Cmhurıyetın 92. Yıldönümü Kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Cmhurıyetın 92. Yıldönümü Kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 21:44

SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET SINAV, CUMHURİYET BAYRAMI NEDENİYLE YAYIMLADIĞI MESAJDA, “TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİ OLAN CUMHURİYETİMİZİN İLANININ 92. YILINI BÜYÜK BİR ONUR, GURUR VE MUTLULUKLA KUTLUYORUZ” DEDİ.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetimizin ilanının 92. yılını büyük bir onur, gurur ve mutlulukla kutluyoruz” dedi.
Rektör Sınav, yayınladığı mesajda, Cumhuriyetin ilanının 92. yılını onur, guur ve mutlulukla kutladıklarını söyledi. Sınav, “Dünyada çok az ulusa nasip olan büyük bir azim ve kararlılık örneği sergilenerek kazanılan Milli Mücadele sonrası, büyük engellere rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bu amaç için şehit düşen pek çok isimsiz kahramanın bize, bu topraklarda yaşayan herkese, yüce Türk milletine, bıraktığı en büyük emanettir” dedi. Birlik ve beraberlik çağrısında da bulunan Sınav, “Atalarımızdan aldığımız bu kutsal emaneti, bizden sonraki nesillere daha da yücelterek teslim etmek bizim, hepimizin, en büyük görevimizdir. Cumhuriyetimiz, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği, dirliği ve egemenliğinin en büyük teminatıdır. SANKO Üniversitesi olarak gençlerimizi, Cumhuriyetimizi bizden sonraki nesillere taşıyacak emanetçilerimizi, bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirebilecek düzeyde bilinç, inanç, kararlılık ve gururla yarınlara hazırlıyoruz. Büyük Önder’in ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ sözlerinde anlam bulan bilinçle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anarak, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!