliS’le hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 10:30

BAKTAT Eğitim Köprüsü ve Mannheim Astrid Lindgren İlkokulu’nun birlikte yürüttüğü ‘AliS’ projesi, bu yıl da devam ediyor.

Haberin Devamı

Mannheim’ın Hochstaett semtinde 190 öğrencisinden 80’ini Türkiye kökenli çocukların oluşturduğu Astrid Lindgren İlkokulu Müdürü Ümit Arabacı ile BAKTAT Eğitim Köprüsü yöneticileri, çocukların eğitim hayatında velilerin etkisini dikkate alarak 2014-2015 eğitim yılında AliS Projesi’ni başlattı.

Mannheim Belediyesi’nin de maddi destek sağladığı projenin amacı, velilerin eğitim ve yetiştirme becerilerini geliştirmenin yanı sıra çocuklara eğitimde fırsat eşitliği sağlamak.

Projenin birinci ayağının, velileri çocuklarının eğitiminde daha aktif hale getirmek ve onlara ihtiyaçları doğrultusunda destek vermek olduğunu belirten yetkililer, ikinci ayağının ise çocukların ihtiyaçlarına yönelik olduğunu ifade etti.

Proje kapsamında seminerler, kahvaltı grupları, özel destek dersleri, sağlıklı yemek hazırlama kursları ve okuma kulübü gibi etkinlikler düzenleniyor. ‘Veliler Buluşması’ adıyla her salı toplanan kahvaltı grubu, iki sınıfın öğrencilerine sağlıklı beslenme ve kahvaltı yapma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyor. Özel destek derslerinde ise öğretmenlerin belirlediği 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerine her cuma günü iki grup halinde matematik ve Almanca dersleri veriliyor.

Ayrıca haftada bir gün de öğrencilerle birlikte velilere ‘sağlıklı yemek pişirmek’ konusunda kurslar düzenleniyor. Ayrıca çocuklara kitap okuma sevgisini aşılamak için okulun kütüphanesinde okuma yarışmaları da düzenleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!