Çka’dan Mali Destek Programı İlçe Toplantıları

Güncelleme Tarihi:

Çka’dan Mali Destek Programı İlçe Toplantıları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 15:59

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI (ÇKA) TARAFINDAN 13 OCAK TARİHİNDE İLAN EDİLEN “MİKRO İŞLETMELERDE KURUMSALLAŞMA VE REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI” İLE İLGİLİ POTANSİYEL BAŞVURU SAHİPLERİNİ BİLGİLENDİRMEK AMACIYLA İLÇE TOPLANTILARI DÜZENLENDİ.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 13 Ocak tarihinde ilan edilen “Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” ile ilgili potansiyel başvuru sahiplerini bilgilendirmek amacıyla ilçe toplantıları düzenlendi.
21 Ocak- 11 Şubat tarihleri arasında düzenlenen toplantılar Adana ve Mersin şehir merkezleri ile Ceyhan, Yumurtalık, Pozantı, Karaisalı, Feke, Kozan, Tufanbeyli, Saimbeyli, Karataş, Aladağ, İmamoğlu, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut, Anamur, Bozyazı, Aydıncık ilçeleri olmak üzere toplam 22 ilçede 950 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Mali destek programı hakkında bilgi verilip, katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı toplantılara önümüzdeki dönemde de devam edilecek.
Bölgedeki mikro ölçekli işletmelerin kurumsallaşma, ürün geliştirme ve çeşitlendirme yoluyla rekabet gücünün artırılması amacıyla açılan destek programının öncelik alanları; mikro işletmelerin kurumsallaşma düzeyi, ihracat, pazarlama, kalite standartlarının artırılması, mikro işletmelerin ürün, süreç ya da pazarlama yeniliği, ürün geliştirme, ürün çeşitlendirme olanaklarının artırılmasıdır.
Mikro işletmelerin başvuru sahibi olduğu destek programında gıda - içecek, kimya - plastik, tekstil - hazır giyim, makine - metal işleri, metalik olmayan mineral ürünler, ayakkabıcılık, materyallerin geri kazanımı, mobilya imalatı, lojistik, turizm amaçlı asli konaklama tesisleri ve bilişim sektör ve öncelik alanlarından hazırlanan projelere 2016 yılında toplam 7 Milyon TL kaynak kullandırılacak.
Desteklerden faydalanmak isteyen işletmeler için elektronik olarak son başvuru 8 Nisan 2016, matbu başvurularda ise son başvuru 15 Nisan 2016.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!