Çizgi dışı çocuklar

Güncelleme Tarihi:

Çizgi dışı çocuklar
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 27, 2009 00:00

Takımların alt yapısında oynayan bu çocuklar, maçların seyrini değiştirmekle dikkat çekiyor. Gökhan Gönül’ün gördüğü kırmızı kart, Denizli’nin isteği ve Yiğidolar’ın golü top toplayıcıların önemini bir kez ortaya koydu.

BÄ°R çok futbolsever onlara dikkat etmez. Ama aslında görevleri önemlidir. Kimi onlara 2.5’luk, kimileri de top toplayıcı derler saha kenarındaki o çocuklara..Â

Genellikle takımların alt yapılarında oynayan bu gençler son dönemlerdeki hareketleriyle adlarından sıkça bahsettirdi. Sivasspor’un ikinci golünde topun hemen oyuna sokulması ve 15 saniye içinde Trabzonspor ağlarının havalanması, bu çocukların önemini yine gündeme getirdi. Özellikle G.Saray-F.Bahçe arasında geçen sezon oynanan Fortis Türkiye Kupası’nda çeyrek final maçında Gökhan Gönül’ün ve sarı lacivertli takımın kaderinin top toplayıcı tarafından belirlenmesi hala unutulmadı.

Gol içime doğmuştu

SİVASSPOR’un Trabzonspor maçında taç atışında topu hemen Mehmet Yıldız’a vererek 2’nci golün atılmasında baş rol oynayan 14 yaşındaki top toplayıcısı Ömer Faruk Uzunoğlu, "Gol olacağı, içime doğmuştu" dedi. Mehmetçik İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi, "Sivasspor’un hücuma kalabalık çıktığını görünce topu hemen oyuna sokmak için Mehmet Yıldız ağabeyime attım. O da bu topu değerlendirdi, 2’inci gol geldi. Bülent hocamız topu oyuna ne kadar erken sokarsak, karşılaşmanın o kadar güzelleşeceğini söyler" dedi.

Top toplayıcıların zihinlerde kalan 3 olayı şöyle;

Taç atışını kullanmak üzere kenara yönelen Gökhan Gönül, saha içindeki topu alırken, top toplayıcı çocuk (Ozan Arif Ünal), içeri bir top daha gönderdi. Milli oyuncu zaman kazanmak için eğilince, top sahaya düştü. Hakem Cüneyt Çakır da elini cebine atıp, ikinci sarıdan Gökhan Gönül’ü oyun dışı bıraktı. Yıldız oyuncunun kırmızı kart görmesiyle 9 kişi kalan Fenerbahçe, kupaya veda etti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Kayserispor maçında top toplayıcı çocukların yavaş hareket etmeleri sonrası Bursaspor maçı öncesi görev yapacak olan 2.5’luk B genç takım oyuncularıyla bir toplantı yaptı. Denizli, "Maçta kesinlikle topu oyunda tutulmasını sağlayın. Bu bir ekip işidir. Oyunu hiçbir anında soğutmayın" diyerek oyuncularına uyarıda bulunmuştu.

Sivasspor, Trabzonspor karşısında kronometre 18.55’i gösterirken, top taca çıktı. Top toplayıcı Ömer Faruk Uzunoğlu anında topu Mehmet Yıldız’a attı. Kullanılan bu atış sonrası üçe bir pozisyonda Murat Sezer, Abdurrahman’ı gördü ve bu oyuncu da takımının ikinci golünü attı. 15 saniye içinde gerçekleşen bu olay sonrası top toplayıcı çocuk teknik ekip ve futbolculardan övgü aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!