Çocuk parkına zehir

Güncelleme Tarihi:

Çocuk parkına zehir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2017 00:11

ATAŞEHİR’de çocukların oyun alanı olan Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Parkı’nda yaşayan ve vatandaşlar tarafından beslenen sokak köpeklerine verilen zehirli etler nedeniyle 5 köpeğin ölmesi, hayvanseverleri isyan ettirdi.

Haberin Devamı

Hayvanseverlerden Nurten Gülener “Biz  zehirli etleri toplamasak belki birçok kuş, kedi, köpek gibi hayvan ölecekti. Belki de parkta oynayan çocuklar bu etlere ellerini sürüp zehirleneceklerdi. Bunu yapan insan olamaz. Güvenlik kameralarını araştırıyoruz. Bunu yapanların bulunması için tüm hayvanseverlerden destek bekliyoruz” dedi.  

Sokak köpeklerini besleyen Kamil Çakmak Ersoy ise şunları söyledi: “ 7 Şubat’ta sabah yine yemek vermek için parka geldiğimde köpeklerden bir tanesi yerde yatıyordu. Başka bir köpeğin daha can çekiştiğini gördüm ve hemen yanına gittim. Zehirlendiğini anladım. Spor yapan bir çift yanımıza geldi. 2 köpeği otomobillerine koyup özel bir veterinere götürdüler. Oğlumla birlikte üzeri mavi renkte olan zehirli tavuk etlerini toplamaya başladık. Parkın karşısındaki boş araziye de bu etlerden atmışlar. Maalesef, bu etlerden yiyen 5 köpek ölmüş.”

SUÇ DUYURUSU
PARKA köpekleri öldürmek için çok sayıda zehirli tavuk eti bırakılmasına tepki gösteren hayvansever tiyatro sanatçısı Sibel Nançin, birçok küçük çocuğun da gün içinde parka gelerek oyun oynadıklarını, bu zehirli etler nedeniyle onların da büyük bir tehlike atlattıklarını belirtti. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Nançin, şunları anlattı: “Parkta mavi renkli olan et parçaları bulduk. Kısa süre sonra gelen belediyede görevli veterinerler, parkta dağıtılmış vaziyette bulunan etlerin üzerindeki mavi maddenin zehirli bir tarım ilacı olduğunu, göz taşı olarak adlandırıldığını söyledi. Etleri incelenmek üzere teslim aldılar. Zehirli etlerden parkta oynayan çocuklar zehirlenseydi bunun hesabını kim verecekti?”   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!