Çırak öğrencilerin kayıtları devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Çırak öğrencilerin kayıtları devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 12:55

Çırak öğrencilerin kayıtları devam ediyor

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’ nin Lüleburgaz İlçesi’nde bulunan Mesleki Eğitim Merkezi’ne çırak öğrenci kayıtları devam ediyor.
Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Çetin, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı hakkında açıklamalarda bulundu. Müdür Çetin “Merkezimize kayıt yaptırmak isteyen çırakların öncelikle 8 yıllık ilköğretim okulu mezunu olması (1996-1997 öğretim yılı sonuna kadar 5 yıllık ilkokulu bitirenler de kayıt yaptırabilir) ve bu kapsamda bulunan meslek dallarından birinde çalışıyor olması gerekmektedir. 2011-2012 Eğitim Öğretim yılından sonra ilköğretim 8. sınıfı tamamlayarak ayrılanların merkezimize kayıt yaptırabilmeleri için Açık Liseye kayıt yaptırmaları zorunludur. Çalıştığı işyeri vergiye kayıtlı bir mesleki kuruluşa bağlı olmalıdır. Bu şartlara uygun çıraklar yaz dönemi (Ağustos-Eylül) ve kış dönemi (Ocak) kayıt zamanlarında Merkezimize kayıtları yapılmaktadır” dedi.
Kayıt yaptıran öğrencilere haftanın bir günü teorik ders verildiğini belirten Müdür Çetin şunları söyledi:
“Öğrencilerimiz teorik ders görmek üzere öğrenim süresince haftanın 1 günü okula gelecek, diğer günler iş yerlerinde pratik eğitimler göreceklerdir. Eğitim öğretim tam gündür. Kayıt olan öğrenciler eğitim ve öğretim süresi boyunca iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalı olmaktadır. (Emekliliğe sayılmayıp pirimler Devlet tarafından ödenir.)
Çıraklık eğitim isteğe bağlı olmayıp zorunlu bir eğitimdir. İşyerleri yanında çalıştırdığı çırakların sigortalarını kendileri ödese dahi öğrencileri merkeze göndermek zorundadır.”
Müdür Çetin, Mesleki Eğitim Merkezi’ne kayıt için, öğrenim belgesi ve fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, sağlık raporu, çıraklık sözleşmesi (4 nüsha okuldan), 6 adet vesikalık fotoğraf, sigorta giriş bildirgesinin SGK sistemine girişi (okuldan), 18 yaşından büyük erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi ve işyerinde eğitiminden sorumlu kişinin Ustalık ve Usta Öğreticilik Belgesinin fotokopisinin gerekliği olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!