Çocuk sahibi olmak isteyenlere umut

Güncelleme Tarihi:

Çocuk sahibi olmak isteyenlere umut
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 11:07

Anne olmak için 22 yıl boyunca tedavi gören Sibel Tuzcu'nun kurduğu 'Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği', 6 yıldır anne-baba olmak isteyen çiftlere yol gösteriyor.

Tuzcu, çocuk sahibi olmak için yıllarca tedavi gördüğünü, 42 yaşında anne olduğunu söyledi.

Anne olmak için büyük çaba gösteren biri olarak 2002 yılında dernek kurmaya karar verdiğini belirten Tuzcu, bu dernekle anne baba olmayı isteyen, buna rağmen çocuk sahibi olamayan çiftlere maddi manevi açıdan destek olmayı amaçladıklarını bildirdi.

Derneğin para kazanma amaçlı kurulmadığını ifade eden Tuzcu, dernekte günde yaklaşık 40 kişi ile telefonda, yüz yüze ya da internet aracılığıyla görüştüklerini, görüşmeler sırasında psikologların da ücretsiz olarak hizmet verdiğini, çiftleri bulundukları karamsarlıktan kurtarmaya çalıştıklarını kaydetti.

Birçok hastanenin, dernekleri aracılığıyla gönderilen çiftlere indirim uyguladığını, 130 çiftin dernek tarafından ücretsiz tedavi ettirildiğini bildiren Tuzcu, derneğe müracaat eden 6 bin çiftin indirimli tedavi aldığını, bu çiftlerden 2 bininin ise anne ve baba olduğunu ifade etti.

KUMA SORUNU

Doğu Anadolu Bölgesinde çocuk sahibi olamayan bazı erkeklerin sorunun her zaman kadından kaynaklandığı düşüncesiyle çok evlilik yapabildiğini belirten 'Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği' Başkanı Sibel Tuzcu, bu şekilde o kadınların hayatının ziyan edildiğini söyledi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki kuma sorununun çözümü için bilgilendirme toplantılarının sık yapılması gerektiğini savunan Tuzcu, bölge halkının üreme, kısırlık ve tüp bebek tedavi konusunda bilgilendirilmeye ihtiyacı olduğunu, bunun da devlet desteğiyle ve yerel yönetimlerin çabasıyla yapılabileceğini bildirdi.

Dernek bünyesinde 300 kadının, kimsesiz çocukların barındığı yuvalarda, gönüllü annelik yaptığını belirten Tuzcu, bu çalışmayla da koruyucu aile uygulamasının öne çıkarılmasını istediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!