Çocuklar futbolla hoşgörüyü öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar futbolla hoşgörüyü öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2018 13:12

Çocuklar futbolla hoşgörüyü öğreniyor

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da çocuklara futbolda hoşgörüyü kazandırmak amacıyla fair play kurallarıyla oynanan Hoşgörü İçin Sokak Futbolu Turnuvası, Zeytinpark'ta başladı. 130 takımın yarıştığı turnuvada, kazanan 'hoşgörü' oldu.
Zeytinpark, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Lykia İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (LİDOSK) işbirliğinde düzenlenen Hoşgörü İçin Sokak Futbolu Turnuvası, Zeytinpark'ta başladı. Müsabakalar, minikler, küçükler, yıldızlar, gençler kategorisinde düzenleniyor. İlk gün 130 takımın yarıştığı turnuvada yüzlerce öğrenci, futbol aracılığıyla hoşgörü, yardımlaşma, paylaşım, mütevazı ve anlayışlı olmayı öğrendi.
Zeytinpark'ta kurulan 10x15 metrelik alanında 3'er kişilik takımların oynadığı sokak futbolunda her maç 3 dakika sürdü. Maça 6'şar fair play puanına sahip olarak başlayan takımlar, oyuna el sıkışarak başladı, oyun biterken de el sıkışarak ayrıldı. Oyunculardan biri el sıkışmayan takımın fair play puanı düştü. Oyunda hata yapan oyuncuya hakem düdük çalarak uyarınca takımın 2 puanı silinirken, hatayı kendisi fark edip hakem düdük çalmadan rakipten özür dileyen takıma 1 fair play puanı verildi.
Turnuvaya katılan Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Sadi Kan, başlangıç vuruşunu yaparken, “Barış ve hoşgörü temel değerler. Çocuklarımızın bu değerlerle yetişmesini temenni ediyorum. Turnuvanın hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Kan, turnuvaya katılan çocuklarla sohbet etti.
TÜRKİYE'DE İLK
Antalya Ticaret Borsası ve Zeytinpark AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, turnuvaya yoğun katılım olduğunu belirterek, “Avrupa'da 26 ülkede tamamı fair play oyun kuralları ile oynanan futbol turnuvasını Türkiye'de ilk kez Antalya'da gerçekleştirdik. Futbol aracılığıyla toplumsal barışa katkı sunma hedefindeyiz. Hoşgörü gibi kavramlar çocukluk döneminde benimsenirse daha kalıcı oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.  
KAZANAN HOŞGÖRÜ
LİDOSK Derneği etkinlik sorumlusu Osman Pişirici, 130 takımın Zeytinpark ev sahipliğinde hoşgörü için yarıştığını belirterek, “Bu turnuvanın kazananı hoşgörü ve barış olacak" dedi. 20 Mayıs Pazar günü final maçı ile turnuvanın tamamlanacağını aktaran Pişirici, futbol aracılığıyla gençler arasında hoşgörüyü artırmayı hedeflediklerini anlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!