CKD'den karma sergi

Güncelleme Tarihi:

CKDden karma sergi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2018 11:49

CKD'den karma sergi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)- CUMHURİYETÇİ Kadınlar Derneği (CKD) Konyaaltı Şubesi'nce, 'Çanakkale Zaferi' etkinlikleri kapsamında 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla resim, rölyef ve seramik çalışmalarından oluşan karma sergi açıldı.

Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza Sanat Galerisi'ndeki 'Cumhuriyet Kadını ve Sanat' isimli serginin açılış kurdelesini CKD Konyaaltı Şubesi Başkanı Hikmet Özkaya, kadın derneklerinin başkanları ve sanatçılar birlikte kesti. Başkan Hikmet Özkaya, açılış konuşmasında, "Biz Cumhuriyet kadınları olarak bu sergimizi ülkemizin sınırları dışında terör örgütlerine karşı savaşarak vatan savunması yapan askerlerimize, güvenlik güçlerimize, şehit ve gazilerimize, bizlere Çanakkale Zaferi'ni yaşatan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına armağan ediyoruz" dedi.

Karma sergiye, CKD üyeleri resim, rölyef, kâğıt katlama, geleneksel ve seramik sanatçıları Fisun Urunga, Canan Figen Özkaya, Hikmet Özkaya, Ayten Kaya, Zerrin Şenen, Yaşar Sezer, Zafer Orhun, Günay Kutlu, Mustafa Aydoğlu ve Sevim Aydemir eserleriyle destek verdi.

Galeriyi renklendiren ve farklı konularda 40 sanat eserinin yer aldığı sergi 24 Mart Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!