Çocuğunuzla şehirde bir gün

Güncelleme Tarihi:

Çocuğunuzla şehirde bir gün
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2004 00:18

Bugün 23 Nisan Çocuk Bayramı ya, tiyatrolar, sinemalar, alışveriş merkezleri, hatta oteller, herkes kendini çocuklar için hazırladı. Anne babaları uzun ve yorucu bir haftasonu bekliyor. Çocuğunuzla bir gün geçirmenin tam zamanı. Yalnız, önceden kıyafetlerini iyi ayarlayın.

Hava güzel olsa bile, yanınıza uzun kollu bir tişört ve yağmurluk almayı unutmayın. En iyisi büyükçe bir çanta alın, içine yedek kıyafet ve küçük bir su koyun. İşte size birkaç gezi planı.

MARŞ MARŞ

Çocuğunuza günün anlam ve önemini anlatmak istiyor, güne askerlerle, marşlarla başlamaktan yanaysanız saat 10.00’daki Taksim Cumhuriyet Anıtı’na ardından İnönü Stadyumu’na gidin. Tören 10.30’da, gösteriler 12.00 civarı başlıyor. Unutmayın, yağmur yağarsa aynı törenler Taksim AKM Büyük Salon’da aynı saatte yapılacak.

ÇOCUK TRENİ

Daha farklı bir şey düşünüyorsanız, 10.00-16.00 saatleri arasında geleneksel çocuk treni seferlerinden birine katılabilirsiniz. Seferler Aksaray-Havalimanı hafif metro, Eminönü-Zeytinburnu tramvay ve Taksim-4’üncü Levent metro hattında. Çocuk şarkıları eşliğinde animasyonları izleyip, çeşitli ikramlarla karnınızı doyurun. 0212-568 99 70.

BEYOĞLU’NDA KONSER

24 Nisan Cumartesi akşamı çocuğunuzla Galatasaray Lisesi önündeki fener alayına gidebilirsiniz. Gerçi çocukların uyku saatine denk geliyor ama 21.00’de rockçı Teoman ve Kargo Grubu konseri başlıyor, sonra da havai fişek gösterisi var.

BEYBLADE TURNUVASI

Party Kids ve Parkoman işbirliği ile düzenlenen I.Burger King Çocuk Karnavalı, Maslak Parkorman’da cuma-cumartesi düzenleniyor. Çocuğu olmayanların pek bilmediği, ama erkek çocuğu olanların günde birkaç kez duyduğu günümüzün sihirli oyuncağı ‘beyblade’in turnuvası var burada. Ayrıca kaydırak, oyun evi, zıplama, tırmanma duvarı, top havuz, jet ski, helikopter, jeep, air hockey, interaktif bisiklet, boks vs. çocukların bitmek bilmeyen enerjilerini alır umarız...

PAZAR GÜNÜ MASLAK’TA

Maslak Venue’de McDonald’s’ın düzenlediği çocuk şenliği pazar günü sabahtan akşama kadar sürecek. Şenlik boyunca satılacak yiyecek ve içeceklerin tüm geliri McDonald’s Çocuk Vakfı’na bağışlanacak. Şenlik 10.00-18.00 arası ücretsiz. Hava biraz güzelse içeri girmek istemiyorsanız,16 metre uzunluğunda çeşitli engellerden oluşan ve kaydırakla biten parkurda maceralı birkaç saat geçirebilirsiniz.İçeride ise çocuğunuzu şişme balinanın kuyruğundan sokup, ağzındaki kaydıraktan çıkarak güldürebilirsiniz.

MYDONOSE’DA MİNİ YILDIZLAR

Bir başka öneri: Havalimanı yakınındaki eğlence mekanı Mydonose Showland’a doğru yola çıkın. Bostancı Deniz Otobüsü İskelesi önünden 09.15, 11.15, Taksim AKM önünden 10.00, 12.00, Kadıköy Karaköy Vapur İskelesi önünden 09.45, 11.45, Mecidiyeköy viyadük altından 09.30, 11.30’da kalkacak servislere binin. Biletix’ten (0216-454 15 55, www.biletix.com) aldığınız biletlerle kapıdan girin. Geçtiğimiz haftalarda süren ‘Cheetos Türkiye’nin Mini Yıldızları’ yarışmasının finalini seyredeceksiniz. Çocukların sevgilisi Tolga Gariboğlu’nun sunacağı, Mehmet Ali Erbil’in kızı Yasmin Erbil’in de aralarında bulunduğu çocuklar, finalde yarışacak.

ENGELLİ ÇOCUKLARI UNUTMAYIN

Bütün bunları yaparken gazetelerde ‘Bizleri Unutmayın, Biz de Çocuğuz’ ilanlarını görmezden gelmeyip, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’ne destek verin. Devlet Tiyatroları, 5-10 yaş arası engelli çocuklar için ‘Dans Eden Eşek’ adlı çocuk oyununu ücretsiz olarak sahneliyor.

FENER VE BALAT’TA

Mavi Kalem Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü, Haliç kenarındaki üniversite bahçesini 14.00-17.00 arasında Fener, Balat ve Cibali bölgesindeki çocuklara açıyor. Size en yakın yerden çikolata, gofret, meyve suyu, içecek, top, çocuk kitabı, yüz boyaları, pastel boya ve resim kağıtları alın, çocuğunuzun eline tutuşturun. Kadir Has Üniversitesi bahçesine geldiğinizde armağanlarınızı mahalleli çocuklara dağıtırak, paylaşmanın keyfini çocuğunuza yaşatın.

Semtlere göre eğlence

KADIKÖY Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda resmi törenlerin ardından Berdan Mardini, Grup Barikat, Hatice, Tolga, Burak Aziz, Arda, Grup Düş, Murat Kurşun ve Berksan konser veriyor. Öğleden sonra Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda bale ve dans gösterilerinin ardından Pinokyo’yu izleyebilirsiniz. Cumartesi-pazar parkta çocuk oyunları, animasyon gösterileri ve konserler sürüyor. Hepsi ücretsiz,

BAKIRKÖY Kapalı bir mekanda Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Bakırköy Belediyesi çocuk konseri, bando ve marşlar, sihirbaz ve modern dans gösterileri düzenliyor. 17.00’de tiyatro gösterisi, ardından çocuk filmleri, Alaaddin’in Sihirli Lambası, Çirkin Ördek Yavrusu var.

ŞİŞLİ 24 Nisan Cumartesi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Şişli Belediyesi’nin etkinlikleri var. Çocuk eşyalarının satıldığı fuarda alışveriş yaptıktan sonra, sinema veya tiyatro izleyip, Çocuk Meclisi’ne katılabilirsiniz. 12.00-18.00 arasındaki etkinlikler ücretsiz.

Alışveriş merkezleri çocuk cenneti

AKMERKEZ Çocuğunuzla o sokak, bu sokak dolaşmak istemiyorsanız Etiler Akmerkez’e uğramakta fayda var. 23-25 Nisan 12.00-17.00 arası alışveriş merkezi, kuşları, kelebekleri ve palyaçolarıyla çocuk cennetine dönüşüyor. Gün boyu konserler olacak. Food Court Videowall önünde düzenlenecek minder sohbetlerinde çocuklar sürpriz konuklar ve A-5 Akmerkez programı oyuncularıyla buluşuyor.

PROFİLO Mecidiyeköy Profilo Alışveriş Merkezi’nde Beste ve Elma Şekerleri konserleri ile, çeşitli okullardan gelen öğrencilerin etkinlikleri, Milka Zıp Kart Turnuvası, yüz boyama da birçok renkli etkinlik var. Ponpon kızlar ve step gösterileri de cabası.

FLYINN Ataköy Flyinn Alışveriş Merkezi’n-de illüzyonist Erdem Bulungiray, iki yardımcısı, bir palyaço, iki tatlı cadının yer alacağı illüzyon şovu sunacak. Çeşitli okuların step, folklor, dans gösterileri, seramik, baskı ve takı tasarımları sergileniyor. Merkeze gelen çocuklara boyama kitapları dağıtılacak. Flyinn Mini Golf Turnuvası’nın devam ettiğini hatırlatalım.

Sinema ve tiyatroyu haftasonuna bırakın

Cumartesi Pazar 14.00’te Ataköy Galleria Sahnesi’ndeki ‘Pıtırcıklar’ tam da çocuğunuz için (yanda).

Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM) Oyuncuları da bugün ve haftasonu iki ayrı çocuk oyunu sahneliyor. Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesi’nde bugün 15.00, yarın 11.00’de Mozart’ın Sihirli Flüt adlı eserini izleyebilirsiniz. Ancak bu kez opera değil, çocuk oyunu olarak.

MSM Oyuncuları’nın ikinci çocuk oyunu Masal’ı ise pazar 11.00’de yine Müsahipzade Celal Sahnesi’nde görebilirsiniz.

Şu anda sinema salonlarında iki çocuk filmi oynuyor: Sizin de hoşlanacağınız korkak köpek Scooby-Doo ve arkadaşlarının yeni maceralarını anlatan ‘Scooby Doo: Canavarlar Kaçtı’ ve unutulmaz klasik Peter Pan. Örneğin, Dolmabahçe Küçükçiftlikparkı’ndaki G-Mall Alışveriş Merkezi’ne gidin. 23 Nisan’da hem Peter Pan hem de Cat in the Hat (Kedi) adlı bir başka çocuk filmi daha buradaki Cinebonus sinema salonlarında oynuyor. G-Mall’da 23-24-25 Nisan’da Num Num Lokantası’nda da çocuk mönüleri var. Cinebonus: 0212-232 44. 40.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!