Cizre'de o 400 metre yine aşılamadı

Güncelleme Tarihi:

Cizrede o 400 metre yine aşılamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 00:35

Cizre'de bodrumda mahsur kalan yaralılar ile ambulans arasındaki 400 metre dün de aşılamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaralıları kasıtlı götürmüyor. Belki de yaralı değiller” derken, HDP’li Osman Baydemir, “Kim ateş ediyorsa Allah belasını versin” tepkisini gösterdi.

Haberin Devamı

Cizrede o 400 metre yine aşılamadı

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN HDP'YE: TERÖR UŞAKLARI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cizre’de yaralıların bulunduğu binaya ambulansların ulaşamadığı iddialarıyla ilgili “Ambulanslar hazır, yaralıları kasıtlı götürmüyorlar. Belki de yaralı değiller” dedi. Açlık grevine başlayan HDP milletvekilleri için de “Bunlar şu anda terör örgütüne uşaklık yapıyorlar” diyen Erdoğan, Beşiktaş’taki Ertuğrul Tekke Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından özetle şöyle konuştu:

YARALILARI GÖTÜRMÜYORLAR

(Cizre’de yaralılar bulunan eve ambulansların ulaşamaması) Değerli arkadaşlar bunların hepsi yalan. Bir defa orada sürekli olarak ambulans var. 5 - 6 ambulans orada bekletiliyor. Tabi güvenli bölgeye ambulansların girmesi söz konusu değil. Orada belli mesafedeki 600 ile 1000 metre arasında bir mesafede onlara anonslar yapılıyor. ‘Alın yaralıları getirin güvenli bölgeye ve biz buradan hemen onları hastaneye götürelim’ deniliyor. Ambulanslar hazır, ama bunlar yaralıları oraya kasıtlı götürmüyor. Belki de yaralı değiller. Ateş menziline ambulansları sokup, orada ambulanslara karşı kendilerine göre orada bir üstünlük temin etmek, dertleri bu. İlgili arkadaşlar gerekli tedbiri almak durumundalar. Ona göre onlar da o tedbirle bu işi yürütüyorlar. İşin aslı bu.

Haberin Devamı

BU OYUNLARA GELMEYİZ

(HPD’li vekillerin açlık grevi) Bir defa bu oyunlara asla gelmeyiz. Bunlar şu anda terör örgütüne uşaklık yapıyorlar. Terör örgütünün taşeronu gibi adeta hareket ediyorlar. İş tam tersine dönmüş vaziyette. Sen niye parlamentoda değilsin de oradasın. Parlamentoda durmuyorlar, sürekli olarak o çatışma bölgesinde gidip, yok ‘açlık grevi yapacağız’ vesaire. Birileri açlık grevi yapıyor bunlarda, eş başkanlar da bakıyorsun sağda solda gayet güzel bir şekilde tatil geçirenleri de var bunların dışında. Hepsi belgelenmiş şeyler. Büyükada’da aynı şekilde bisikletle şu anda tatilde olanları da var. Bunları da biliyoruz, görüyoruz. Gazetelerde biliyorsunuz var. Bunların hangisi ne yapıyor belli değil. Yani bu oyuna artık medya olarak yazılı görsel medya olarak gelmememiz lazım. Tam aksine milletimizi bu noktada ciddi manada uyarmamız lazım. Ve şu anda bizim Mehmedimizin, Mehmetçiklerimizin tüm güvenlik güçlerimizin verdiği mücadele aslında bu ülkede bir beka mücadelesidir. Bu mücadeleden taviz vermemiz mümkün değil. Yani Cizre, Sur bütün Silopi buraların hepsi tertemiz hale gelinceye kadar. Proje çalışmalarımız bitti ve buralarda ikinci adım bu temizlikten sonra da kentsel dönüşüm değişim süreci başlayacak. “

Haberin Devamı

O BAŞLIKLARLA GELMESİN

ERDOĞAN, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın görüşme talebiyle ilgili de “Önce yemini yapması lazım. Parlamentoda yemini yapmadıktan sonra böyle bir kabul söz konusu olamaz. Geçenlerde danışmanı ya da özel kalemi, özel kalemimi arayarak söylediği bazı şeyler var, eğer kendisi görüşmelerini bu başlıklar altında düşünüyorsa zaten gelmesine de gerek yok” dedi. Erdoğan, “Bu başlıklar nelerdir” sorusu üzerine de “Terörist başıyla alakalı vesaire. Şu anda dünyanın hiçbir yerinde böyle bir terörist başını bu şartlarda yaşaması diye birşey söz konusu değil. Terörist başının İmralı’daki yaşam koşulları dünyada kimseye verilmemiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, ‘başkanlık sistemi’ konusunda da şunları söyledi: “Türkiye’nin kendi modeli nasıl olacak? Bunları ortaya koymak suretiyle temenni ediyorum ki çok kısa bir zaman içeresinde bir ortak akıl oluşacaktır. Kamuoyu araştırmalarına baktığımız zaman yüzde 55-60 arasında bir talep söz konusu. Çok daha artacağına inanıyorum. Çünkü buna ihtiyacımız var.” Erdoğan, Cenevre görüşmelerine ilişkin de “Ilımlı muhalifler katılmama kararı verdiler. ‘Süratle bir defa bu ateşkesin sağlanması lazım ki biz de bu görüşmelere katılmış olalım’ diyorlar. Temennim odur ki, bu Cenevre görüşmeleri sağlıklı bir neticeye ulaşır. Ve oradan da Suriye için bir sağlıklı bir netice en azından bu süreç içerisinde çıkar” dedi.

Haberin Devamı

Cizrede o 400 metre yine aşılamadı

OSMAN BAYDEMİR: KİM ATEŞ EDİYORSA ALLAH BELASINI VERSİN

Cizre'de bir binanın bodrum katındaki yaralılara müdahale edilmediğini belirterek  açlık grevine başlayan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir TBMM’de basın toplantısı düzenledi. 

Baydemir, bodrumda kalanların yiyecek ve suyunun bulunmadığını, eksi 19 derecede hayatta kalmaya çalıştıklarının iddia etti. Baydemir, “Belediyenin ambulansının girmesine izin verilmiyor. Ambulansa, sağlık görevlisine kim ateş ediyorsa Allah onun belasını versin. Savaş çözüm değildir. Silah çözüm değildir. Sabah 09.00 ve 16.00 arası ambulansın 11 kez gidip gelmesi MOBESE tarafından kayıt altındadır. Nereden ateş açıldığı kayıt altındadır. Bu vahşetin toplumumuzun vicdanında yaratacağı tahribat Diyarbakır zindanı vahşetinin yarattığı tahribattır. Gelecekte o kadar problem oluşturucudur” dedi. Baluken ise 7 gündür insanlık trajedisi yaşandığını ve 28 kişiden 6’sının yaşamını yitirdiğini söyledi.              

 

BAKMADAN GEÇME!