Çocuk kulübü olan bir belde: Sinanlı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk kulübü olan bir belde: Sinanlı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2008 00:00

ANKARA’nın değişik semtlerinde ve ilçelerinde bulunan sosyal eğitim merkezlerinden beldelerde yaşayan çocukların yararlanmaları gerek maddi gerekse ulaşım nedeniyle imkansızdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kendilerini ifade ederek, beceri edindikleri, mevcut olan yeteneklerini geliştirme imkanı buldukları yerdir çocuk kulüpleri.

Ayaş ilçesinin şirin beldesi Sinanlı’da Belediye Başkanı Alaettin Süer, bu engelleri ortadan kaldırmak ve çocukları sosyal eğitim merkezinden mahrum bırakmamak için belli ki bütün imkanları seferber etmiş ve Sinanlı’lı çocukları çocuk kulübüne kavuşturmuş.

Bir kaç yıl önce gittiğim Sinanlı’nın merkezinde eski, virane bir bina atıl durumda bulunuyordu. Yakın zamanda gittiğim bu şirin belde merkezinde o binanın yerinde Sinanlı Çocuk Kulübü ve Çocuk Parkı yer alıyordu.

Teşekkür başarı ile gelecek

Cumartesi günüydü. Park muhteşem görünüyordu. Çocuk kulübünü de gezmek istedik ve görevliler yardımcı oldular.

Bilgisayar, halk oyunları, resim, masa tenisi gibi çocukların zaman geçirip beceri edinecekleri, mevcut olan yeteneklerini geliştirebilecekleri faaliyet alanlarına sahip olan çocuk kulübünde kendilerine sunulan bu imkandan belde çocuklarının da en iyi şekilde yararlandıklarını girdiğimiz resim odasında, bilgisayar odasında faaliyet gösteren çocukların varlığından anlamıştık.

Kimi resim çiziyor, kimi bilgisayar kullanıyor, kimisi ise oyun oynuyordu. Belli ki hayatlarından çok memnundular. Eminim ki ileri zamanlarda gösterecekleri başarılarla en güzel teşekkürlerini sunacaklardır.

Hande2/AYAŞ

Özel Gürçağ’da Dil Şöleni

ÖĞRENDİKLERİ
yabancı dili kullanma fırsatı bulan Özel Gürçağ Okulu öğrencileri, başarıyla tamamladıkları bir gösteriye daha imza attılar.

Dünyanın pek çok yerinde konuşulan dilin İngilizce olması, İngilizce öğrenme ihtiyacını ve isteğini artırmıştır.

Ekonomik alanda, sosyal alanda, eğitim-öğretim alanında, bilim ve teknoloji alanında kullanılan dil İngilizce’dir. Ulu önder Atatürk’ün hedeflediği, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkma çabasında olan ülkemiz için de İngilizce dilini öğrenmek ve kullanmak artık bir zorunluluktur.

Gürçağ Okulu yetkilileri, öğretmenin içinden su akıtılmak istenilen ama üzerinde delikler bulunan bir boru gibi olduğunu belirterek, şunları söylediler:

"Nitekim bunun farkında olan biz Özel Gürçağ Okulları öğretmenleri, öğretilen bir bilgi, beceri, tutum ya da davranışın bir başka duruma transfer edilip edilmediğine bakarak, öğrenmenin etkinliğini ölçmeye çalışıyoruz.

Geleneksel eğitim felsefesi, eğitimi ’istendik’ davranışlar olarak tanımlarken, çağdaş eğitimin tanımında ise, bu sözcüğün yerine ’kendi gereksindikleri’ sözcüğü geçmiştir. Bireylerin zorunluluk sonucu değil gereksinimleri sonucu öğrendikleri kalıcı olmaktadır.

Bu yaklaşımlar sonucu, okulumuzda verilen dil eğitiminin asıl amacı her zaman gerçek dil kullanımıdır. Öğrencilerimize gerçek iletişime olanak tanıyacak, uygun öğrenme ortamları hazırlama çabasındayız. Öğrencilerimiz, her yıl olduğu gibi, bu eğitim-öğretim yılında da öğrendikleri yabancı dili, dramalarla, şarkılarla Geleneksel Dil Şöleninde başarıyla sergileyerek büyük alkış topladılar."

sgursoy68/ÜMİTKÖY

Hastaneye hasta olmadan gelme

GEÇTİĞİMİZ
günlerde, böcek sokması nedeniyle GATA Acil’de yaptırdığım tetkikler sonucunda, Kırım Kongo hastalığı şüphesininden kurtularak evin yolunu tuttum.

Ancak geçen süreye rağmen ısırık yerinde kızarıklık ve sızı hissinin devam etmesi nedeniyle, internette anılan hastalık üzerine araştırma yaptım. Böcek ısırmasını müteakip kuluçka süresinin 9-13 gün olabileceği yazıyordu. Yani ilk gittiğim günlerde hastalığın kan tetkiklerinde çıkmama olasılığı yüksekti. Ya varsa şüphesi içimi kemirmeye başladı. Kene konusunda en deneyimli yer Numune olmalıydı, çünkü kene haberlerinde hep bu hastanenin adı geçiyordu.

Gece saat 01:00’da Numune Acil Servisi’nde hasta kabüle gittim. Görevli "soldan 4 Nolu oda ile görüş, gerekirse kaydını yapalım" dedi.

4 Nolu odada görevli bayan doktora durum izah edildi, alınan cevap ise şu oldu:

"Sizin ayakta duramayacak, yatıyor pozisyonda olmanız gerekiyor, tahliller için devletin yapacağı 100 YTL’lik masrafa yazık."

"Ayakta duramayacak hale gelince hastaneye geldiğimde iş işten, ben de hayattan vazgeçmiş olurum herhalde" dediğimde ise "O zaman hasta olmuş olursunuz, o zaman bu tahlileri yaparız" karşılığını aldım.

Israrımız üzerine söylene söylene gerekli kan tahlileri yaptırıldı. Tahlil sonuçlarına göre rahatladım ancak, görevli doktorun konuya yaklaşımı karşısında içim karardı.

Mahmut Baytemir/ SAMANPAZARI

Yavuz Sultanlı öğretmenler Çam Koruda yorgunluk attı

ALTINDAĞ
’da bulunan Özel Yavuz Sultan Koleji öğretmenleri, Kızılcahamam Çam Koru Mesire alanında düzenlenen piknik ile bir yıllık yorgunluklarını attı.

Eğitim öğretim yılı sonu nedeniyle düzenlenen pikniğe katılan 60 öğretmen ,eşleriyle birlikte doyasıya eğlenerek stres attı.

Pikniğe katılan bazı öğretmenler gruplar halinde ağaç gölgelerinde oturup dinlenirken, bazıları ise gitar ve saz eşliğinde eğlendi. Öğretmenler daha sonra oluşturdukları takımlarla Futbol ve voleybol maçı yaptı.

Kırlarda doyasıya koşan ve yorulan öğretmenler, kurulan mangalların başına geçerek piknik yaptı. Özel Yavuz Sultan Okulları Koordinatör Müdürü Muhittin Güney öğretmenlerimizin başarılı ve yoğun çalışmalarla geçirdikleri bir eğitim yılı sonunda beraber olmayı planladıklarını ve bunun için en uygun yer olan Kızılcahamam Çam Koru mesire alanını tercih ettiklerini belirterek, "Büyük fedakarlıklarla bir eğitim öğretim yılını daha bitiren öğretmenlerimizle böyle güzel bir günde birlikte olmak ve aramızdan ayrılacak arkadaşlarımızla vedalaşmak üzere böyle bir etkinlik yaptık" dedi.

İhsan Taşer/KIZILCAHAMAM

Trafik konisi yerine insan

İLK
kez, farklı bir ’Yol-Yapım Çalışması’ uygulamasına şahit oldum. Trafiğin yoğun olduğu öğle saatlerinde, Dikmen Caddesi ile Sokullu Caddesi’nin kesiştiği dörtyol ağzında bir yol çalışması yapıldı. Zaten bu dörtyol ağzı öyle bir köşe ki, her iki güne bir kaza yaşanıyor.

İki görevli yolun tam ortasında yapım işlemlerini sürdürürken, bir tanesi de biraz yukarı tarafta trafik akışını düzenlemeye çalışıyordu. Hiçbir tedbir alınmaksızın ve ’Trafik yol çalışma işaretleri’ konulmadan başlanan çalışma kazasız-belasız atlatıldı.

Bir süre sonra ’Trafik Hizmeti’ aracı geldi ve yapım alanının etrafına ’Trafik Konileri’ dizildi. Aslında çok uzun süreli bir yapım çalışması değildi, ancak bu şekilde kural ve yönetmeliklere uymadan, hiçbir tedbir almadan, hızla gelen araçların arasında bir görünüp bir kaybolan ’nöbetçi görevli’yi seyretmek de oldukça yürek isteyen bir manzaraydı.

Ben bakmaya fazla dayanamadım. Ama yol çalışmasını bu şartlarda yapanların mangal gibi yüreği ve cesareti olduğu kesin.

incila/DİKMEN

Yönetmelik ne diyor?

TRAFİK
işaretledi hakkında yönetmeliğin Altıncı Kısmında yer alan 11. Maddede şu hükümler bulunuyor:

"Bu çalışmalarda, işe başlamadan önce, çalışmaların niteliği ve yol standardına göre konulacak trafik işaret levhaları ile uygulama tekniği Karayolları Genel Müdürlüğünce tespit edilerek, ayrıca bir el kitabı haline getirilir ve ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilir. Yapılacak değişiklikler de ilgili kurum ve kuruluşlara ayrıca gönderilir. Konulmuş olan trafik işaret levhalarının sürekliliğinin çalışma süresi boyunca sağlanması mecburidir. Çalışmalar bittiğinde, konulmuş olan trafik işaret levhaları kaldırılır."

Duatepe’de afet tatbikatı

POLATLI
Duatepe Devlet Hastanesi’nde afet plan tatbikatı yapıldı. Hastane ISO 900 kalite belgesi aldıktan, sonra kalitesin Ve modernizasyonunu geliştirmeye devam ediyor.

Kalite ve uluslararası sağlık standartları çalışmalarıyla sadece bölgesinde değil, tüm Türkiye’de ilgi ile takip edilen Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi’nde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Şiddetli bir deprem sonucu tüm hastanenin tamamen yıkılması senaryosuna karşı, gerekli önlem ve uygulamalar gerçekleştirildi.

Tatbikatta, hastane dışında bulunan afet deposundan tıbbi araçlar alınarak acil servis önüne sahra hastanesi kuruldu. Deprem, yangın veya doğal afete karşı hazırlıklı olmak için yapılan tatbikatta, ambulansla getirilen kazazedelere müdahale edildi.

Tatbikatta yangına ilk müdahale ve yangın söndürücülerin kullanımı da uygulamalı olarak gösterildi. Hastane yetkilileri, Polatlılı vatandaşların 24 saat 365 gün hastanelerinin hazır olduğunu bilmelerini istedi.

Mahir Yavaş/POLATLI

Hal ve sabah...

BÜYÜKBABAM
bize halden balık alırdı... Ben de torunlarıma almak istiyorum. Eğer yıkmazlarsa :( efser/ULUS

Adım adım Bakan Çelik’in peşinde

EĞİTİM
Hakkı Platformu, adım adım Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i takip ediyor. Daha önce Başkent Öğretmenevi Sergi açılışında öğrenci affı pankartlarıyla Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i karşılayan ve eğitim sorunları raporu veren öğrenciler, bu sefer de Milli Eğitim Bakanlığı Şûra Salaonu’nda Bakan Çelik’i çiçeklerle karşıladı.

Yüksek Öğrenimde kısa vadede öğrenci affı, uzun vadede köklü sistem değişikliği talep eden platform temsilcilerinin (www.ogrenciaffi.org) sunduğu çiçeği kabul eden Milli Eğitim Bakanı, daha sonra Şûra Salonundaki etkinliğe katıldı.

cmnkursat/BEŞEVLER
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!