Çocuk senfoniden yeni yıl konseri

Güncelleme Tarihi:

Çocuk senfoniden yeni yıl konseri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 00:00

Çağlar Müzik Kursu öğrencilerinin Yeni Yıl Konseri 19 Aralık’ta ODTÜ Kemal Kurdaş Konser Salonu’nda. Kursun Genel Yayın Yönetmeni Ergün Çağlar, çocuk senfoni orkestrasının 80 kişiden oluştuğunu söyledi.

1990 YILINDAN bu yana faaliyet gösteren Çağlar Müzik Kursu’nda eğitim gören çocuklardan oluşan 80 kişilik çocuk senfoni orkestrası, öğretmenleriyle birlikte verecekleri “Yeni Yıl Konseri” ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Öğrenci sayısı artıyor

ODTÜ Kemal Kurdaş Konser Salonu’nda 19 Aralık’ta gerçekleşecek konserde, çocuk senfoni orkestrası öğrencileri, solist öğretmenleri eşliğinde yeteneklerini sergileyecek. Kursun Genel Yayın Yönetmeni Ergün Çağlar, müzik kursunun öğrenci sayısının her yıl arttığını belirterek, 2004 yılından itibaren konser etkinliklerine başladıklarını söyledi. Çağlar, “Opera eski genel müzik direktörlerinden şef Naci Özgüç, Bujor Hoinic, ODTÜ senfoni orkestrası şefi Umut Asil gibi Türkiye’nin önemli şefleriyle, opera solist sanatçıları Şenol Talınlı, Esin Talınlı, Tuncay Kurtoğlu, Hosrov Emiri, opera konzertmaisteri Tayfun Bozok gibi ünlü sanatçılarla bu yıl sezon sonuna kadar 82 konsere imza attık” dedi.

3 yıldır düzenleniyor

Kursların 2008-2009 sezonunda, 530 küçük yetenekle sayısız çalışmalar yaptığını anlatan Çağlar, 2007’den itibaren de Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa klasik batı müziği çalgılarıyla eser seslendirme yarışması düzenlediklerini kaydetti. Çağlar, yılbaşı konserlerini 3 yıldır düzenlediklerini belirtti.

Zengin repertuvar

ORKESTRANIN solistlerinden öğretmen Selen Tunaz da bu yıl ki konser programında, cazdan film müziklerine, barok dönemden klasik döneme geniş repertuvarları olduğunu belirtti. Öğrenci Cansu Güner ise bir sokak çalgıcısından esinlenerek keman çalmaya başladığını ifade ederek, “Sahnede olmak müziğin içinde olmak gibi geliyor” dedi.

Bin 100 kişilik koro kuracağız

TÜRKİYE’de bir ilke imza atmak istediklerini dile getiren Çağlar, şunları söyledi: “Bu yıl, Guinness rekorları için bin 100 kişilik çocuk korosu kurmayı planlıyoruz. Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile çalışmalara başladık. Ekim ayı sonunda 400 kişilik birinci sınav başvurusundan 280 çocuk seçilerek birici grup elemelerini tamamladık. Ocak ve Şubat’ta çalışmaları tamamladıktan sonra 23 Nisan günü bin 100 kişilik çocuk koromuzla sesimizi tüm dünyaya duyurmaya hazırlanıyoruz.”

Unutulmaz bir gece yaşatacaklar

Orkestranın, flütte Enver Kunduz, gitarda Selim Yakupoğlu ve sesiyle Selen Tunaz ile unutulmaz bir gece yaşatmayı amaçladığını vurgulayan Çağlar, orkestra şefliğini H. Umut Asil’in yapacağı konserde kendisinin de kemanıyla sahneye çıkacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!