Çivi çiviyi sökmez!

Yılın son akşamı boş mideye hızla içtiniz, farklı içkileri bir güzel karıştırdınız, su içmeyi de ihmal ettiniz.

Haberin Devamı

Ertesi sabah kazan gibi bir kafa, delici bir baş ağrısı, ağzınızda acı bir tat, paslı bir dil, ağrıyan kaslar, baş dönmesi, mide bulantısı, hatta kusma arzusu ile uyandınız.
Bütün bunlar, alkolün vücutta sindirimi sırasında dönüştüğü ve kendisinden 30 kez daha zehirli olan “asetaldehid”in marifeti!
Cinse, ırka, yaşa, kiloya, tüketilen alkolün türüne, miktarına ve süresine, kalıtımsal etmenlere göre herkese çektirdikleri farklı!
“Akşamdan kalma”lığın kesin bir tedavisi olmadığını bildiren makaleler, British Journal of Medicine gibi dünyanın en saygın tıbbi dergilerinde de yayımlanmıştır.
Tamamen kişiye özel tepkilerden oluşan bu sıkıntılı durumdan kurtulmak için bol su için, kolay emilip kana karışan karbonhidratları, az yağlı yiyecekleri tüketin.
Kahveden uzak durun. Ağrı için aspirin değil parasetamol’ü tercih edin.
Dinlenin. Tekrar alkol almamaya özen gösterin.
Bazılarının “çivi çiviyi söker” deyip güne “buz gibi bir bira” ile ya da “bloody mary” ile başlama önerilerine kulak asmayın!

Haberin Devamı

Akşamdan kalanlar için 1 günlük detoks

KAHVALTI ÖNCESİ
1 bardak ılık su (küçük parça zencefil rendeleyin, yarım limon suyu ekleyin)
KAHVALTI
Şekersiz çay
3 çorba kaşığı lor peyniri
1 adet haşlanmış katı yumurta
2 bütün ceviz içi
2 dilim light etimek
Taze kırmızıbiber ve yeşillikler (yağsız)
ARA (2 saat sonra)
1 adet çubuk tarçın eklenmiş yeşil çay
ARA (2 saat sonra)
1 küçük boy elma + 1 kase yoğurt
AKŞAM
1 kepçe kadar Yaşasın Hayat!
çorbası
6 çorba kaşığı kadar etsiz sebze yemeği
1 kase yoğurt
2 dilim light etimek
YATMADAN 1 SAAT ÖNCE
1 bardak light
süt (1 çay kaşığı
toz tarçın +
zerdeçal ile)

Not: Gün boyunca bol su için. Her bir bardak suya bir tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu ve ince dilimlenmiş limon parçaları eklemeyi de unutmayın!

Yaşasın Hayat! çorbası

 (4 kişilik) (1 porsiyon: 40 kal)

 Malzemeler: Yarım su bardağı küp küp doğranmış soğan, 1,5 su bardağı doğranmış havuç, 1 su bardağı doğranmış kereviz, 2 su bardağı doğranmış domates, 1 su bardağı doğranmış taze fasulye, 4 su bardağı su, 2 yemek kaşığı fesleğen (kurutulmuş), 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 2 çay kaşığı kıyılmış sarımsak, 1 adet defneyaprağı (koku vermek için)
Yapılışı: Tencereye zeytinyağını koyup soğanları hafifçe pişirin. Üzerine havuç ve sarmısaklarınızı da ekleyip pişirmeye devam edin (ortalama 5 dakika). Küp şeklinde doğranmış domateslerinizi ekleyerek ve salça kıvamına gelene kadar orta ateşte bekletin.
İçerisine kerevizi de ekleyerek 1 dakika daha pişirin. Kalan malzemeleri su ile birlikte ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
Koyduğunuz defneyaprağını çorbanız piştikten sonra içerisinden çıkarabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları