Çizgi moda ikonları Winx kızlarından moda dersi

Güncelleme Tarihi:

Çizgi moda ikonları Winx kızlarından moda dersi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2008 00:00

Winx Club aslında bir çizgi film serisi. Evrenin derinliklerinde, Magix adlı sihirli bir boyutta, periler ve cadılar arasında geçen hikayeler anlatılıyor bu dizide. Kahramanlarımız 6 genç kız. Bloom, Stella, Flora, Miusa, Layla ve Tecna, kendi koydukları isimleriyle Winx Club Grubu, sihirli güçlerini geliştirmek ve kötülerle savaşmak için Alfea Koleji’nde eğitim alıyorlar. Gerçek dünyadaki liseli kızlardan çok da farklı bir hayatları yok. Giyinmek, süslenmek, eğlenmek onlar için de çok önemli.

Hatta kendilerini birer moda ikonu sayıyorlar. Bu çizgi seriye paralel olarak piyasada üzerlerinde Winx kızlarının fotoğrafı bulunan bir çok ürün var. Kalemlikten bardağa, halıdan şemsiyeye, ayakkabıdan pantolona, çantadan nevresim takımına kadar. Winx kızlarının maceraları yalnızca televizyondan değil düzenli piyasaya çıkan dergilerinden ve kitaplarından da takip edilebiliyor. Doğan Egmont tarafından yayınlanan bu kitaplardan birinde Winx Club Kızları, modayı anlatıyor. İşte en can alıcı bölümleri.

Mükemmel bir tarz peşindeki genç kızlar dikkat! Winx Kızları bu renkli yolculukta size yardımcı olacak. Diyorlar ki: Moda tarihini bilmeden stil sahibi olunmaz. Çünkü modada her şey kısır bir döngüden ibarettir. Bakın 30’lu yıllardan günümüze kadar on yıllık aralıklarla moda dünyasında neler olup bitmiş:

30’lu yıllar

Elbiselerin çoğu kat kat, açık renk, hafif ve uçuş uçuştu. Bu dönem için kullanılabilecek en uygun kelime romantizmdi. 30’lar ve 40’lar Hollywood’un moda üzerindeki etkisinin doruğa çıktığı yıllardı. Her kadının hayalinde Katherine Hepburn ya da Marlene Dietrich gibi giyinmek yatıyordu.

40’lı yıllar

Kadınlar elbiselerini uğurlarına inandıkları iğnelerle süslemekteydi. Bu moda daha sonra saçlara, eşarplara ve şapkalara sıçradı. Dönemin en çok kullanılan kumaşı pamukluydu. Çünkü hem rahat hem ekonomikti.

50’li yıllar

Rock’n roll ve Dior’un ruhunu yansıtan yıllar... Bol etekler ve pantolonlar dikkat çekiyordu. Abartılı makyajlar, rimel, rengarenk farlar ve renkli rujlar vardı. Erkekler jean ve motosiklet montları giymeye başladı. Saçlar briyantinlenip arkaya doğru taranırdı. Aynen James Dean ve Marlon Brando gibi.

60’lı yıllar

Hippiler saçlarını uzatmaya, bandana takmaya ve özellikle Hint işi etnik kıyafetler giymeye başladı. Twiggy gibi çok ince mankenler podyuma çıktı, modanın kuralları değişti. Mini etek efsanesi doğdu.

70’li yıllar

Diskotek kıyafetlerinin ilk çıktığı yıllardı. Renkli pantolonlar, strech kumaşlar, deri ve çok cepli kıyafetler... Londra sokaklarında punk modası yayıldı. Yüksek topuk, mini etekle kombinlendi. Gençler aykırılıklarını ifade etmek için üzerinde sloganlar bulunan tişörtler giymeye başladı. Askeri kıyafetler modanın bir parçası haline geldi.

80’li yıllar

O meşhur hazır giyim efsanesinin başladığı dönem! Amerikalı gençler bile işe giderken ceket pantolon giyiyordu. Marka enflasyonu yaşandı. Wrangler ve Levi’s’a alternatif jean markaları ortaya çıktı.

90’lı yıllar

Kılık kıyafet konusunda çok geniş bir yelpaze söz konusu. Bir tarafta ekolojik diğer tarafta etnik kıyafetler var. 60’lı ve 70’li yılların modası geri geldi.

KIZLARA 10 GÜZELLİK TAVSİYESİ

Prenses elbisesine gerek yok


Sakın Stella gibi yapmayın: Bir kıyafet seçmek için vaktinizin büyük bir kısmını ayna karşısında geçirmeyin. Dışarıda güneş var ve seni bekleyen bir dolu arkadaşın.

Emanet gibi hissetme

İkinci bir kural, kendi rahatına önem vermek. Üzerine oturmayan kıyafetler giymekten kaçınmalısın.

Doğru stil

Değişik etkinlikler, farklı kıyafetler gerektirir. Her ortama uygun kalabilecek rahat kıyafetler seçmekte fayda var.

Sakın abartma

Makyajın kesinlikle abartılı olmamalı. "Doğal olan ve fazla makyaj yapmayan kızlar daima en güzel olanlardır" der Flora.

Parfüm çok önemlidir

Burcuna ve karakterine yakışan bir parfüm seçmeye dikkat et.

Rahat kıyafet

Sade ama şık bir görünüm her zaman geçerli olandır: Hiç tereddüte gerek olmadan, gayet iyi bilmelisin ne seçeceğini.

Işıldayan saçlar

Saçın için sana yakışan ve yüzüne giden doğru modeli seçmeli, saç kremi uygulayarak özenle bakmalısın.

Çok fazla çikolata yemekten kaçınmalısın

Aynı zamanda çok fazla salam, sosis ve kızartma yemekten de kaçınmalı, yağlı yiyeceklerden uzak durmalısın.

Güzel bir egzersiz programı

Egzersiz insanın ruhunu ve bedenini rahatlatmaya yardımcı olur. Aynı zamanda kasların çalışması, vücudunu düzgün şekle sokar.

Güzellik için en önemli faktör kişinin neşesidir

Tereddütler, endişeler yerini güzel, ışıldayan bir gülümsemeye bırakmalıdır.

Modada olmazsa olmazlar

Modada bir numara olmak her zaman son moda kıyafetler giymekle olmuyor: Onları taşıyabilmek de bunun kadar önemli. İşte taşımak için gerekli olan özellikler.

Denge

Dengeyi sağlamak için ne yapmalı? 50 yıl öncesinin metodları hálá geçerli. Dik yürürken başınızın üstüne bir kitap koyun.

Nefes

İyi bir nefes alma yöntemiyle karın kasların iyi çalışır ve çok etkileyici bir ses tonuna sahip olabilirsin.

Duruş

Bir manken gibi yürümek için, düzgün ve kuvvetli bir iskelet yapısına sahip olmak gerekir. İşte bu yüzden gün içinde hareket ederken yürüyüşüne çok dikkat etmen lazım. Asla öne doğru eğilerek durma.

Oturuş

Oturuş şekline de dikkat etmen gerekiyor. Bacak bacak üstüne atsan da, ayaklarını yan yana koysan da, ayaklar daima düz ve karşıya bakmalıdır.

Görünüm

Makyajın ve kıyafetlerinde her zaman bir bütünlük olmalı. Okula asla çok dikkat çekici ve aşırı abartılı kıyafetlerle gitmemelisin.

Kıyafet

Okula giderken önemli olan, rahatlığın ve kendine gösterdiğin özen olmalı. Mini etek ve topuklu ayakkabılar okula değil, arkadaşlarla gezmeye giderken kullanılmalı.

Aksesuvarlar

Özel olan takılara öncelik verip, onları kıyafetlerinle renklendirmelisin.

Makyaj

Rimel, allık, far okula giderken kullanılmaması gereken ürünler.

Saçlar

Saçlar mümkün olduğunca doğal ve yüzünün güzelliğini kapamayacak şekilde olmalıdır. Omuzlara salınan saça güzel kurumuş bir çiçek dalı yerleştirmek hoş gözükmeni sağlayabilir.

TEST

Senin stilin var mı?


Modayı yakından takip eden bir peri misin yoksa üzerine basit ve pratik bir şey giyip çıkanlardan mısın?

1- Kıyafet ve aksesuvar satın almak için ne kadar para harcarsın?

A Hepsini harcarım

B Yeteri kadar

C Çok az, bende zaten yeteri kadar var

2- Modayı takip etmek

A Mecburiyettir!

B Bir oyundur

C Çok zordur

3- Çok yüksek topuklu ayakkabı giymekten hoşlanır mısın?

A Tabii ki.

B Evet ama sadece özel zamanlarda

C Hayır, rahat olmayı tercih ederim.

4- Yağmurlu bir günde yürürken bir anda kendini suyun içinde bulursan:

A Bağırırım: "Ayakkabılarım!".

B Aksilik

C Gülerim, birazdan kururlar

5- Tatilini en iyi şekilde nerede geçirmek istersin?

A Modanın başkenti Paris mükemmel bir seçim

B Londra’da müzeler arasında

C Denizde, güneşin altında

6- Merkezde yeni bir alışveriş merkezi açılmış...

A Hiç beklemeden hemen giderim

B İlk fırsatta gitmeye çalışırım

C Dükkanların hepsi birbirinin aynı nasıl olsa

7- Cep telefonun:

A Fotoğraf ve video çekiyor.

B Bir sürü melodisi var.

C Sadece sms yollamak için kullanıyorum.

8- Eğer bir kız arkadaşın kötü giyinmişse nasıl davranırsın?

A Hiç düşünmeden ona söylerim

B Ona bazı fikirler veririm

C Önemli olan onun karakteri

SONUÇ

A’LAR ÇOĞUNLUKTAYSA

Stil kelimesi tam senin için. Her bir kıyafete sanki çok değerli ve eşi benzeri olmayan bir mücevhermiş gibi özen gösteriyorsun. Kıyafet ve aksesuvar konusunda her zaman modayı takip ediyorsun. Moda perisi Stella ile yarışa girebilirsin.

B’LER ÇOĞUNLUKTAYSA

Senin için görünüş çok önemli ama olmazsa olmazlardan değil. Şirin gözükmek hoşuna gidiyor ve insanın kendisi ile barışık olması için bunun çok önemli olduğuna inanıyorsun. Sen aynen bizim Miusa arkadaşımız gibisin.

C’LER ÇOĞUNLUKTAYSA

Mini etek ve yüksek topuklar senden uzak dursun: Bir çift lastik ayakkabı ve rahat bir pantalon gerekli olan. Sen sportif bir kızsın. Aynen Layla gibi mağazalarda dolaşırken sıkılıyorsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!