Cizre’deki operasyonda 10 terörist etkisiz hale getirildi

Güncelleme Tarihi:

Cizre’deki operasyonda 10 terörist etkisiz hale getirildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2016 13:57

GENELKURMAY Başkanlığı, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde devam eden operasyonda 10, Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde ise 2 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada Cizre ve Sur’daki operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 733 olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Şırnak ve Diyarbakır’da yürütülen operasyonlarda Cizre’de 564, Sur’da da 169 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Genelkurmay internet sitesinde ’Önemli Yurtiçi Olaylar’ bölümünde yer alan 6 Şubat gününe ait bilgiler şöyle:

- Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda; 10 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 564’dür.), iki M-16, 14 Kaleşnikof piyade tüfeği, 41 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ile 912 adet fişeği, bir tabanca, üç av tüfeği, 184 adet av tüfeği fişeği, iki adet el bombası, iki roketatar mühimmatı, 25 molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ele geçirilmiş, üç adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

- Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda, iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 169’dur.)

- Van’da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan iki iş birlikçi bir av tüfeği ve çok sayıda muhtelif örgütsel doküman ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!