Çivril'in altın dedesi toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Çivrilin altın dedesi toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 17:11

Çivril'in altın dedesi toprağa verildi

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'ne çok sayıda eğitim kurumu ile kamu binaları yaptıran, ilçe halkı tarafından 'altın dede' olarak anılan Devlet Üstün Hizmet madalyası sahibi, 81 yaşında hayatını kaybeden hayırsever Kadir Kameroğlu, toprağa verildi.

Çivril İlçesi'nde yaşayan kuyumculuk sektörünün önde gelen isimlerinden olan Çivrilli iş adamı Kadir Kemaroğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü özel bir hastanede önceki gün (çarşamba) hayatını kaybetti. Hayırseverliğinden dolayı Cumhurbaşkanlığı'ndan Devlet Üstün Hizmet Madalyası alan Kameroğlu için bugün Çivril İlçesi Rasime Ana Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, eşi Nevişet Kameroğlu ile kızı Aliye Kameroğlu, oğulları Alaattin Kameroğlu, Hüsamettin Kameroğlu ve Adem Kameroğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Oğuz, Kaymakam Orhan Burhan, AK Partili Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven ve çok sayıda vatandaş katıldı. Özellikle Çivril ilçesinde eğitime verdiği önemle bilinen ve çok sayıda okul yaptıran Kameroğlu, huzurevi, hastane, cami başta olmak üzere kamu binalarının yapımına da destek oldu. Yaptırdıklarının hiçbiri vergiden düşmeyen Kameroğlu, Çivrillilerin altın dedesi olarak tanınıyordu. Eşi Nevişet Kameroğlu, camide merhumun Türk bayrağına sarılı tabutuna son kez dokundu ve gözyaşı döktü.

Hayırsever işadamı Kadir Kameroğlu'nun cenazesi cuma namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Tunay YAZICI / ÇİVRİL (Denizli), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!