Çocuk Dünyası'nda geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Dünyasında geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2018 11:38

Çocuk Dünyası'nda geri sayım başladı

Haberin Devamı

İZMİR'in Bornova Belediyesi, Kazım Dirik Mahallesi'nde inşa edeceği Çocuk Dünyası'nın ihalesini yaptı, inşaat çalışmaları için gün sayılmaya başlandı.

Çocuklara yönelik projeler ve çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, Türkiye'de az sayıda bulunan çocuk müzesi yapılarına nitelikli bir örnek olacak Çocuk Dünyası'nın ihalesini yaptı. Kazım Dirik Mahallesi 372/12 Sokak'taki 1500 metrekaresi açık alan olmak üzere 9 bin 100 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olacak yapının inşaatı, en kısa sürede başlayacak. Bu özel mekan, çocukların eğlenirken eğitim-öğretim alabilecekleri fonksiyonları barındıran mekanları ile dikkat çekecek.

Yapı ise 2 bodrum kat, zemin kat ve birinci kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşacak. 1200 metrekarelik 1'inci bodrum kat, otopark olacak. 3 bin 600 metrekare alana sahip 2'inci Bodrum katta ise çocukların eğlenirken; eğitim alabilecekleri çiçek bahçesi, banka, belediye, postane, zaman yolculuğu gibi bölümlerin olduğu sergi bulunacak. 2 bin 150 metrekarelik zemin katta 250 kişilik çok amaçlı salon, fuaye, kafeterya, 4 adet atölye, sergi alanları ve deprem simülasyon odası yer alacak. Diğer sergi alanları, idari ofisler, seminer odası ve okuma odası 2150 metrekare alandaki 1. katta olacak.

Bornova Çocuk Dünyası'nın Mimari Projesi yarışma ile belirlenmiş, Türkiye çapında 58 projenin katıldığı yarışmada birinciliği Yüksek Mimar Dr. Orkun Özüer'in öncülüğünde mimarlar Kerem Çınar ve Rabia Evkaya'nın hazırladığı proje kazanmıştı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!