Cityscape Şimdi Türkiye'de!

Güncelleme Tarihi:

Cityscape Şimdi Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 17:20

Gayrimenkul sektörünün en büyük küresel organizasyonlarından biri Cityscape, İstanbul’a geldi. 24-26 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlecek Cityscape Turkey, ulusal ve uluslararası arenada gayrimenkul geliştirme sektörüne yön veren firmaları ve yatırımcıları bir araya getiriyor. 60’tan fazla şirketin yer alacağı fuar hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılara için önemli fırsatlar sunacak.

                         

Cityscape Şimdi Türkiyede
                 
Cityscape Şimdi Türkiyede
    
       
Cityscape Şimdi Türkiyede
             
Cityscape Şimdi Türkiyede
            
Cityscape Şimdi Türkiyede

    
 
                     
Cityscape Şimdi Türkiyede
                 
Cityscape Şimdi Türkiyede



Uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape bu yıl ilk kez İstanbul’da yapılıyor. 24-25-26 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Cityscape Turkey, yerli ve global yatırımcılarla, gayrimenkul geliştirme sektörüne yön veren firmaları bir araya getirecek. Fuarın daha önce Dubai, Abu Dabi, Kuveyt, Katar, Mısır, Cidde ve Güney Kore’de gerçekleştirildiğini söyleyen Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, “Özellikle Körfez ülkelerindeki yatırımcılar Cityscape Turkey’e büyük ilgi gösteriyor. Türkiye gayrimenkul sektörünün 2016’da sıçrama yapacağına ve Cityscape Turkey’in bu hedefe ulaşmada kaldıraç olacağına inanıyoruz” dedi.

Cityscape Turkey öncesi gayrimenkul sektörünü ve yatırımcıların Türkiye’ye ilgisini değerlendiren Wouter Molman, Türkiye’nin doğrudan yabancı yatırımcılar için giderek çok daha cazip bir merkez haline geldiğini vurguladı. Özellikle gayrimenkulde 2012 yılında mütekabiliyet kanunun değişmesinin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu belirten Molman, “Türkiye bölgedeki tüm sıcak gelişmelere rağmen güçlü ekonomisiyle istikrarını koruyarak güvenli bir yatırım merkezi olduğunu kanıtladı” dedi. Arap dünyası ve Körfez ülkelerindeki yatırımcıların yoğun ilgisinin altını çizen Wouter Molman şöyle konuştu: “Türkiye, güçlü ekonomisiyle birlikte çeşitli kıyılarda bulunan birinci sınıf tatil köyleri, ünlü uluslararası otel zincirleri, lüks alışveriş merkezleri, kültürel benzerlikler ve sunduğu konfor dolayısıyla Körfez Arap yatırımcılarını cezbediyor. Bunlara ek olarak elde edilen yüksek gelirler, uluslararası katı inşaat standartlarını karşılayan çok sayıda birinci sınıf geliştirme projesi, Türkiye ve İstanbul’un Körfez ülkelerinin yatırımcılarını neden çektiğini açıklıyor.”

İlginin rakamlara da yansıdığını kaydeden Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman şunları söyledi: “Türkiye’de toplam konut satışı geçtiğimiz yıl 1 milyon 200 bini aştı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne göre 2015 yılında 22 bin 830 konut yabancılara satıldı. Yani Türkiye’de satılan her 100 konuttan yaklaşık yüzde 2’si 2015’de yabancılara satıldı. Son 3 yılda yabancılara toplam 55 bine yakın konut satıldı. Yabancılara yapılan satışların yüzde 27’sini Körfez Ülkeleri tek başına oluştururken, Arap ülkelerinin tamamına yapılan satış da bütün satışların yarısını teşkil etti. Birçok ciddi kaynak İstanbul’un, arka plandaki tüm jeostratejik gelişmelere rağmen Londra, Moskova ve Paris’le birlikte Avrupa’nın en büyük 4 mega kenti arasına sıkıca yerleştiğini gösteriyor. İstanbul aynı zamanda dünyanın en önemli 20 ticari hub’ı listesine de girmiş durumda.İstanbul’un yanı sıra Arap yatırımcının gözdesi konumunda olan Bursa, Trabzon ve Yalova son 3 senede yabancı yatırımcıya satış konusunda yüzde 500’lere varan bir artış yakaladı.”

Cityscape’i Türkiye’ye getiren ISTexpo Fuarcılık Genel Müdürü İsmail Sezen, 7 bin metrekarelik fuar alanında 60’ın üzerinde şirketi ağırlanacağını söyledi. Cityscape’in hem gayrimenkul geliştirici hem uluslararası yatırımcılar hem de sektör birlikleri tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Sezen, “Etkinlikte genel olarak Ağaoğlu, DKY İnşaat, EGE Yapı, Green Valley Real Estate, Kuzu Grup, Metropol Istanbul, Ofton, Piyalepaşa, Polatyol, Quasar Istanbul, Sinpaş ve Sur Yapı’nın da dâhil olduğu Türkiye’deki öncü yatırımcılar ağırlanacak. Orta Doğu, ve Avrupa menşeili yatırımcılar da katılacak” dedi. Sezen, fuara 5 binden fazla ziyaretçi beklediklerini dile getirdi.

Fuarda Cityscape Yatırımcı Programı (IHP-Investor Hosting Programme) ile yatırımcılar ve iş geliştiriciler için en etkin ortam oluşturulacak. Yatırımcı katılımını ve işbirliklerini önemli ölçüde arttıracak olan programın, ilk kez Cityscape Turkey’de uygulanmaya başlanacağını belirten İsmail Sezen, şunları söyledi: “Cityscape Yatırımcı Programı ile dünyanın dört bir yanından gelen binlerce yatırımcı, konut alıcısı ve iş geliştirici en verimli şekilde buluşturacak. Cityscape veri tabanında kayıtlı Türkiye’yle ilgileneceği düşünülen ve büyük ölçekli tam 3 bin uluslararası yatırımcı tespit edildi. Bu yatırımcıların hepsi telefonla tek tek aranarak ulaşılıyor. Cityscape Turkey ile ilgilenen bütün yatırımcıların tüm konaklama, transfer ve toplantı masrafları organizasyon tarafından karşılanıyor. Bu sayede yatırımcıların fiyat aralığı, konut türü ve yatırım yapmak istediği bölge gibi değişkenlerden oluşacak talep ile katılımcı projelerin oluşturduğu arz teknolojik imkanlar da seferber edilerek ayrıştırılacak. Sistem sayesinde ilgi alanları en yakın gruplar bir araya getirilecek.”

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Özellikle Körfez yatırımcısı ile bir araya gelme anlamında çok etkili olan Cityscape, kendi projelerimizin dışında Türkiye ve İstanbul’un tanıtımı adına çok etkin bir platformdur” dedi. Cityscape’in, Körfez ile Türkiye arasında bir köprü görevi üstlendiğini belirten Ağaoğlu şunları söyledi; “Bundan 5 sene önce ilk Cityscape Dubai fuarına katıldığımızda tek başımızaydık. Geçtiğimiz sene 61 Türk firmasının projelerini sergilediğini gördük. Bu sektörün dışa açıklığını ve esnekliğinin arttığının bir göstergesidir. Bu konuda da öncü olduğumuz için mutluyuz.”

Kuzu Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, seçim sürecinde yaşanan siyasi belirsizlikle birlikte sakin bir dönem geçirildiğini, ekonomide görülen iyileşme ve sağlanan istikrar sayesinde sektörün tekrar yükselişe geçtiğini vurguladı. Kuzu, şunları söyledi: “Yabancıların konut piyasasına olan ilgisi ve bu ilginin giderek artması 2015 yılına artı değer kattı. İnşaat sektöründe yaşanan durgunluk, siyasi istikrarın sağlanmasıyla birlikte 2016 yılında yeniden canlanacak. Türkiye gayrimenkul sektörünü, küresel yatırımcılarla buluşturacak olan Cityscape Turkey’in ilkinin 2016 yılında İstanbul’da yapılacak olması Türk inşaat sektörüne büyük katkı sağlayacak.”

Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, yabancı yatırımcının sektör üzerindeki etkisini vurgulayarak, “Yabancı yatırımcı Türkiye’nin taşıdığı potansiyelin farkında olduğu için her şeye rağmen ilgisini her noktada canlı tutuyor. Cityscape gibi fuarlar da yabancı yatırımcılar nezdinde bu ilginin devam etmesine olanak sunuyor” şeklinde konuştu.

Türkiye inşaat sektörünün son yıllarda uluslararası arenada kalitesi, know how’ı ve marka değeriyle kendini kabul ettirdiğini belirten Polatyol iştiraki ESTON İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, “Bununla birlikte, bölgedeki sıcak gelişmelere rağmen ekonomimizdeki istikrarlı tablo yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisini giderek artırıyor. Cityscape özellikle gayrimenkul sektöründe Türkiye’nin dünya çapında gerçekleştirdiği projeler geliştiren sektörün taçlanmasına büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

Yabancı yatırımların, gayrimenkul sektörü ve Türk ekonomisi için hayati öneme sahip olduğunun altını çizen Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, “Son dönemde özellikle Körfez’den gelen ilgiyi artırmak için hepimize görev düşüyor” dedi. Sinpaş olarak, küresel ölçekte dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan Cityscape’te yer almayı önemsediklerini belirten Çelik şöyle konuştu: “Çeşitli ülkelerden çok sayıda gayrimenkul yatırımcısı İstanbul’a gelecek ve ülkemizdeki en prestijli ve popüler projeleri görme şansına sahip olacak. İstanbul’da yapılacak fuarda bütün projelerimizi aynı anda yatırımcıya sunma şansımız olacak. Fuarın İstanbul’da yapılmasının bir başka avantajı ise kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımcıların da katılacak olması.”

AĞAOĞLU: ‘ŞİMDİ DAHA ÇOK KAZANDIRACAK’
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Bakırköy’deki ara verdikleri projeyi Ağaoğlu Central Park adıyla satışa sunduklarını söyledi. Ağaoğlu, “Geçen zaman içerisinde bölge Marmaray, tüp geçit projesi ve şehir parkı ile daha da değer kazandı. Zaten müşterilerimize kazandıran projeler yapıyoruz. Ağaoğlu Central Park’ta daha da çok kazanacaklar ”dedi.

Bakırköy’ün İstanbul’un komşuluk ilişkilerinin yaşandığı en yüksek ilçelerden biri olduğunu belirten Ağaoğlu, “Hem kat planları hem de yerleşim alanı itibariyle ailelerin yaşayabileceği en iyi proje olan Ağaoğlu Central Park Projesi, 24 saat yaşayan bir site olacak” dedi.

Ağaoğlu Central Park’ta Neler Var?

- Projenin %80’ini yeşil alan
- 1+1’den 7+1’e kadar konut alternatifleri ve villa seçenekleri
- Açık – kapalı yüzme havuzu
- Kapalı spor salonu
- Fitness
- Çocuk oyun parkları
- Yürüyüş ve bisiklet parkurları
- Plates odası
- Oyun konsol odası
- Sinema odası
- Sanat atölyesi
- Kafe ve Restoran
- Parti odası
- Karaoke odası

Her Yere Yakın

- Alışveriş merkezleri, spor, eğlence ve tüm ulaşım olanaklarının kesiştiği yerde
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, tamamlandığında 1 milyon metrekare büyüklüğe ulaşacak İstanbul’un en büyük şehir parkına komşu
- Sahil yoluna yürüme mesafesinde
- Ataköy Marina’ya sadece birkaç dakika uzaklıkta
- Bursa, Bandırma ve Yalova’ya hızlı ulaşım sağlayan İDO terminallerine yakın
- Atatürk Havalimanı üzerinden Türkiye’nin ve dünyanın tüm merkezlerine yalnızca birkaç saat mesafede
- Hastaneler, üniversite, adliye ve sosyal alanların merkezinde

DKY İNŞAAT: 995 MİLYON TL’LİK YATIRIM GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR
İbrahim Dumankaya Holding çatısı altında faaliyet gösteren DKY İnşaat Cityscape İstanbul’da 7 yeni projesini Körfez yatırımcısıyla buluşturacak. DKY İnşaat, Kartal, Kağıthane, Tuzla, Kadıköy, Sultanbeyli gibi gelişen ve yatırım değeri olan bölgelerinde gerçekleştirdiği konut ve ofis projelerinin detaylarını yatırımcılarla paylaşacak.

2016 yılında hayata geçireceği 7 projenin detaylarını Cityscape İstanbul’da açıklayacaklarını ifade eden DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya Cityscape İstanbul hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Cityscape Fuarı’nın bu yıl İstanbul’da gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yapan Ali Dumankaya, “Cityscape Fuarı, Körfez ve Doğu bölgelerine satış yapmak adına iyi bir kapı. Türkiye’de her yıl yabancılara konut satışı ivmelenerek artış gösteriyor. Ancak hala satış oranımız çok düşük. Bu satış rakamlarını birkaç yıl içinde 5 milyar dolar seviyesinden 20 milyar dolara çıkaracağımıza inanıyorum. Bu yıl 136 metrekarelik alan ile fuarda mevcut projelerimizin yanında yeni satışa çıkacak olan DKY Ada ve DKY Sahil, DKY Cadde Erenköy 86, DKY Cadde Suadiye 12 ve DKY Cadde Göztepe 05 projelerimiz ile yer alacağız. Ayrıca consept çalışmaları devam eden DKY Merkez, DKY Business Tuzla hakkında da yatırımcıları bilgilendireceğiz” dedi.

Merkezi lokasyonlarda doğru fiyatlarla projelerini satışa sunacaklarını ifade eden Ali Dumankaya, “Bu yıl içerisinde 995 milyon liralık yatırımla 7 projede, 1390 adet konut için temel atacağız. Sultanbeyli’nin en işlek noktası Fatih Caddesi üzerinde cadde mağazaları, konut ve ofislerin yer alacağı DKY Merkez karma bir proje olacak. İstanbul’un en hızlı gelişen bölgesi Kartal’da yer alan adalar manzaralı aile konsepti ile yapacağımız ‘DKY Ada’ ile Sahil yolu üzerinde Marmara Denizi ve Adalar manzaralı ‘DKY Sahil’ projelerimiz, Kadıköy bölgesinde Bağdat Caddesi çevresinde ve Büyükdere Caddesi’ne çok yakın konumda.Tüm bu projelerimizin ön talep toplama süreçlerini başlattık” dedi.

Körfez yatırımcısının kültürel benzerliklerden dolayı Türkiye’yi seçtiğini ifade eden Ali Dumankaya, “Körfez yatırımcısının ilgisi Londra’dan İstanbul’a kayıyor. Yabancılar; genç ülkeyi, dinamik sektörü görüyor ve özellikle İstanbul’u ciddi bir yatırım alanı olarak ele alıyor. Bunu iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Körfez ülkeleri yatırımcılarına ve onların isteklerine yönelik ürünler geliştirmeyi hedefliyoruz. Cityscape gibi bölgenin ve körfezlilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarlarda ülkemizi daha etkin tanıtmalıyız. Geçen sene Cityscape Fuarı’nda DKY Kartal projemiz yoğun ilgi gördü. Bu yıl da 7 projemiz hakkında da detaylı bilgiler paylaşarak yabancı yatırımcıyı çekmeyi hedefliyoruz. Yurtdışında prestijli fuarlara katılarak ülkemizi ve projelerimizi tanıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

EMLAK KONUT GYO: 2016 HEDEFİ 1.5 MİLYAR TL
Portföylerinde proje geliştirilmemiş 3.5 milyar TL değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsa bulunan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), bu yıl çeşitli projelerde yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirmeyi ve net karını 1.5 milyar liraya taşımayı hedefliyor.

Emlak Konut GYO, 2016 hedefini açıkladı. 2016 yılından umutlu olduklarını söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Şirketimizin 2016 yılında, devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde; yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini, satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1,5 milyon metrekareye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.6 milyar TL olacağını tahmin etmekteyiz. Şirketimizin net karının 1,5 milyar TL olabileceğini öngörüyoruz. Biz inanıyoruz ki, hem ülkemizin büyüme potansiyeli hem de gayrimenkul sektörünün, 2016 yılında da, uzun vade de büyüme potansiyeli çok yüksek. Gayrimenkul sektörü her zaman her koşulda hem geleneksel yatırım aracı olma statüsünü koruyacak hem de sosyal görevi olan barınma ihtiyacını karşılayarak en cazip sektörlerden biri olarak gelişimini sürdürecek” diye konuştu.

Türkiye’nin ekonomik büyümesinin ve tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasının beklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul’daki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu. Kurum “Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. İstanbul’un doğusundan batısına birçok farklı alanda gelecek adına ciddi potansiyel taşıyan arsalarımız var ve bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla başarılı bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Gelecek günlerde de Anadolu’da da Emlak Konut markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçiriyor olacağız.

Kurum, 2015 yılının seçim gündemi dolayısıyla, hem iş dünyası hem de bireysel yatırım kararlarının alınmasında sınırlı da olsa bir ertelenme döneminin yaşanmasına sebep olduğunun altını çizen Murat Kurum, 2016 yılı beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti. Seçimsiz bir döneme girilecek olmasının, Türkiye açısından büyük avantajlar sağlayacağına dikkat çeken Kurum, “Seçimsiz bir dönem ülkemiz açısında gelişim ve atılım yılı olacak. Gayrimenkulün 2016 yılında da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek” dedi. Portföylerinde proje geliştirilmemiş 3,5 milyar lira değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsalarının olduğunu belirten Kurum, 2016 yılından beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti.

HASHIM GROUP: YABANCININ İŞTAHI ARTTI
Türkiye’de yabancılara konut satışları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hashim Group Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Süngü, “Konut sektörü, ülkemiz için ekonominin lokomotifi diyebiliriz. Özellikle siyasi ve ekonomik istikrarla beraber yapılan Mega Proje yatırımları yabancıların Türkiye’de konut alımları yönünde iştahlarını açmıştır” dedi.

Önceleri bireysel olarak ev, ofis satın almaları yapan yabancı sermayedarların, son 2 yıldır fonlar aracılığı ile yatırımlarının boyutlarını büyüttüklerine dikkat çeken Süngü, “ Hashim Group olarak bu süreçte ülkemizin tanıtımı ve konut sektöründeki fırsatların yabancılara aktarılması konusunda ciddi efor sarf ediyoruz” diye konuştu.

Uluslararası platformlarda ülkenin tanıtımına katkıda bulunduklarını ifade eden Hashim Group Ceosu Serhat Çeşmeci 2 yıldır ülkemizde düzenlemiş olduğumuz ‘Uluslararası Yatırım Zirvesi’ aracılığı ile Suudi Arabistan başta olmak üzere, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde Türkiye’nin bölgedeki yatırım alanlarında tanıtımına destek olduk. Bu yıl 3. Zirveyi düzenleyeceğiz. Bu zirve ülkemizde yapılan yabancı yatırımcılar ile yerli üreticileri bir araya getiren en önemli etkinliklerden birisidir. 2016 yılında, konut sektöründe yapılacak yabancı yatırımların 5 Milyar dolar seyrinde olacağını düşünüyorum. Bu ve bunun gibi yatırımların en büyük destekçileri de daha önce de bahsettiğim, fuar ve zirveler. İstanbul’da düzenlenecek Cityscape Türkiye fuarının bu konuda ülkemiz açısından önemli bir girişim olduğunu ve sektör temsilcilerinin tüm desteği vermeleri gerektiğini düşünmekteyim” dedi.

“Yatırımın en önemli kuralı siyasi istikrar” diyen Çeşmeci şunları söyledi: “Körfez ülkelerinde Türkiye’ye doğrudan ciddi bir sempati ve ilgi var. Son dört yıldır yaşadığımız seçim dönemlerinde, yatırımlara biraz ara verilse de yabancı sermayeler tarafından; seçimden sonra siyasi istikrar ile mevcut yatırımların kat ve kat üstüne çıkılmıştır.”

KUZU GRUP: YABANCI YATIRIMCI ATAKÖY SAHİLDE
Kuzu Grup tarafından Ataköy sahilde 2.7 milyar dolar yatırımla inşa edilen Sea Pearl konut projesi yabancı yatırımcıların da ilgisini çekti. Projede ilk etap satışlarının yüzde 40’ını tamamladıklarını söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Bu yüzde 40’lık oranın yüzde 20’sini yabancılara sattık. Stant açarak ya da bireysel olarak katıldığımız yurt dışı fuarlarında yabancı yatırımcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyoruz” dedi.

İstanbul Ataköy’de Kuzu Grup imzası ile inşa edilen Sea Pearl projesinde inşaat ve satışlar sürüyor. Projede yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “İstanbul’un denize sıfır tek premium projesi olan SeaPearl Ataköy’den konut sahibi olan azımsanmayacak bir yabancı yatırımcı profili gözlemliyoruz. İlk etabımızda satışların yüzde 40’ını tamamladık. Bu yüzde 40’lık oranın yüzde 20’sini yabancılara sattık. Stant açarak ya da bireysel olarak katıldığımız yurt dışı fuarlarında yabancı yatırımcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyoruz. Türk firmalarına güvenen, aradığı tüm sosyal donatıları bizim projelerimizde bulabilen, lüks ve konforu sonuna kadar bizim projelerimizde keyifle yaşayabileceğine inanan yabancı yatırımcı kitlesi var. Buna kayıtsız kalmak imkânsız” dedi.

SeaPearl Ataköy’ü, yaklaşık 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle 2 etap halinde hayata geçirdiklerini söyleyen Özen Kuzu, 217 bin metrekare inşaat alanına, 6 bin 185 metrekare gölet alanına, 33 bin metrekare de yeşil alan ve yürüyüş yollarına sahip olan 1. etap projede metrekare birim fiyatları ortalama 7 bin 200 dolardan başladığını dile getirdi. İlk etabında teslimlerin Temmuz 2017 tarihinde yapılmasının planlandığını dile getiren Kuzu, “20 katlı 4 blokta 631 üniteden meydana gelen ilk etapta, alanları 88 ila 398 metrekare arasında değişen 1+1’den 4.5+1’e kadar farklılık gösteren konut tipleri yer alıyor. SeaPearl Ataköy, gerek konumu, gerek ayrıcalıklarla dolu sosyal alanları gerekse lüksü yeniden yorumlayan mimarisi ile İstanbul’un mega projesi unvanına sahip. SeaPearl Ataköy’de her bloğun kullanımına özel 150 ila 200 metrekare arasında değişen fitness salonları, yoga salonları, dinlenme alanları ve bunların yanı sıra çocuk oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları, tenis kortu, streetball sahası, yaya yolları, biyolojik gölet, seyir adası, barok tarzı peyzaj alanı yer alıyor” dedi.

SeaPearl Ataköy’deki tüm bağımsız bölümlerin deniz manzarasına hâkim bir konumda olduğunu belirten Kuzu, “Projenin peyzaj plan kararlarında, barok izler taşıyan eski saray ve bahçelerden esinleniliyor. Binaların alt katlarında başlayan toprak renginin hâkimiyeti, üst katlara gittikçe açık gri ve mavi tonlara dönüşerek gökyüzüyle birleşen ve kütle etkisini hafifleten bir konsept sunuyor. Bina cepheleri çağdaş kent kültürünü yakalamak amacıyla, Türk kültür ve geleneğinin modern bir yorumu olarak ele alınıyor. Mevcut Ataköy yerleşimine bakan arka cephelerdeki görkemli girişler kaliteli malzemelerle tasarlanıyor ve bu mimari yaklaşım, cephenin asli yapısını oluşturan Selçuklu yıldızının modern yorumuyla perçinleniyor. Atatürk Havaalanı’na 2 km uzaklıkta olan projemizin, E5 ve Basın Express yolu üzerinden TEM ile bağlantısı bulunuyor. FSM Köprüsü’ne 25, Boğaziçi Köprüsü’ne 17, Ataköy Yat Limanı’na 1 km mesafede yükselen projemize doğrudan ulaşım, sahil yolu olarak da bilinen Rauf Orbay Bulvarı’ndan sağlanıyor. Galeria, Capacity, Carousel, Marmara Forum, A Plus, Flyinn alışveriş merkezlerine olan yakınlığıyla dikkat çeken SeaPearl Ataköy; Dünya Göz Hastanesi, Acıbadem Hastanesi, International Yeşilköy Hastanesi ve Bakırköy Devlet Hastanesi’ne de yakın bir konumda yer alıyor” diye konuştu

Özen Kuzu, önümüzdeki 10 yıl içinde dünya genelinde iş yapan en büyük inşaat şirketleri sıralamasında ilk 20 arasına girmeyi hedeflediklerini ifade etti. Bu hedefe ulaşmak için Avrupa, Asya ve Afrika olmak üzere 3 kıtada faaliyetlere devam edeceklerini belirten Kuzu, “ Ankara’da Kuzu Effect ve Kumru Ankara; İstanbul’da ise SeaPearl Ataköy projelerimizin inşaat ve satış çalışmalarını sürdürüyoruz. Ortadoğu bölgesinde yeni proje fırsatlarını değerlendireceğiz. Yurt dışında üstlendiğimiz projelerle ülkemize döviz kazandırmaya, yurtiçindeki projelerimizle de istihdama katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Uluslararası gayrimenkul sektörü tarafından da merakla beklenen Cityscape Turkey fuarının ekonomiye ve gayrimenkul sektörüne büyük katkı sağlayacağını dile getiren Özen Kuzu, “Ağırlıklı olarak Körfez yatırımcısı ile bir araya gelme konusunda önemli bir platform olan Cityscape Turkey’de projelerin yanı sıra Türkiye ve İstanbul da tanıtılacak. Yerli ve global yatırımcılarla, işinin uzmanı olan firmaları bir araya getirecek olan gayrimenkul sektörünün küresel çaptaki bu en büyük organizasyonu, bireysel ve kurumsal yatırımcıların da merceği altında olacak. CITYSCAPE’in Grup Direktörü Wouter Molman’ın da dediği gibi, Cityscape Turkey, 2016 yılında özellikle yabancıya satışta agresif büyüme hedefine sahip Türkiye gayrimenkul sektörü için kaldıraç olacak” diye konuştu.

Kuzu Grup Ankara’da Kuzu Effect ve Kumru Ankara adıyla 2 proje hayata geçirecek. Oran’da yükselen Kuzu Effect yaklaşık 30 bin 730 metrekare arsa alanı üzerinde 186 bin 393 metrekare inşaat alanına sahip. Şehir, orman ve göl manzaralı Kuzu Effect’te 203 konut, 44 ofis ve açık çarşı bulunuyor. Kuzu Effect’in rezidans kısmında 1+1’den 5+1’e kadar daireler, loft bölümünde 4+1 ve 5+1 daireler, stüdyo bölümünde 1+1, 2+1 daire ve home ofisler yer alıyor. Leed Gold almayı hedeflediğimiz Kuzu Effect projemizde yaklaşık 8 bin 200 metrekare yeşil alan bulunuyor. Çankaya’da inşa edilen Kumru Ankara’da ise 164 konut ve 1 adet açık çarşı yer alacak. Kumru Ankara; 10 bin 609 metrekare arsa alanı üzerinde 60 bin 216 metrekare inşaat alanına sahip.

Kuzu Grup olarak 72 yıldır konut projelerinden hastanelere, alt yapı tesislerinden okullara kadar 500’den fazla projeye imza attıklarını belirten Özen Kuzu, tamamlanan ve devam eden projeleri için şunları söyledi: “Bugüne kadar 300 bin kişiyi ev sahibi yaptık. Toplam 800 yatak kapasitesine ulaşan hastane projeleri ve 100’e yakın okul projeleriyle Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunduk. Dinar, Van ve Gölcük depremlerinden sonra afet bölgelerinde inşa ettiğimiz konut ve tesislerle binlerce insanı yeniden yuva sahibi yaptık. Bugüne kadar 11 milyon metrekare inşaat alanında 100 binden fazla konutun inşaatını tamamladık. Van’dan İzmir’e İstanbul’dan Siirt’e Türkiye’nin birçok köşesinde taahhüt projeleri yapmaya devam ediyoruz. Ankara’da Sincan Spor Kompleksi, Ümraniye Spor Kompleksi, Siirt Devlet Hastanesi, akıllı hastane konsepti ile Mardin Devlet Hastanesi, Afyon tarihi lise binaları restorasyonu ve TOKİ projeleri yaptığımız işler arasında yer alıyor. İran ve Cezayir’de de projelerimize devam ediyoruz. İran Parand’da 20 bin konut sahibini buldu. Pardis’in 37 bin konutluk inşaatına devam ediliyor. Cezayir’de de 19 bin 700 konut inşaatı hızla yükseliyor. Grubumuz ayrıca, 28 biyolojik arıtma tesisi, 68 pompa istasyonu, 550’den fazla çalışanı ile Türkiye’nin en büyük atık su arıtma tesisi işletmecisi ve yapımcısı konumunda.”

METROPOL İSTANBUL: FİNANS MERKEZİ’NE KOMŞU YAPACAK
Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’ne komşu olan Metropol İstanbul’un ticari ofis blokları, bu yıl ilk kez 24-26 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen gayrimenkul fuarı Cityscape Türkiye’de satışa sunuluyor.

Türkiye, son yıllarda gayrimenkul sektöründe gerçekleştirdiği atılımla hızla değişen ve gelişen emlak piyasalarında öncü bir rol üstleniyor. Jeopolitik öneminin yanı sıra, dinamik nüfusu ve kültürel mirasıyla hızla gelişen Türkiye, tüm dünyanın gözlerini üzerine çekmiş durumda. Ülke ekonomisinin hızlı gelişiminde kilit ve lokomotif bir role sahip gayrimenkul sektörü dünya trendlerini yakından takip ederek, gelişen teknolojik ve mimari çözümlerle dünya emlak piyasasında yükselen değer olmayı sürdürüyor. Yerli ve yabancı birçok şirketin merceği altında olan ve uluslararası alanda uluslararası finans merkezi olma iddiası ile yatırımcısına güç ve destek veren İstanbul, Ataşehir’de yükselen yeni projesi Metropol İstanbul ile iş dünyasında fark yaratmayı hedefliyor. Emlak Konut GYO güvencesiyle, Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi tarafından ticareti, finansı, modayı ve modern yaşamın tüm unsurlarını birleştiren bir proje olarak inşa edilen Metropol İstanbul Cityscape Türkiye’de de yerini alıyor.

Metropol İstanbul, Ataşehir’de İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ne komşu bir konumda bulunuyor. Toplam 756 bin metrekare büyüklüğünde bir alana yayılan Metropol İstanbul, kule, rezidans ve ofis bölümleri ile dünyanın önde gelen moda markalarını buluşturmaya hazırlanırken; alışveriş alanları ve sunduğu sosyal imkanlar ile de dikkat çekiyor. Varyap Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdinç Varlıbaş, Metropol İstanbul projesini şöyle anlatıyor: “Tasarımından yaşam standartlarına, etkisi uzun yıllar konuşulacak olan Metropol İstanbul projesinin sadece ülkemiz için değil, dünya yapı sektörü için de örnek bir proje olacağına inanıyorum. Günümüz büyükşehir insanının çağdaş yaşam dinamikleri ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, Metropol İstanbul projemizi titiz bir şekilde inşa ediyoruz. Projemiz ayrıcalıklı rezidans ve ofis alternatiflerinin yanı sıra yaşamı değerli kılacak birçok farklı sosyal bölümleri, alışveriş alanları ve tüm sosyal imkanlarıyla ‘keyifli yaşam sözü’ veriyor”.

Bu yıl 24-26 Mart tarihleri arasında İstanbul düzenlenecek Cityscape Turkey Fuarı ile ilgili görüşlerini de aktaran Erdinç Varlıbaş, “Hem ulusal hem de uluslararası arenada büyük ilgi ve talep görmesi bizleri mutlu ediyor. Yabancı yatırımcılar tüm dünyada adını başarılı projeler ile duyuran Türk gayrimenkul sektörünün ülkemizdeki önemli projelerini görme fırsatına erişecek ve gayrimenkul sektörümüzün ne kadar yol kat ettiğine tanık olacaklar. Cityscape Turkey Fuarı’nın Türk ekonomisinin dinamik gücünü oluşturan sektörümüze ve ekonomimize büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

İstanbul’un Anadolu yakası ve özellikle yeni finans merkezi konumunda bulunan Ataşehir bölgesinin son yıllarda hızlı bir değişim ve dönüşüm gösterdiğini belirten Çalık Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Feyzullah Yetkin, “Artık yerli ve yabancı büyük ölçekli firmalar iş merkezlerini Anadolu yakasına kaydırmaya başladı. Bu bölge, hem özel yaşam hem de iş yaşamı için Avrupa yakasına ciddi bir alternatif sunmaya başladı. Bu dönüşüm de, bu bölgede modern yaşamın tüm ihtiyaçlarını karşılayan, hatta beklentilerin de ötesine geçen sembol bir projenin varlığına zemin hazırladı. Biz de Metropol İstanbul ile tam da bu ihtiyaca yanıt veriyoruz” dedi. Yetkin, Cityscape Türkiye’ye katılımları ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Gayrimenkul sektörünün uluslararası anlamda önemli organizasyonlarından biri olan Cityscape’in bu yıldan itibaren Türkiye’de düzenlenecek olmasından mutluluk ve gurur duyuyoruz. Cityscape Turkey Fuarı ile Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan gayrimenkul sektörünün gücü ve potansiyelini yabancı yatırımcılara tanıtma ve onlara Türkiye’de yapılan projeleri yakında görme fırsatı sunacağız. Fuarın Türkiye’nin itibarına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.”

Metropol İstanbul’un ilk kez Cityscape Türkiye’de satışa sunulan ticari ofisleri; iş yaşamını sosyal yaşam alanlarıyla bütünleştirerek; kültür-sanat, spor ya da alışveriş için zaman bulamadığından şikayet eden, kesintisiz bir yaşam özlemi duyan profesyoneller için konforlu çözümler sunuyor. Metropol İstanbul Kule A Blok, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ne yakın konumuyla iş dünyası profesyonelleri için ekonomik ve stratejik önemi bulunuyor. Proje kapsamında yer alan ofislerin, iş yaşamını ev konforunda sunan özelliğe sahip olduğu belirtiliyor.

Projenin dünyaca ünlü moda markalarını yaklaşık 420 metre uzunluğundaki caddesi Catwalk’ta buluşturduğunu belirten yetkililer, “ Catwalk caddesi İstanbul’un moda trendlerinin takip edildiği bir yaşam alanı olacak.

Tasarımı birçok uluslararası başarı ve ödüle sahip RMJM’ye ait Metropol İstanbul, projenin mühendislik danışmanı HYDER’in çalışmaları neticesinde sadece Ataşehir’in değil Avrupa’nın da yüksek ve ilk akla gelen yapılarından biri olacak” dedi.

NUROL GYO: YAKINDAN DENEYİM
İstanbul’da projelere imza atan Nurol GYO, Mecidiyeköy, Basın Ekspres ve Seyrantepe’de gerçekleştirdiği Nurol Tower, Nurol Park ve Nurol Life projeleriyle İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Cityscape Turkey fuarında yerini alacak. Katılımcıların Nurol Life’ın ‘Practical Luxury’ konseptini daha yakından deneyimleyebileceğini ifade eden şirket yetkilileri, “Nurol GYO standında katılımcılar bir rezidansın tüm ayrıcalıklarını, heyecan verici detaylarla buluşturan Nurol Life projesinden bir yaşam alanını deneyimleme şansı bulacak. Özel olarak tasarlanan bu bölümde Nurol Life’ın 4 metre tavan yüksekliğinin konforunu yaşayabilecek. Lüks kavramını yeniden tanımlayan Nurol Life, ‘Practical Luxury’ konseptiyle hayatı daha keyifli ve daha pratik yaşamanızı sağlayan, modern yaşamın ihtiyaçlarına yönelik özel çözümlerle dolu” dedi.

İstanbul’un Seyratepe’de konumlanan Nurol Life’ın, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerine yakınlığı ile öne çıktığının altını çizen yetkililer, “Türk Telekom Arena’nın yanı başında yükselen proje, metroya yürüme mesafesinde bulunuyor” dedi. Nurol Tower projesi hakkında da bilgi veren yetkililer, “Ofis kavramı ile rezidans konforunu, Mecidiyeköy’de tek bir çatı altında buluşturuyor. Yeni Adalet Sarayı’nın karşısında Çağlayan Meydanı’na komşu olan Nurol Tower, yol avantajıyla ön plana çıkıyor. E5 cepheli konumu, çevreyolu ve boğaz köprüsü bağlantılarına hemen ulaşılabilirliği, metro ve metrobüs durağına yakınlığı, ulaşımda önemli bir kolaylık sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Nurol Park’ın ise İstanbul’un yeni Maslak’ı olarak gösterilen ve Basın Ekspres’in en prestijli noktasında yer aldığına değinen şiket yetkilileri, “Günümüz metropollerinde özlem duyulan ‘geleneksel mahalle yaşamı’ ile bugünün modern ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan karma projesiyle fark yaratıyor. Loft, rezidans ve tower daireleri, modern ofisleri, geleneksel sokak yaşamından esinlenen alışveriş alanları ve geniş peyzaj alanlarıyla keyifli bir yaşam vadediyor” diye konuştu.

SİNPAŞ: BOMONTİ’YE KRALİÇE ATAŞEHİR’E SARAY
Sinpaş İstanbul’daki büyük gayrimenkul buluşmasında yerini alacak. Şirket 24-26 Mart tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Cityscape fuarında Bomonti’deki ‘Queen Central Park’ ve Ataşehir’deki ‘Sinpaş Palas’ projelerini tanıtacak.

Gayrimenkul sektörünün en büyük küresel organizasyonlarından Cityscape, ilk kez İstanbul’da gerçekleşiyor. Özellikle son 10 yılda büyük bir çıkış yakalayan Türk gayrimenkul sektörünün küresel yatırımcılarla buluşturacak bu önemli etkinlikle birlikte dünya gayrimenkul sektörünün kalbi 3 gün boyunca İstanbul’da atıyor. 42 yılı aşkın süredir sektörde faaliyet gösteren Sinpaş da imza attığı projeleriyle 24-26 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek bu önemli organizasyondaki yerini aldı.

Özellikle Ortadoğu ve Körfez bölgelerindeki gayrimenkul yatırımcılarının ilgi gösterdiği fuara Sinpaş, Sinpaş Palas ve Queen Central Park Bomonti projeleriyle katılıyor. İstanbul’un kültür, sanat, eğlence ve iş dünyasının yeni merkezi olan Bomonti’de yükselen Queen Central Park Bomonti, taçlı özgün mimarisi, projeye adını veren şehir parkı ve ‘HIGHLIFE’ temalı evleriyle dikkat çekiyor. 1 milyar 250 milyon TL’lik yatırım değerine sahip Queen Central Park Bomonti şehrin nabzını tutan kültür ve sanat merkezlerine, köklü ve saygın eğitim kurumlarına, Türkiye’nin en gelişmiş donanımına sahip sağlık kuruluşlarına, ticaret ve alışveriş merkezlerine, Avrupa’nın en büyük kongre oteli Hilton’a ve şehrin yaşam kalitesini arttıran Bomontiada’ya yürüme mesafesinde.

Kendine ait 10 bin metrekarelik şehir parkı ile ne çıkan Queen Central Park Bomonti, şehir parkının içinde bulunan açık yüzme havuzu, güneşlenme terasları, yürüyüş parkuru, tenis kortu, streetball alanı, çocuk oyun alanları, kutlama ve davet mekanları ile hem şehri hem doğayı doya doya yaşayabilme imkanı verecek. Proje, taçlı mimarisi, tamamı geniş balkonlu konutları, 48. katındaki panoramik İstanbul manzaralı özel tasarım lounge alanı ve “HIGHLIFE” temalı evleri sayesinde avantajlı yatırım fırsatı da sağlayacak. Sinpaş Yapı’nın fuarda tanıttığı 2016’nın ilk projesi Sinpaş Palas ise; İstanbul Finans Merkezi’nin yanı başında yükseliyor. Kendine özgü stili ve doğal mimarisiyle dikkat çeken konsept proje, merkezi konumu ve sunacağı ayrıcalıklarla fark yaratmayı hedefliyor.

SİYAHKALEM İNŞAAT: ‘KÖY’E YOĞUN İLGİ
Zekeriyaköy’deki KÖY projesi ile Citsyscape Turkey’e katılacak olan Siyahkalem’in CFO’su İbrahim Kahraman, fuarın hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için ilgi odağı olacağını ifade etti.

Siyahkalem, bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Cityscape Turkey Fuarı’na, Emlak Konut GYO ortaklığı ile Zekeriyaköy’de 467 bin metrekarelik alanda gerçekleştirdiği KÖY projesi ile katılıyor. Siyahkalem CFO’su İbrahim Kahraman, 24-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Cityscape Turkey’e katılma kararlarında, Eylül 2015’de Dubai’de katıldıkları Cityscape Fuarı’nda gördükleri yoğun ilginin etkili olduğunu söyledi. Kahraman “Cityscape Turkey için yalnız Körfez değil, dünyanın pek çok ülkesinden yatırımcı Türkiye’ye gelecek. Fuarın, yerli yatırımcılar için de ilgi odağı olacağını düşünüyoruz”dedi.

Ağustos ayında hizmete girecek 3. köprü, yapımı devam eden 3. hava alanı ve İstanbul Belediyesi’nin yıl içinde başlayacağı 5 yeni tünel çalışmasına yakınlığı nedeni Zekeriyaköy’ün her geçen gün değerlendiğine dikkat çeken Kahraman, “Zekeriyaköy’de yer alan KÖY, çeşitli tip ve büyüklüklerde 1.167 konut ve 15 bin metrekarelik bir çarşıdan oluşuyor. Farklı yaşam stillerine göre farklı tiplerde tasarlanan ve doğayla uyum içinde bir hayat vaad eden KÖY, 3 etaptan oluşuyor. 1. etabında yer alan 462 konutun inşaatı sürerken, 1+1’den 6+1 kullanıma kadar farklı tiplerde tasarlanmış apartman daireleri, çift dubleksler, sıraevler ve villlardan oluşan 214 ünitelik 2. etabın satışları geçtiğimiz günlerde başladı. 64 bin metrekarelik bir yeşil alana sahip olan KÖY’de satış fiyatları, ünite tipine ve konumuna göre metre karesi 6.050 TL ile 10 bin 500 TL arasında değişiyor” dedi.

İstanbul’un konut yatırımı acısından Avrupa’da en çok tercih edilen 3 kentten biri olduğunu hatırlatan İbrahim Kahraman, “Bizim projemizin de yer aldığı, 5 yeni tünelle kuzey-güney aksı ve 3. köprü bağlantı yollarıyla doğu-batı aksı ile çevrelenen Sarıyer, özellikle de Sarıyer’in kuzeyinde yer alan Zekeriyaköy, İstanbul’un en fazla değerlenen bölgelerinden biri. İstanbul gibi büyük şehirlerde bazı gayrimenkullerin değerinin yüzde 90’ını lokasyon oluşturuyor. Gerek İstanbul’da gerek dünyada benzer projelerde yüzde 50’lere varan değer artışı görülüyor. Bölgede yatırıların tamamlanmasıyla benzer bir gelişme bekliyoruz” dedi.

Dubai’de gerek bireysel gerek kurumsal yatırımcının KÖY projesine gösterdiği ilginin projenin doğa ile iç içe bir yaşamın imkanlarını sağlaması, olduğunu söyleyen Kahraman, “Sadece Türkiye’de değil, dünyanın hemen her yerinde insanlar doğa ile daha barışık ve iç içe yaşamanın yollarını arıyor. İnsanlar, sosyal imkanlara kolay ulaşmak, giderek kaybolan iyi komşuluk ilişkileri kurmak, rahatlıkla evcil hayvan yetiştirmek, dilediğinde toprağa dokunmak istiyor. KÖY bütün bu ihtiyaçları karşıladığı için de büyük ilgi görüyor” diye konuştu.

Emlak Konut GYO güvencesiyle Siyahkalem tarafından Zekeriyaköy’de hayata geçirilen KÖY’ün, bankalarla yaptığı özel anlaşmalarla, konut sahibi olmak isteyenlere özel avantajlar sağladığına dikkat çeken İbrahim Kahraman, “KÖY’de konut sahibi olmak isteyenler, piyasada geçerli olanın oldukça altında bir oranla kredi kullanabiliyor. Anlaşmalı bankalar aracılığıyla ortalama aylık 60 ay vade için yüzde 0.32 ve 120 ay için yüzde 0.70 oranları geçerli. Köy, dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirdiği projelerle uluslararası bilinirliğe sahip, pek çok ödül sahibi İngiliz mimari grup ‘Hopkins Architects’ tarafından tasarlandı” diye konuştu.

 

İlandır

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!