Çizme'de alkışlar Terim'e

Güncelleme Tarihi:

Çizmede alkışlar Terime
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2000 00:00

Fiorentina’nın dün akşam İnter’i 2-0 yenmesi İtalyan basınında geniş yer alırken, Fatih Terim’e övgüler yağdırıldı. Daha önceki haftalarda çok sayıda gol pozisyonuna girip kaçıran Mor menekşeler, bu defa kaçırmadı ve karşılaşmadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Karşılaşmanın bir ilginç yönü de Floransa ekibinin, ilk defa bir lig maçından gol yemeden ayrılmasıydı.
Haberin Devamı

La Gazzetta dello Sport:
“İnter, Floransa’da battı. Mükemmel bir maç oldu. Rui Costa sahada parlarken, Fiorentina daha tehlikeliydi. Vieri’nin golü ise geçersiz sayıldı".

Terim’in, Hakan Şükür için söylediği "O benim çocuğum gibi" sözüne atıfta bulunan gazete, İnter'i 2-0 mağlup etmesinin ardından "Terim böyle diyor ama, iyi bir baba olduğu söylenemez. Nankör baba“ ifadesini kullandı.

Tutto Sport:
"Fiorentina sahayı zaptediyor ama İnter gazaba uğruyor. İnter, şöhret rüyalarına güle güle“

Haberde, “İlk gerçek sınavını veren mormenekşeler doğru dengeyi bulmakta başarılıydı“ denildi ve mavisiyahlı ekip için, "Ağır, sahada gözükmeyen, Chiesa ve Rui Costa’nın kılıç darbelerine teslim olan bir takım“ ifadeleri kullanıldı.

Corriere dello Sport:
"Mormenekşelerin zaferi, güle güle İnter“ başlığı ile verdiği haberde Mükemmel oynayan Fiorentina, fırsat yaratıyor, gol atıyor, sahaya hakim oluyor, kazanma arzusuyla doluyor“ görüşüne yer verdi.

Gazetenin yorum yazısında ise "Türk derbisinde Şükür’ün ümidi boşa çıktı“ denilirken, Terim’in oyun taktiğiyle hem İnter’i, hem de Hakan Şükür’ü yendiği ifade edildi.

Bu arada gazeteler, Teknik Direktör Terim’e 7, Tardelli’ye ise 5 puan verirlerken, Corriere dello Sport gazetesinde, „Terim, Fiorentina’nın yolunu değiştirdi. Taktik olarak her maçta değişiklikler yaptı, ama İtalyan ligindeki üçüncü damasını da yaptı“ yorumun yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!