Çivi ve teller sanata dönüşüyor

Güncelleme Tarihi:

Çivi ve teller sanata dönüşüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 13:58

Çubuk’ta öğretmenlik yapan Gökhan Duran, çivi ve tel kullanılarak uygulanan "filografi" sanatına duyduğu ilgi nedeniyle atölye açarak çevresindekilere de bunu öğretmeye başladı.

Haberin Devamı

Çubuk’ta öğretmenlik yapan 30 yaşındaki Gökhan Duran, çivi ve teller kullanarak "filografi" sanatıyla yaptığı tablolar çevrede ilgi görünce, açtığı atölyesinde eğitim vermeye başladı. Filografi sanatını kendi çabalarıyla öğrendiğini dile getiren Duran, şunları söyledi:
"İstanbul’da bir gezi sırasında karşılaştığım bu el sanatını, ‘bende yapabilirim’ diye araştırmaya başladım. Uzun bir araştırma süreci sonunda filografi yapmaya başladım. Evde çivi çaktığım için komşularla sıkıntı yaşamaya başladım. Çivi çakma işini okulda teneffüs aralarında yapmaya başlayınca öğrencilerde de bir merak oluşmaya başladı. Onlar da filografi yapmaya başladı." 

Çivi ve teller sanata dönüşüyor

Haberin Devamı

YOĞUN VE KEYİFLİ UĞRAŞ

İlginin artması sonucu atölye açmaya karar verdiğini belirten Duran, "Gençlerimiz boş zamanlarında telefonla uğraşıyor. Küçük yaştan itibaren el sanatlarıyla buluşmalarına katkı vermek istedim. Hem kendi boş zamanlarımı değerlendirmek, yeni eserler yapmak hem de isteyen herkese bu sanatı öğretmek için atölye açtım. Çivi çakma, teli sarma aşamalarıyla yoğun ve keyifli bir uğraş olan filografinin, insan üzerinde rahatlatıcı bir etkisi oluyor" diye konuştu. Eşiyle tablolar yapan Hacer Duran da gün içerisinde okulda yaşadıkları stresi filografiyle attıklarını dile getirerek, "Öncelikle eşimden görerek bir merakla başladım ve daha sonra devamı geldi. Hem güzel ve zevkli hem de boş zamanlarımızda birlikte bir şey yapabilme fırsatı doğuyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!