Çocuklar artık eğlenirken öğrenecek, paranın ağaçtan toplanmadığını anlayacak

DOĞAN Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, KidzMondo’nun kurucusu Kidz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kazma ile Trump Towers’da imzayı atarken kızı Yasemin’den örnek verdi:

Haberin Devamı

- Yasemin de tüm çocuklar gibi oyun alanlarına gitmek istiyor. Onu farklı nerelere götürebiliriz diye zorlanıyoruz. Hafta sonları daha çok jetonlu oyun alanlarına gidiyoruz.
KidzMondo Trump İstanbul Proje Koordinatörü Hande Sabuncuoğlu araya girdi:
- Jetonlu oyunlar ve oyuncaklarda 20 lira karşılığı çocuk yarım saat veya 1 saat zaman geçirebiliyor.
Hanzade Doğan Boyner, Trump Towers ve Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Bülent Kural, KidzMondo S.A.L. Pazarlama Müdürü Mirna Souaid, KidzMondo S.A.L. Pazarlama ve Satış Direktörü Marc Harb, KidzMondo Trump İstanbul Pazarlama Direktörü Sibel Şeker’in de hazır bulunduğu imza buluşmasında iki yıllık arayışlarına değindi:
- Trump Alışveriş Merkezi’nde çocuklara 9 bin metrekarelik bir alan ayırmıştık. Bu alanda farklı birşeyler yapmalıydık. Anne olarak çocuklara dönük eğlence alanlarında bir açık olduğunu biliyordum. Eğlence, öğrence şehri KidzMondo’yu 2 yıldır inceliyorduk. KidzMondo, çocukların oynarken öğrenecekleri bir konsept. İstanbul gibi bir metropolde olması gerektiğini düşündük ve bu yönde adımlarımızı attık.
KidzMondo’nun dünyada devreye girmiş benzerlerinin eksiklerini görerek yola çıktığını vurguladı:
- Kidz Holding, çocuklar için bir ülke şeklinde dizayn edilen ilk KidzMondo’yu Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta açıyor. İkincisi de İstanbul’da Trump Alışveriş Merkezi’nde olacak.
Kidz Holding’in Lübnan asıllı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kazma, Beyrut’taki hazırlıklarının sona yaklaştığını kaydetti:
- Beyrut’taki KidzMondo’yu nisan ayı içinde açıyoruz. 6 bin metrekarelik bir alanda anayasası, pasaportu, Kidlar adlı parası da dahil herşeyiyle bir çocuk ülkesi kurduk. İkincisini İstanbul’da, hem de Trump Alışveriş Merkezi gibi iyi bir lokasyonda, Doğan Grubu’yla açacağımız için çok mutluyuz. 3’üncüsü de 2014 yılında Abu Dhabi’de devreye girecek.
- Trump Alışveriş Merkezi’ndeki ne zaman açılacak?
Hanzade Doğan Boyner yanıtladı:
- Bu yılın sonbaharında açmayı planlıyoruz. KidzMondo için Trump Alışveriş Merkezi’nde 4 bin metrekarelik bir alan ayırdık.
KidzMondo modeliyle çocukların küçük yaştan itibaren gerçek hayatı eğlenirken öğrenebileceklerinin altını çizdi:
- KidzMondo’ya giren çocuk aynı zamanda bir değerler zincirinin parçası olacak. Çevreye saygılı olmayı, birlikte oynamayı, ekip çalışmasını, para harcamayı ve kazanmayı, kendi parasını yönetmeyi öğrenecek. Hakettiği parayı harcamanın değerini anlayacak.
Ali Kazma, bu alandaki açığı Lübnan’da da çok iyi gördükleri için KidzMondo’yu geliştirdiklerini kaydetti:
- Çocuklar KidzMondo gibi bir konseptte, paranın çalışılarak kazanıldığını daha iyi anlayacak. O zaman görecekler ki para ağaçtan toplanmıyor.
Hande Sabuncuoğlu da kendi çocuğundan örnek verdi:
- Çocukların çoğu gibi benim çocuğum da paranın ATM’lerden karşılıksız bir şekilde verildiğini sanıyor. KidzMondo’da giriş ücreti sonrası bazı aktivitelerde parasını bitirdikten sonra, bir bölümünde de çalışarak kazanabileceğini, parasını oradaki bankada biriktirebileceğini görecek.
KidzMondo gibi alanlar, kimi çocukların çıraklıkla yüzleştiği gerçek hayatı, “Hem oyna, hem öğren” konseptiyle ortaya koyacak.
Oynarken, eğlenirken öğrenmek, çocuklara bambaşka ufuk açacak.

Haberin Devamı

Çocuklar artık eğlenirken öğrenecek, paranın ağaçtan toplanmadığını anlayacak

Haberin Devamı

Okulların çocukları fabrika turuna götürmesi gerekmeyecek

HANZADE Doğan Boyner ve Ali Kazma’ya bazı çikolata fabrikalarına okullardan turlar düzenlendiğini anımsattım. Kazma yanıtladı:
- KidzMondo’da çikolatayı üretmeleri mümkün olacak. Dolayısıyla okulların çocukları fabrika turuna çıkarmalarına gerek kalmayacak. KidzMondo turu onlara yetecek.
Hande Sabuncuoğlu, giriş ücreti üzerinde durdu:
- Henüz kesin olmamakla birlikte KidzMondo Trump İstanbul’a giriş ücreti 30-35 lira dolayında olacak. Bu giriş ücretiyle isteyen çocuk 8 saat de vakit geçirebilecek./images/100/0x0/55ea10a7f018fbb8f8691aca
Ali Kazma, güvenliğe dikkat çekti:
- Aileler KidzMondo’ya bıraktıkları çocuklarını
birbiriyle uyumlu bileklikler aracılığıyla izleyebilecek. Hangi birimde olduğuna bakabilecek. Çocuğunu alırken de bilekliklerin birbirini tanımasına dikkat edilecek.

Haberin Devamı

KidzMondo’ya 10 milyon dolarlık yatırım yapacak

DOĞAN Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, KidzMondo Trump İstanbul’un yatırım bedeli üzerinde durdu:
- 500 çocuğun aynı anda güvenli şekilde oynayabileceği KidzMondo için 10 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz. KidzMondo Trump İstanbul’da 250 personel görev alacak. Personelin pedagoji eğitimi almış olmasına özen gösterdik.
Sonra Ali Kazma’ya sordu:
- Beyrut’taki KidzMondo’ya yılda kaç çocuğun girmesini bekliyorsunuz?
Kazma yanıtladı:
- 400 bin dolayında olabilir.
İstanbul’un büyük bir metropol olduğunu anımsattı:
- KidzMondo, çocuklar için İstanbul’un Avrupa yakasındaki ilk oynarken öğrenecekleri bir alan olacak. Böyle bir alan yılda 1 milyon çocuğu da çekebilir. Ancak, biz ilk yıl için 500-600 bin çocuğu ağırlayabileceğimizi öngörüyoruz.
Anadolu’dan da çocuklarını getireceklerin olacağını kaydetti:
- İstanbul’a gelen turistlerin çocukları açısından da çekim merkezi olacağımızı düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Markalar için fırsat olacak

HANZADE Doğan Boyner, 2-14 yaş arasındaki çocukların ağırlanacağı KidzMondo Trump İstanbul için 40 dolayında markayla görüşmeler yaptıklarını vurguladı:
- Hamburgerden çikolataya, hastaneden bankaya, KidzMondo’nun içindeki birimler gerçek markalar olacak. KidzMondo
adlı çocuk ülkesi, markalar için de fırsat kapısı açacak. Markalar bu sayede çocukları daha küçük yaşlardan itibaren kendine çekme şansı yakalayacak.
Kidz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kazma, KidzMondo’ya sürekli girmek isteyecek çocukları da düşündüklerini kaydetti:
- Diyelim ki bir çocuk KidzMondo’nun içindeki 40 farklı birimi dolaştı, oralardaki etkinliklere katıldı. Sonra tekrara düşüp, bıkmasını istemiyoruz. Bu nedenle o markaların kendi içlerinde değişiklik yapmasını planlıyoruz. Örneğin, çikolatanın bir türü üretilirken, sonraki yıl bir başka versiyonu üretilebilir.

Yazarın Tüm Yazıları