Çocuklar doyasıya eğlendi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar doyasıya eğlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 09:32

Çocuklar doyasıya eğlendi

Haberin Devamı

Azim ÇELİK/ADAPAZARI(Sakarya), (DHA) - ADAPAZARI'nda, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin bahçesinde çocuklar oyunlar oynayıp resimler çizdikleri etkinlikle yaza eğlenceli bir giriş yaptı.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Türk Talebe Birliği Sakarya İl Başkanlığı'nca hazırlanan "Benimle Oynar mısın?" projesi kapsamında düzenlenen 'Çocuklarla Yaza Merhaba' etkinliği Adapazarı'ndaki Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin bahçesinde gerçekleştirildi. Otizm tanısı konan çocuklar ile normal gelişim süreci gösteren çocuklar bir araya getirerek, özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların sosyal hayatta insanlar arasına katılmaları konusunda toplumsal bilinç oluşturulması ve çocuklar arasında iletişimi arttırmak amacıyla düzenlenen piknikte, farklı yaş grubundaki otizmli çocuklar için ihtiyaçlarına göre eğitici faaliyetlere ve oyunlara yer verildi.

Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Eğitim Birim Başkanı Berkan Çiftçi, "Hazırlanan bu proje ile otizmli çocukları normal gelişim gösteren çocuklarımız ile bir araya getirerek aradaki sevgi ve yardımlaşmayı arttırmayı ve bununla birlikte toplumumuzda otizmli bireylere karşı duyulan önyargıyı kırmayı amaçlıyoruz. Çalışmalarımızla, toplumda sanıldığının aksine otizmin de tedavisinin olduğunu ve erken teşhis ile beraber doğru bir eğitimin belirgin düzeyde olumlu sonuçlar gösterdiğini anlatıyoruz. Projemiz kapsamında, hem otizmli bireylerin yaşam becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacak çalışmalar hem de ailelere verdiğimiz destek ile anne-babaların da yaşamlarını kolaylaştıracak faaliyetlerde bulunacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!