Çocuğunu okula göndermeyene bin 500 YTL ceza

Güncelleme Tarihi:

Çocuğunu okula göndermeyene bin 500 YTL ceza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2007 20:28

Haberin Devamı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turgut Reis İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Aysel Y'nin (14), 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde sürekli devamsızlık yapması üzerine, velisinin yazılı ve sözlü olarak uyarıldığını söyledi.

Bugüne kadar uyarılara dikkate almayan ve çocuğunun okula gitmek istemediğini beyan eden anneye para cezası uygulanacağının bildirildiğini ifade eden Akpınar, son olarak da İlköğretim Kanunları Yönetmeliği'ndeki “öğrencinin okula devam etmediği her gün için 10 YTL ceza uygulanacağı”na ilişkin maddenin yer aldığı uyarı yazısı gönderdiklerini belirtti.

Veliye gönderilen yazıda, para cezasına rağmen çocuğun okula devam etmemesi durumunda 300 bin YTL, daha sonraki aşamada ise hapis cezası uygulanacağına dikkat çekildiğini belirten Akpınar, tüm uyarılara rağmen çocuğunu okula göndermeyen anne Hatice Y'ye bin 550 YTL ceza tahakkuk ettirildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Öğrencinin velisi Hatice Y. ise kendisine tebliğ edilen cezayı ödeyecek durumda olmadığını belirterek, böyle bir durumda para cezası uygulandığını bilmediğini savundu.

Kızını her gün kıyafetlerini giydirerek okula gönderdiğini ve kızının akşam eve döndüğünü söyleyen Hatice Y, şöyle konuştu:

“Okuldan ara sıra kaçtığını duydum. Gitmesi için çok mücadele ettim, demek ki başarılı olamamışım. Böyle bir cezanın gelmesi beni şok etti. Bunu ödeyecek imkanım yok. Çocuklarımın babası ile imam nikahıyla birlikte yaşıyoruz. O da çalışmıyor, aylarca da eve uğramaz. Yakınlarım ve komşuların yardımıyla geçiniyoruz. Bu cezayı nasıl ödeyeyim?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!