Civcivlere yapılan eziyetin farkında mısınız

Sevgili Feyza Hanım; köşenizin sürekli okuyucusuyum.

Haberin Devamı

Rahmetli Güzin Hanım’ın yetiştirdiği çok değerli bir yol göstericisiniz. İnanın bugünlerde beni en çok üzen, sokakta caddede bilhassa semt pazarlarında kalabalıkların ortasında küçük bir karton kutu içinde üst üste bindirilmiş, yumurtadan yeni çıkmış minicik civcivler. Güneş altında çoluk çocuğun mıncık mıncık sıkıp bıraktığı o minik yavruların çığlığı...
Şikâyet ettim; zabıta müdahale etti. Ama yarım saat sonra baktım adamlar yine yerlerinde. Zabıtanın savunmasına göre civciv satmak yasakmış ama satıcılar söz dinlemiyormuş, benim derdim bu muymuş, başka derdim yok muymuş vs.
Bir de biliyorsunuz, adaklık kurban eziyeti var. Cadde kenarlarında boğazından bir iple bağlanmış yağmur, kar, güneş altındaki kurbanlıklar... Herkesin gülüp geçtiği önemsemediği ya da  hiç göremediği şeyler bizi nasıl da üzüyor. Sevgi Nakıpoğlu

Haberin Devamı


Çok sevgili hayvan dostu okurum… Evet bizler bunları görüyoruz, duyuyoruz, etkileniyoruz. Çünkü bizler insanız, çevremizdeki tüm canlıları korumak için çırpınıyoruz. Pek çok hayvansever arkadaşımla konuşurken hep şu sözü tekrarlarız:  “ Bu gibi olaylar hep bizim mi karşımıza çıkıyor, neden sanki hep biz görüyoruz bunları…”
Evet… Tanrı bizleri, çok severek yarattığı hayvanları korumak, kurtarmak, onlar için çabalamak için görevlendirmiş. Bizler görevliyiz. Nasıl insanlar için de çırpınıyorsak, nasıl kötü durumdaki bir çocuk için de çabalıyorsak, kimsenin önemsemediği hayvanlarla ilgilenmek de bizim görevimiz çünkü biz insanlık görevimizi yapıyoruz.
Hiç yılmamalıyız, bize yönlendirilen tüm eleştirilere, tüm saygısızlık ve kabalıklara aldırmadan yolumuza devam etmeliyiz. Çünkü biz Tanrı’ nın bu amaçla görevlendirdiği insanlarız. Bu görevi bir kere üstlenmişiz. Asla bırakamayız. Bunu sakın unutmayın.

Çocuklara hayvan sevgisini aşılayacak çok güzel bir kitap

Sevgili anneler, babalar, sevgili çocuklar… HAYKOD  Eğitim Projeleri kapsamında; yazar Çiler Çelikler’in “Çocuklardan Hayvanlara Mektuplar” adlı kitabı piyasaya çıkmıştır. Kitabın  gelirinin  bir kısmını HAYKOD’a (Hayvanları Koruma Derneği) bağışlanacaktır.
Tam karne zamanında,  çevrenizdeki  çocuklara en güzel armağan ve öğreti olacak bu  eseri temin etmek için, HAYKOD’dan Aynur Hanım’ı arayabilirsiniz: (0 532 747 79 69)
Çocuk gelişimi uzmanı Çiler Çelikler’in özgeçmişine göz attığımızda 1973 Bingöl-Kiğı doğumlu olup,  Selçuk Üniversitesi çocuk gelişimi   ve eğitimi bölümünden mezun olduğunu görüyoruz. “Hayvanlardan çocuklara mektuplar”  yazarın ilk kitabıdır. Çeşitli gazete ve dergilerde öyküleri ve şiirleri basılmıştır.
 Sessizliğin sesi  Çiler Çelikler’in  çocuklara  ve   hayvanlara   olan  sevgisini   somutlaştırdığı  bu  öykü  kitabı, hayvanlardan çocuklara yazılmış dokuz adet mektuptan oluşmaktadır.
Aynı zamanda kitabın amacı bilgisayar başında yalnızlaşan çocukların çevrelerini ve doğada yaşayan canlıları daha iyi tanımalarını, iletişim kurmalarını sağlamak ve çocuklara ‘yalnız değilsiniz’ mesajını iletmektir.
Çocuklara mektup yazan bu hayvan karakterleri, şimdi de çocuklardan mektup beklemektedir.  Çocuklardan gelen bu mektupları değerlendirmeye alan yazar bu defa hayvanlara yazılmış bu mektupları bir eser haline getirerek; çocukların ilgi, istek ve duygularını anlamak açısından bir ışık tutuyor.

Yazarın Tüm Yazıları