Çocuk yaşta büyük dram

Güncelleme Tarihi:

Çocuk yaşta büyük dram
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 11:10

KONYA’da 2 yıl önce 14 yaşındayken, birlikte olup hamile kaldığı ve kendisiyle evlenmek isteyen 22 yaşındaki Mehmet Durmazer'i, babasının istediği 5 bin YTL başlık parasını verememesi üzerine, babasının zoruyla şikayet edip hapse attıran 16 yaşındaki Seher Naciye Durmazer'in dramı yürek burkuyor.

Çocuğunu dünyaya getiren Durmazer 16 yaşını doldurunca, cezaevinde bulunan Mehmet Durmazer'le nikahlanmasına rağmen, eşinin serbest bırakılmamasının üzüntüsünü yaşıyor. Seher Naciye Durmazer, “Mehmet, o zaman yaşım küçük olduğu için ‘tecavüz’ suçundan tutuklandı. Ben 16 yaşıma gelince cezaevinde kendisiyle nikahlandım. Ancak, Mehmet’in tahliye olması için yeniden dava açmamız gerekiyormuş. Avukatlar, dava için 8 bin YTL masraf istiyor. Bunu karşılayamadığımız için çocuğum babasına, ben eşime, o da bize kavuşamıyor” dedi.

Cezaevindeki eşi Mehmet Durmazer’in babasının evinde kalan Seher Naciye Durmazer, 2 yıl önce hastanede bir yakınının refakatçısı olarak kalırken Mehmet Durmazer ile tanıştığını belirterek DHA'ya şunları anlattı:

“Hastanede tanıştık ve birbirimizi sevdik. 14 yaşındaydım. Birlikte olduk. Hamile kaldım. Mehmet beni ailemden istedi. Babam, 5 bin YTL başlık parası karşılığında beni vermeyi kabul etti. Ancak, Mehmet’in maddi durumu iyi olmadığı için parayı ödeyemedi. Bunun üzerine babamın zoruyla karakola gidip Mehmet’ten şikayetçi oldum. Mehmet çıkarıldığı mahkemede, ‘tecavüz ve çocuğu cinsel istimar’ suçlarından 8 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Babam, daha sonra hamile olmama rağmen beni başkasıyla evlendirmek istedi. Ancak, o kişi de 5 bin YTL yerine 2 bin YTL başlık parası verince evlilik olmadı. Hamile olduğum için babam sürekli beni dövdü. Çocuğumun düşmesi için karnıma tekmeler attı. Antalya Kadın Sığınma Evi’ne kaçtım. Çocuk doğduktan sonra Konya’daki Kız Yetiştirme Yurdu’na geldim.”

EŞİNE KAVUŞMAK İÇİN YARDIM İSTİYOR

16 yaşını doldurunca mahkemeye başvurarak evlilik için karar aldırdığını kaydeden Seher Naciye Durmazer, “Nikahımızı Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hacerli, Mehmet’in kaldığı Konya E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kıydı” dedi.

Eşiyle birlikte yaşamak istediğini belirten genç anne, “Şimdi evliyim ama kocam cezaevinde. Onun bir an önce çıkmasını istiyorum. Ancak, görüştüğüm avukatlar, karar düzeltmek için yeniden dava açılması gerektiğini ve bunun için de 8 bin YTL masraf gerektiğini söyledi. Bu parayı vermem mümkün değil. Yetkililerden yardım istiyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!