Magazin Konseyi'nde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu

Güncelleme Tarihi:

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 16:23

Neslihan Atagül, “Çocuk yapmak istemeyen arkadaşlarıma inat anne olacağım” dedi. Bir yanda bu ülkeye ya da dünyaya çocuk doğurulmaz diyenler, diğer yanda ise çocuk yapmak istediklerini bildiklerimiz (Neslihan Atagül, Beren Saat gibi). Konsey çocuk meselesine ve bu açıklamalara nasıl bakıyor? Çocuk yapmayı ya da evlat edinmeyi düşünen var mı?

Haberin Devamı

Onur BAŞTÜRK

Bakarız derseniz evlat edinebilirim

Bu ülkeye ya da dünyaya çocuk doğurulmaz diyenleri çok iyi anlıyorum. Haklı da buluyorum. Ama belki de bu laf 70’lerde de çok söyleniyordu, bilmiyoruz ki... Yani ne bu ülke ne de dünya hiçbir zaman iyi bir yer olmadı!
Önemli olan kendini hazır hissettiğinde anne baba olmak. Böyle klişelere tutunup kalmak önemsiz. Neslihan Atagül de bence bunu demek istedi. “Arkadaşlarıma inat” lafı her ne kadar gereksiz olsa da...
Ve sevgili konsey, eğer hepiniz “Biz de bakarız” derseniz bir çocuk evlat edinebilirim ileride, neden olmasın?

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu


Ömür GEDİK

Çocuğum var ve çok mutluyum

Haberin Devamı

Ben bu dünyaya bir çocuk doğurdum. Çok da mutluyum. Sevgiyle, mutlu bir ortamda büyüyecek her çocuğun bu dünyaya aslında iyi geleceğini düşünüyorum.
Bu nedenle bilinçli, iyi anne baba olacak insanların çocuk yapmasını destekliyorum.


Cengiz SEMERCİOĞLU

Bu dünyaya çocuk doğurulmaz bahanesini bırakın

Bu dünyanın sorunu... Dünyada da refah seviyesi yüksek toplumlar çocuk yapmazken, yoksul geri kalmış toplumlar daha çok çocuk yapıyor. Bu yüzden Batılı ülkeler sürekli yaşlanıp nüfus sorunu yaşıyor zaten...
Bakın şu Konsey’in bile sadece 3 çocuğu var. Hepimizin 3’er çocuğu olsa 12 tane modern, eğitimli, kültürlü gencin yetişmesi demek bu...
Ama siz, ‘bu dünyaya çocuk doğurulmaz’ bahanesiyle
rahatım kaçmasın istiyorsunuz... Neslihan da buna isyan ediyor işte ve haklı...

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu

 

Melike KARAKARTAL

Çocuk istememek de bir hak

Neslihan Atagül’ün düşüncesi gayet güzel, eminim çok iyi bir anne olacaktır. Fakat bunu ifade ediş şekli yanlış. Çocuk doğurmak öyle büyük bir iş ki, bir defa “çocuk doğurmak istemeyenlere veya başka birilerine inat” için yapılacak şey değil. Herkesin seçimine saygı göstermek lazım.
Bir defa, herkesin arzu ettiği biçimde çocuk yetiştirmek için elverişli ekonomik koşulları yok.
Kiminin de elverişli koşulları var ama anne olmayı tercih etmiyor.
Her kadının doğuracağı çocuğun ülkemiz için güzel şeyler yapma ihtimali var. Fakat nasıl çocuk sahibi olmak istemek bir hak ise, istememek de bir hak.
Başkalarının tercihleri üzerinden kendini ifade etmek yerine sadece “Ben çocuk doğuracağım, çünkü çok istiyorum” demesi yeterli olurdu.
Bir de...
İnsan bir adama çok aşıkken “Bu adamın çocuğunu doğurmak istiyorum” hislerine kapılıyor hızlıca, önce evlensinler, biraz evlilikleri demlensin, bakalım o zaman neler diyecek...
Umarım yine aynı hisler içinde olur...

 

Haberin Devamı

Aldatıldım ama hâlâ seviyorum

Kaan Tangöze’den boşanan Seçkin Piriler, Salih Keçeci’ye “Aldatıldım ama hâlâ seviyorum” dedi. Aldatıldıktan sonra sevmeye devam edilir mi? Seçkin gerçekleri mi söylüyor yoksa Kaan’ı ve sevgilisi Kıvılcım Ural’ı rahatsız etmek için mi bu açıklamaları yapıyor?

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu

 

Cengiz SEMERCİOĞLU

İki çocuk annesi olarak konuşuyor. Seçkin, Kaan’la sevgiliyken ya da evli ama çocukları yokken bu ihaneti yaşasa böyle mi konuşurdu? Hiç sanmıyorum... Ama şimdi çocuklarının aile ortamından uzak büyümesini istemiyor. Tipik Türk kadını refleksi; Türk kadınlarının çoğu şiddet dahil çocuk için pek çok şeyi sineye çekmiyor mu? Oysa boşanmış anne babaların çocukları da pekala büyüyor; bak ben büyüdüm mesela Seçkin...

Haberin Devamı


Ömür GEDİK

Tercih meselesi. Benim kedim sürekli tırmalıyor, canımı yakıyor ama onu sevmeye devam ediyorum. Arada başkalarına da gidip sevdiriyor kendini. Yine de seviyorum onu. Sanırım Seçkin’inki de bunun gibi bir şey. Çok derin, koşulsuz ve gerçek.


Melike KARAKARTAL

Seçkin Piriler eski eşinin, daha doğrusu çocuklarının babasının sevgilisini rahatsız etmeyi düşünmüyordur bana kalırsa, yani makul, mantıklı bir kadın böyle yapar en azından.
Aldatılan insanın hisleri bıçak gibi kesilmez ki, hâlâ seviyor olması normal... Aldatılan insanların çoğu bir süre hem kızıyor, hem sevmeye devam ediyor karşısındakini, hınçla doluyor öte yandan... Seçkin’in saflığı, böyle bir sözü dile getiriyor olması...

 

Onur BAŞTÜRK

Haberin Devamı

Aldatılsan da sevmeye devam edebilirsin, evet. Ama o sevgi artık seni yiyip bitiren bir sevgi olur çıkar. İlerleyemezsin. Çünkü karşı taraf gitmiş başkasına aşık olmuş işte, el ele göz göze dolaşıyor. O yüzden bu sevgiyi öldürmeli Seçkin Piriler ve yoluna devam etmeli...

 

Sosyal medyada mahrem olur mu!

Emel Yıldırım, umreye gidip, oradaki fotoğraflarını paylaşınca eleştiri aldı. Sosyal medyada ünlüler neleri paylaşmalı? Mahrem olan, olmayan nelerdir?

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu


Onur BAŞTÜRK

Umre kıyafeti gayet stildi

Bence mahrem diye bir şey kalmadı ya. Dini bir yere gittiğinde de insanlar bunu paylaşmak istiyor.
Belki gösteriş duygusundan belki de hayatına paylaşma arzusuna gem vuramamaktan...
Bugün bir anlayışlı günümdeyim, her şeyi anlayışla karşılıyorum, hayırlara vesile!
Ayrıca Emel Yıldırım da gayet stildi umre kıyafetiyle filan.

Haberin Devamı


Melike KARAKARTAL

Mahrem konular paylaşılmamalı

Sosyal medyada “Neyi paylaşmalı, neyi paylaşmamalı” herkese göre değişiyor bence ama değişmeyen bir şey varsa, o da mahrem kavramı ve o kavramın içinde olan ne varsa sosyal medyadan uzak olmalı.
Bence umre de böyle bir kavram, turistik bir gezi değil, insanın inancına ve kendi mahrem dünyasına yönelik bir durum. Bence paylaşılmamalı. Benzer biçimde hastaneden, cenazeden, özel kalması gereken ortam ve durumlardan yayın yapanların da mahrem kavramını tekrar gözden geçirmesi gerekir.


Ömür GEDİK

Kim ne isterse paylaşsın

Sosyal medya sonuçta herkesi teşhirci ve medyacı yaptı. Amaç kendimizi ve gittiğimiz yerleri yayınlayarak hem bilgi vermek hem de beğeni toplamak.
Başkalarının özgürlük haklarına ve mahremine dokunmadığı sürece kim ne paylaşırsa paylaşsın.
Gizli saklı bir şey olmadığına göre tabii ki umreden de fotoğraf paylaşılabilir.

Cengiz SEMERCİOĞLU

Umreye gitmeyen kaldı mı?

AKP iktidara geldiği 2002 yılından beri bunu tartışıyoruz, tam 14 sene oldu...
Tabii bu süre umreye gitmeyen sanatçı mı kaldı?
O yüzden ünlülerin umre ziyaretlerine iktidara göz kırpma diye bakılmıyor bile artık...
Allah kabul etsin deyip geçiyoruz...

 

Sevgiliye jest mi şov mu
 

Burak Özçivit, Fahriye Evcen’in portresini yapan ressamı buldu ve tabloyu satın aldı. Ünlülerin sevgililerine jestleri şov mu yoksa gerçek mi? 

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu


Melike KARAKARTAL 

Ünlü jestlerinin bir kısmı şov elbette. Yaptığı jesti başkalarına da göstermezse bir değerinin olmadığını düşünen insanlar var.
Maksat sürpriz yapmak değil, “Bakın ben ne kadar da harika bir insanım”ı göstermek aslında...
Fakat Özçivit’in Evcen’e yaptığı jestin şov maksatlı olduğunu düşünmüyorum.
Jest, ince düşünceyi, nezaketi, güzel hisleri gösterir. Hırtlığın, kabalığın, ayarsızlığın zirve yaptığı bir dönemde yaşarken biri bana jest yaptığında ya da başkasına yapıldığını gördüğümde ağlayasım geliyor!

Onur BAŞTÜRK 

Burak Özçivit ile Fahriye Evcen’in bu jest halleri bana beraber oynadıkları o kötü filmi (Aşk Sana Benzer) anımsatıyor ve maalesef gerçek bulamıyorum bir türlü. Gerçekten de Özçivit bulmuştur o tabloyu belki, ama işte gözümün önüne sürekli o filmdeki halleri geliyor. Kötü anılar...

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu


Cengiz SEMERCİOĞLU

Yahu amma abarttılar şu Fahriye tablosunu. Tablo da tablo olsa...
Fahriye neyini beğendi de peşine düştü bu tablonun anlamadım.
Yapan ressamın diğer işlerine de baktım Fahriye’den çok daha güzel çizdiği kadınlar var... Burak bu çirkin Fahriye tablosunu alacağına sevgilisine gerçek bir sanat eseri hediye etse çok daha iyi yapardı.

Ömür GEDİK 

Kadınlar sürpriz, ilgi ve alaka sever. Şov da olsa gerçek de olsa ben de bana sürpriz yapılsın isterim doğrusu.
Bu nedenle Burak’ın bu davranışı karşısında “ay ne tatlı” dedim içimden. Ayrıca Cengiz’e katılmıyorum. Fahriye’ye özel o tablo bence çok daha pahalı bir sanat eserinden bile daha değerli. Hediyenin pahalısı değil, özenilerek seçileni, aranılanı, alınanı kıymetli.

 

İNENLER - ÇIKANLAR

 “Kenan İmirzalıoğlu ile benziyorsunuz, bunu daha önce söyleyen oldu mu” sorusunu soran muhabire bağırdı ve salondan kovdu...

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu

Ömür Gedik: Kenan İmirzalıoğlu’na benzetilmek tabii ki kötü bir şey değil ama Murat bence konunun dizi tanıtımında gündeme gelmesine sinirlenmiştir. Yine de daha sakin olmalıydı.

Onur Baştürk: Aptalca bir hareket yapmış. Bundan hoşlanmasa bile zekice geçiştirebilirdi. Şimdi bu hareketiyle Kenan kompleksi olduğunu anlamış olduk!

Melike Karakartal: Hayatı boyunca herkes ona Kenan İmirzalıoğlu’na ne kadar benziyorsun demiştir eminim, demeye de devam edecektir. Bu konu ile barış yapsa iyi olur, bunun için muhabir kovmak ne çirkin, ne ayıp...

Cengiz Semercioğlu: Sanmıyorum sırf Kenan’a benzetildiği için muhabire bağıracağını... Ya delirmiş ya da ağır kompleksli olması lazım... İkisi de olmadığına göre işin altında başka bir şey olmalı. 

 

Nejat İşler  (ÇIKTI)

Nejat İşler, Serenay Sarıkaya ile başrolünü paylaştığı film için uzun bir aradan sonra kamera karşısına geçti.

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu

Cengiz Semercioğlu: 2,5 yıl aradan sonra kamera karşısında... Dizilere çok sıcak bakmıyor ama iyi proje olduğunda sinemaya evet diyor. Demek ki Serenay Sarıkaya’yla rol aldığı hikayeyi sevdi...

Onur Baştürk: Serenay Sarıkaya ile oynadığı filmin karelerinde çok güzel çıkmış. Özlemişiz İşler’i... Umur Turagay’ın yönettiği filmden de umutluyum. Bence samimi, duygulu bir film izleyeceğiz.

Melike Karakartal: Özlemiştik Nejat İşler’i... Bize hep böyle güzel haberlerle gelsin!

Ömür Gedik: En sevdiğim oyuncuların başında desem abartmış olmam. Yıllar önce Kanal D’de Cinemania’ya konuk geldiğinde “Para pulla işim olmaz, içi dolu işler lazım bana” demişti. Hep de seçici oldu işlerinde. Bu yeni filmini izleyeceğim günü iple çekiyorum. Ayrıca Bodrumspor için seslendirdiği klip için de alkış.

Caner Erkin (İNDİ)

Takım şampiyonluk kovalarken o Şükran Ovalı’nın peşinde diye haber oluyor...

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu

Onur Baştürk: Kendi adıma Caner Erkin’i her gün okumaktan sıkıldım. Anladığım kadarıyla boşanma sonrası coşması içinde. Her kadınla flört halinde. Kelebek gibi herkese konuyor!

Cengiz Semercioğlu: “Takım yenildi barda eğlendi” türü, Türk spor medyasının yıllarca bize sunduğu hastalıklı bakış açısının devamıdır bu... Bırakalım artık bunları. Caner bu yüzden inecekse benim gözümde inmez...

Melike Karakartal: Bekar futbolcuların magazin haberi olması normal fakat bu tip olayların işindeki başarının üzerine çıkmaması lazım. O zaman düşüş başlar çünkü, Erkin bu konuya kafa yoruyordur umarım.

Ömür Gedik: Eminim pek çok bekar futbolcu kadar dağıtıyordur ya da kadınların peşinde koşuyordur o da. Tek farkı daha çok tanınıyor ve sürekli haber oluyor olması. Ünlü futbolcu olmanın dezavantajı da bu işte.

 

Bade İşçil-Malkoç Süalp (İNDİ)
 
Yine kavga ettiler haberleriyle gündemdeler...

Ömür Gedik: Arada çocuk olmasa en sevdiğim ilişki şekli diyeceğim; inişli, çıkışlı, enerjik. Bu ilişkinin dinamiği de böyleymiş demek ki. Bence çılgınca seviyorlar birbirlerini. Tek sorun anlaşamamaları.

Cengiz Semercioğlu: Bakın bu çifte itirazım yok işte. Ne ayrılmayı becerebiliyorlar, ne barışmayı... Ne mal paylaşmayı, ne aşk yaşamayı... Hiçbirini yapamıyorsanız bir dakika yan yana durmanız bile yanlış...

Melike Karakartal: Kavga haberi gördüğüm zaman aklıma tek şey geliyor: Çocuklarını, bu travmatik durumdan uzak tuttuklarını ümit ediyorum.

Onur Baştürk: Evrenin sırrı gibi insanlık da bu çiftin arasındaki ilişkinin sırrını çözmeyecek bence. Yahu bir karar verin diyesim geliyor, ya devam ya tamam yani. Hem bu kadar yıprandıktan sonra “Tamam” olsa ne olur, o da ayrı mevzuu.


Sanem Çelik (ÇIKTI)

GMC şirketi ile yeni bir anlaşmaya imza atan Sanem Çelik ekranlara geri dönüyor.

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu

Melike Karakartal: Sanem Çelik’in bizim nesilde Kara Melek yüzünden derin izleri vardır! Hayatımızı Kara Melek’e göre ayarlardık... Pek severiz kendisini fakat son yıllarda aşırı seçici davranıyor bana kalırsa, onu daha sık görmek istiyoruz ekranlarda.

Ömür Gedik: Yeni şirketi ve anlaşması hayırlı olsun, bu güzel adımdan sonra bir an önce izleyici ile buluşmasını umuyorum. Ara verdiği için tereddüt yaşıyor olabilir ama cesur biri olduğunu biliyorum. Çok yönlü ve kaliteli. Ekrana dönmesi kazanç olur.

Cengiz Semercioğlu: İşte ekran orucunu bozan bir başka ünlü daha... Henüz ortada bir projesi yok ama ekrana dönme kararı vermesi bile güzel. Bu kadar uzun aralar vermesi hataydı zaten.

Onur Baştürk: Sanem Çelik umarım iyi bir dizide iyi bir rolle karşımıza çıkar da, sonra yeniden köyüne (Amerika’ydı galiba) dönmek zorunda kalmaz!

 

EMOJİ KONSEY

Onur bunu anlamsız buldu

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu

Beyonce ve taciz laflarının örtmeye çalışan Erkan Petekkaya’nın Nurgül Yeşilçay’a açtığı “tehdit ve hakaret” davasını! Bence Nurgül de karşı dava açmalı...

Cengiz bunu sevdi

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu

Bu yıl 27’ncisi yapılan Ankara Film Festivali’ne ünlülerin katılımını... Her geçen yıl daha güçlü bir festivale dönüşüyor, emeği geçenlerin eline sağlık...

 

Ömür bunu alkışladı

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu

Müzik aşığı gençlere destek veren Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması ve bu yarışma süresince pür dikkat liseli grupları dinleyen, aralarında Olcayto Ahmet Tuğsuz, Teoman, Aşkın Nur Yengi, Özkan Uğur gibi isimlerin de olduğu jüri yine harikaydı. Ama hepsinden harikası da yarışırken bize müzik ziyafeti sunan genç müzisyenlerdi.

 

Melike bunu takdir etti

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu

Keremcem’in eski eşi Seda Güven ve evliliği ile ilgili güzel sözlerini... Biten bir evliliğin ardından itinalı konuştuğu için Keremcem’i 2016’nın en centilmen erkeği ilan ediyorum!

 

INSTAGRAM KARE AS

Eda Taşpınar

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu

Eda Taşpınar’ın Marakeş’te çektirdiği “bacaklar fora” karesi muhteşem! (Onur Baştürk)

 

Kerem Bürsin

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu

Kerem Bürsin “Kendini okyanusta bir damla sanma. Bir damlanın içinde kocaman bir okyanussun” diyerek bu kareyi paylaştı. Ne diyelim? Serenay Sarıkaya iyi çekmiş kareyi... (Cengiz Semercioğlu)

Aşkın Tuna

Magazin Konseyinde bu hafta: Çocuk yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu

Ünlü söz yazarı ve besteci Aşkın Tuna’nın “unutmayın, bazen bir problemi çözmenin en iyi yolu, onu önemsemeyi bırakmaktır” paylaşımı akılda bulundurulmalı. (Ömür Gedik)

 

 

  

BAKMADAN GEÇME!