Çocuk sağlığının anahtarı doğru beslenme

Güncelleme Tarihi:

Çocuk sağlığının anahtarı doğru beslenme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 12:03

14. AOK Aile Günü'nde sağlıklı beslenme ile hareketliliğin önemine dikkat çekildi. AOK Hessen Etnik Pazarlama Sorumlusu Necati Suözer, Türk çocuklarda obeziteliğin yüzde elliye vardığını söyledi

Haberin Devamı

Alman sağlık sigortası AOK'nın 14. kez Aile Günü'nde çocuklar arasında yaygınlaşan obeziteliğe dikkat çekildi. Hessen eyaletinde Wiesbaden, Bad Hersfeld, Darmstadt, Giessen ve Frankfurt'ta düzenlenen AOK Aile Günü adeta çocuk şenliğine dönüştü.

Çocuk sağlığının anahtarı doğru beslenme


Frankfurt'ta Tolliwood çocuk merkezinde düzenlenen şenliğe katılan minikler hem öngörülen parkurları bitirip ödüller aldılar hem de gönüllerince eğlendiler.

AOK Hessen Etnik Pazarlama Sorumlusu Necati Suözer, amaçlarının çocuklar ve ailelerine sağlıklı beslenme ile hareketin insan sağlığı üzerinde etkisini uygulamalı olarak göstermek olduğunu söyledi.

Çocuk sağlığının anahtarı doğru beslenme


'HAZIR YİYECEKLERDEN UZAK DURUN'

Türk çocukların her ikisinden birinin obezite sorunu yaşanmaya başladığını kaydeden Suözer, "Beyazlardan özellikle un ve şeker ile 'fast food' hazır yiyeceklerden uzak durmak gerek. Hazır yiyecek alışkanlığını önlemek için eğitim kreşlerde başlıyor. Okullarda da sağlıklı beslenme üzerine çok duruyoruz. Çocuklarımızın stressiz, sağlıklı yetişmesini istiyoruz" diye konuştu.

Çocuk sağlığının anahtarı doğru beslenme


Necati Suözer sağlık kasalarının üyelerine sırt ağrısı, bel fıtığı gibi hastalıklar ile yoga, sağlıklı beslenme ve bağımlılık gibi farklı konularda önleyici ve destekleyici kurslar düzenlediklerine de dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!