Çıracı’dan 5 tavsiye

Güncelleme Tarihi:

Çıracı’dan 5 tavsiye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 23:18

Şu ana kadar 16’dan fazla girişime yatırım yaparak Türkiye’deki startup ekosistemine destek olan İstanbul Startup Angels’ın kurucu ortağı Gülsüm Çıracı’nın önerileri şu şekilde:

Haberin Devamı

Gerçekçi olun: Startup’ınızı kurarken hayal etmek ve bu hayale inanmak en büyük güçlerinizden biri. Ama hayallerinizin gerçekçi olmasına dikkat edin. Eleştiriye açık olun. İnsanların eleştirilerini dinleyerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Her yapıcı eleştiriyi savunmaya geçmeden değerlendirin.

Yatırım sihirli bir dünya yaratmaz: Birçok girişimci büyümek için sadece para ihtiyacını düşünür. Yatırım bazı adımları daha hızlı atmanızı sağlayabilir, ama sihirli bir çözüm değildir. Yatırım aldıktan sonra da engeller, virajlar olacak. Yönetim sorunları, müşteri sorunları, pazar sorunları yaşayacaksınız. Yatırımcıya da tüm sorunların para ile giderileceğini söylerseniz sizi şüphe ile dinleyecektir. Melek yatırımcıların sadece parasına değil, aklına da ihtiyacınız olduğunu, bu engellerde onların deneyiminin yatırımları kadar önemli olduğunu belirtin.

Haberin Devamı

Esnek ve vizyoner olun: İş fikrinizi, büyütme yolunda birçok değişiklik yaşamayı göze almanız lazım. Değişime direnç göstermeyin. Yalın girişim metodlarını uygulayıp, iş fikrinizin evrilmesine, gelişmesine izin verin. Dünya’daki gelişmeleri gözlemleyin, vizyon sahibi ve sebatkâr olun.

Dikkatinizi dağıtmayın: Startupınızla ilgili çok büyük hayalleriniz olabilir. Her gün yeni bir şeyler ekleme, işinizi geliştirme fikri aklınıza gelebilir. Fakat her yeni işin aynı zamanda dikkatinizi dağıtacağının bilincinde olup hedefinize odaklanın. Uygulamadan önce bir öncekinin sağlıklı işlediğinden emin olun.

Ekibinizi motive tutun: Startupların en büyük değerinin ekip olduğunu biliyorsunuz. Ekibiniz işinizi başarıya ulaştıracak en önemli sermayeniz. Bu yolda ekibinizi motive tutup, yaratıcılıklarını besleyip, inançlarını tazeleyin. Tutkunuzu ekibinize yansıtıp, onları bu tutkuya ortak edin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!