Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplandı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 10:02

Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplandı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplantısı Valisi Şerif Yılmaz başkanlığında yapıldı.
Burdur Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu İl Özel İdaresi'nde Vali Şerif Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal ile ilgili diğer kişiler katıldı.
Toplumun temelinin aile, ailenin de en önemli yapı taşlarının çocuklar olduğunu belirten Vali Şerif Yılmaz, çocukların huzurlu, sağlıklı şekilde hayatlarına devam etmeleri ve eğitimlerini almaları için, huzurlu ve güvenli bir ortamın sağlanmasıyla ilgili hem devlet olarak, hem anne baba olarak, hem de vatandaş olarak herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti.
'HEPİMİZE DÜŞEN GÖREVLER VAR'
Vali Yılmaz, "Bu görev sadece bir kuruma, kurula verilen bir görev değil. Hepimizin üzerine düşen bir görev. Bu kadar zor olan bir görevi yapmak tabi bazen sıkıntıları beraberinde taşıyor. Özellikle çağımızda son zamanlarda meydana gelen çocukların suça sürüklenmesi, çocuk istismarı, çocukların cinsel istismara maruz kalması gibi maalesef bir takım olaylar yaşanıyor. Bu yaşanan olayların önlenmesi yönünde hepimize düşen görevler var. Çocuklarımızın her türlü sosyal riskten kurtulması yönünde işte bu kurul çerçevesinde yapılacak olan çalışmaları kurumlarımızın kendi görev alanlarına göre tekrar değerlendirip, koordine edip titizlikle yürütülmesini sağlayacak" dedi.
'SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK SAYISI 231'
Burdur'da yıl sonu itibariyle 18 yaş altı 62 bin 573 çocuk bulunduğunu anlatan Vali Yılmaz, şunları söyledi:
"İlimizde 2016 yılı itibariyle erken (16-17 yaş) evlenen kız çocuk sayısı 95. Çocuk suçluluğu ile ilgili de suça maruz kalan çocuk sayımız 473. 2015'e göre bir miktar düşmüş. 2015 yılında 512 idi. Suça sürüklenen çocuk sayısı 231'den 198'e düşmüş. Bu özellikle yapılan bir takım çalışmaların da sonuçlarıdır. Yine intihar teşebbüsü açısından baktığımızda 2015'te 39 iken 2016'da 24, cinsel istismara maruz kalma sayısı 2015'te 18 iken, 2016'da 30, burada biraz artış var. Evden kaçma 137 iken 56'ya düşmüş. Burada özellikle rakam niye yükseldi diye değerlendirecek olursak daha önce gizli kalan bir takım hususlar özellikle okullarda rehber öğretmenlerimizin başarılı çalışmalarının sonucudur. Çocukların hal ve hareketlerinden davranışlarından yaptıkları gözlem sonucu aldıkları kanaatle birebir özel görüşmeler neticesinde bir takım hususları ortaya çıkardı arkadaşlarımız. Çocukların bilmediği suç olarak da gözükmediği ve böyle bir hüküm olmadığını düşündüğü hususların paylaşılmasıyla beraber bunlar ortaya çıkarıldı. Bu bizim demek ki bazı hususlarda daha çalışma yapmamız gerektiğini bize gösteriyor. O açıdan da bizim burada çocukların korunmasıyla ilgili bu çalışmaları belki kurumlar arası daha sıkı iş birliği çerçevesinde yürütmemiz gerekiyor."
Vali Yılmaz'ın konuşmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal tarafından Burdur'daki 0-18 yaş aralığındaki çocuklar için yapılan hizmetler ve karşılaştıkları sorunlarla ilgili sunum yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!