Çoban Ahmet e.yaşam’la İnternet ansiklopedisine adını yazdırdı

Güncelleme Tarihi:

Çoban Ahmet e.yaşam’la İnternet ansiklopedisine adını yazdırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 00:00

Elektriğin bile olmadığı ücra bir köyde çobanlık yaparken kiloyla aldığı gazeteler arasından çıkan e.yaşam'daki bir yazı, Ahmet Kaplan'ı önce İstanbul'da bir holdingin danışmanlığına, oradan da İnternet'in saygın sinema ansiklopedisi IMDB'ye (Internet Movie Database - imdb.com) taşıdı.

Köyünde çobanlık yaparak geçinirken okuduğu e.yaşam’la hayatı değişen Ahmet Kaplan, "Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu" filminin görsel efektlerindeki katkısıyla IMDB’deki yerini aldı.

Önce TASARIM SONRA özel efekt

Olayları bu noktaya getiren süreç, 2004 yılında Ahmet Kaplan’ın şehre indiği zamanlarda okumak için kiloyla aldığı gazetelerin arasından çıkan e.yaşam’la tanışmasına kadar uzanıyor. Kaplan, Hürriyet e.yaşam’ın bir sayısında konuk yazar olarak yer alan dönemin Teknoloji Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dünya Fütüristler Derneği Türkiye Başkanı Alphan Manas’ın, fütürizm üzerine yazdığı yazıyı okuduğu anda kendini anlatılanlara yakın hissettiğini düşünmüş. Bunun üzerine şehirdeki İnternet kafeden, Manas’a konuyla ilgili bir e.posta göndermiş.

Manas, Kaplan’ın fikirlerinden öylesine etkilenmiş ki, kendisine holdingde danışmanlık vermiş ve İstanbul’a yerleşmesine de ön ayak olmuş. Böylece Kaplan, İstanbul’da aldığı hızlandırılmış bir eğitimin ardından Teknoloji Holding bünyesindeki T-Design firmasının yaratıcı ekibinde çalışmaya başlamış.

JENERİĞE ADINI YAZDIRDI

Bir süre sonra T-Design Teknoloji Holding bünyesinden ayrılınca, Kaplan buradaki görevini sürdürmeye devam etmiş. Bu arada dakendini farklı alanlarda geliştirmeyi ihmal etmemiş ve görsel efektler konusuna merak salmış. Çalıştığı firma "Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu" filminin görsel efektlerinin yapımını üstlenince de, bu alana ilgi duymanın mükafatını alarak ekipte Görsel Efektler Asistanı olarak çalışmaya başlamış.

Elektriğin olmadığı, cep telefonlarının çekmediği bir köyde çobanlık yaparken, okuduğu e.yaşam ile hayatı bir anda değişen Ahmet Kaplan’ın adı, bugün Türkiye’de 268 salonda gösterilen bir filmin jeneriğinde yer alıyor.

İki yıl öncesinin Çoban Ahmet’i, e.yaşam sayesinde bugün dünyanın en büyük sinema ansiklopedisinde, milyonlarca insanın ekranında Ahmet Kaplan olarak gülümsüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!