Civilization VI'da İskitler'e Tomris Hatun liderlik edecek

Güncelleme Tarihi:

Civilization VIda İskitlere Tomris Hatun liderlik edecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 10:44

2K ve Firaxis Games 21 Ekim’de Windows PC için çıkacak olan Sid Meier’s Civilization VI’da İskitler’e Tomris’in liderlik edeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Oyunun hikayesi kısaca şöyle: Tomris Hatun MÖ 530 yılında göçebe kır kabilelerinin o zamanki reisi olan kocası öldüğünde liderlik koltuğuna oturmuştur. Herodot, Strabo, Polyaenus, Cassiodorus ve Jordanes gibi zamanının en ünlü yazarlarının çalışmalarında başarılarından bahsedilmektedir. 

Tomris Hatun ile ilgili en önemli hikayelerden biri Pers lideri Büyük Kiros ile ilgilidir ve onun Tomris Hatun’un halkını istila ve fethetme çabalarını anlatır. Kiros ve askerleri İskitler’in bölgesinde başında nöbetçi olmayan ve ağzına kadar şarap dolu bir kamp kurarlar. Tomris Hatun’un oğlunun liderlik ettiği Saka ordusu şaraba denk gelir ve alkolün etkilerine alışık olmadıklarından zil zurna sarhoş olurlar. Pers ordusu etkisiz hale gelmiş orduya saldırır ve Tomris Hatun’un oğlunu rehin alır. 

Haberin Devamı

Öfkeden deliye dönen Tomris Hatun Kiros’a meydan okur ve yeni bir savaş yaşanır; ancak bu sefer yenilen Kiros ve ordusudur; ordu Kiros da dahil olmak üzere çok büyük kayıplar verir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!