Çocuk güvenliğinin sağlanması eğitimleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk güvenliğinin sağlanması eğitimleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 13:50

Çocuk güvenliğinin sağlanması eğitimleri başladı

Haberin Devamı

OSMANİYE Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına yönelik, 'Çocuk güvenliğinin sağlanması' konulu eğitim verilmeye başlandı. Müdürlüğün toplantı salonundaki eğitimler Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Zübeyde Gündede tarafından veriliyor.

Şube Müdürü Gündede, Sağlık Bakanlığının ülke genelinde başlatmış olduğu program kapsamında, ev kazalarına dikkat çekilmesi yoluyla başta ebeveyn ve çocuklar olmak üzere sağlık personelinin eğitilmesi ve halk eğitimleri ile toplumsal farkındalık oluşturulması hedeflendiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre bebek ve çocuklar için yapılan acil çağrıların yüzde 79'unun ev kazaları ve boğulmalar olarak tespit edildiğini kaydeden Gündede, "Son 5 yılda 120 bin çocuk ev kazası sonucu hastaneye başvurmuş ve bunların 2 Bin'i hayatını kaybetmiştir. Türkiye İstatistik Kurumu’na göre 1-4 yaş grubu çocuk ölüm nedenleri arasında kazalar dördüncü sırada yer almaktadır" dedi.

Gündede şöyle devam etti: "Bu ölümlerin büyük bir bölümünün göreceli olarak düşük-maliyetli müdahalelerle önlenebilecek olması gerçeği nedeniyle, çocuklarımızı kazalardan büyük ölçüde koruyarak yaralanmalarını ve sakat kalma oranlarını azaltmak,Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanlarının ebeveynlerle iletişim kurarak, çevreyi kazalar açısından en az riskli olacak şekilde düzenlemeleri konusunda bilinçlendirmesi ve ebeveyn ve çocuklarla karşılıklı iletişim sağlayarak davranış değişikliklerinin gözlemlenmesi sağlanacaktır."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

İE ( ) 15.05.2016 (FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!