Çocuk sahibi olmak isteyen erkekler dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Çocuk sahibi olmak isteyen erkekler dikkat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 15:41

İsrail’deki Techinon Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, cep telefonunu pantolon cebinde taşıyan ya da günde en az bir saat cep telefonu ile konuşan erkeklerin sperm sayısının normalin altında olma riskinin iki kat arttığını ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan uzmanlar, cep telefonundan yayılan ısı ve elektromanyetik dalgaların spermleri 'pişirip öldürdüğünü' ve bu nedenle erkeklerin sahip olduğu sperm sayısının önemli oranda azalmasına yol açtığını söyledi.

ŞARJ OLURKEN TELEFONLA KONUŞMAK DA SPERM SAYISINI DÜŞÜRÜYOR

Araştırmacılar, şarj olmakta olan bir telefonla konuşmanın da sperm sayısını düşürebildiğini tespit ettiklerini de belirtti. 

106 erkeği bir yıl boyunca gözetim altına alan araştırmacılar, günde bir saatten daha fazla cep telefonuyla konuşan ya da telefonu şarj olurken konuşmaya devam eden erkeklerin sperm sayısının normalin altında olma riskinin iki kat arttığını belirlediklerini söyledi. 

CEP TELEFONLARINI PANTOLON CEBİNDE TAŞIYAN ERKEKLER DE TEHLİKEDE

Ayrıca, cep telefonlarını pantolon cebinde taşıyan erkeklerin yüzde 47’sinin sperm sayısının normalin altında olduğunu söyleyen uzmanlar; bu oranın toplumun genelinde sadece yüzde 11’le sınırlı olduğunu da belirtti. 

Araştırma sonuçları, Reproductive BioMedicine isimli akademik dergide yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!