Çıplak Ayaklar Kumpanyası geliyor

Güncelleme Tarihi:

Çıplak Ayaklar Kumpanyası geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2015 13:24

27. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları’na dün akşam, sezonun büyük ilgi gören oyunu Katil Joe konuk oldu. ?tiyatro.iN’in beş ödüllü oyunu, trajikomik bir hikayeyi ENKA Sahnesi’ne taşıdı.

Haberin Devamı

ENKA Kültür Sanat, 9 Temmuz gecesi ?tiyatro.iN’in beş ödüllü oyunu Katil Joe’yu sanatseverlerle buluşturdu. Toplumsal sınıflar arasındaki uçurumlara ve alt sınıfın popüler kültür araçlarıyla ilişkisine çarpıcı bir eleştiri getiren kara komedi, uyuşturucu, para, televizyon etkisinde uyutulmuş trajikomik hayatları sahneye taşıdı.

Amerikalı yazar Tracy Letts’in yazdığı oyunda, Mehmet Birkiye, Engin Hepileri, Pelin Abay, Defne Halman ve Taner Ölmez rol aldı. Mehmet Birkiye’nin aynı zamanda yönetmenliğini de üstlendiği oyun, “ev’’, “ahlak” ve “aile” kavramlarına sahne ışığı tuttu. Açıkhava’da keyifli bir seyir zevki sunan Katil Joe ENKA seyircisinden büyük beğeni topladı.

ENKA AÇIKHAVA’YA ÇIPLAK AYAKLAR KUMPANYASI VE OSCAR ÖDÜLLÜ FİLMLER GELİYOR

Haberin Devamı

27. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları, sanatın renkleriyle yaz gecelerini serinletiyor. Eşref Denizhan Açıkhava Sahnesi’ne bu hafta, Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın “Kız Doğdu&Tüh” gösterileriyle birlikte Oscar Ödüllü “The İmagination Game” ve “Birdman” filmleri konuk oluyor.

27. yılında da “sanat uzun, hayat kısa” sloganıyla yaz gecelerini sanatın renkleriyle güzelleştiren ENKA Kültür Sanat, seçkin sanatçı ve eserlerini Eşref Denizhan Açıkhava Sahnesi’nde sanatseverlerle bir araya getirmeye devam ediyor.

27. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları’nda ENKA sahnesi bu hafta, 13 Temmuz Pazartesi akşamı Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın “Kız Doğdu&Tüh” adlı modern dans gösterini konuk edecek. Bu coğrafyada yaşayan ve doğumları sessizlik anlarındaki hüzün ile özdeşleştirilen tüm kadınlara ithafen yaratılmış olan 30 dakikalık çağdaş performans gösterisi “Bir ortamda sessizlik olduğunda kız doğdu denir bazen...'' inanışı sarsıcı bir şeklide yorumlayacak. Koreografisi ve konsepti Aslı Öztürk’e, müzikleri Ah! Kosmos’a ait gösteri, yaratıcı dansçılar Büşra Firidin ve Suzan Alev’in performanslarıyla ENKA Açıkhava’da olacak.

Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın bir diğer performansı ise insanın olan bitenlere dair yaşadığı anlık pişmanlıklara, hayatta her şey yolunda giderken söylenen “tüh!”lere göndermeler yapan oyunu “TÜH!” olacak. Melih Kıraç, Mihran Tomasyan ve Gökçe Gürçay’ın koreografi ve konseptini tasarladıkları oyun, izleyicisinin pişmanlıklarına dokunacak.

Haberin Devamı

ENKA AÇIKHAVA SİNEMASI’NDA OSCAR ÖDÜLLÜ YAPIMLAR

ENKA seyircisine ve tüm İstanbul’a açıkhava sinemalarının nostaljisini yaşatan Eşref Denizhan Açıkhava Sahnesi’nde bu hafta perdeye, iki ödüllü film yansıyacak. 14 Temmuz Salı akşamı, “en iyi uyarlama senaryo” dalında Oscar kazanan The İmagination Game (Yapay Oyun) filmi gösterilecek. Başrollerinde Keira Knightley, Benedict Cumberbatch, Mark Strong’un yer aldığı film, izleyicisini II. Dünya Savaşı ve Nazi Almanyası’na götürecek.

15 Temmuz Çarşamba akşamı ise ENKA Açıkhava Sineması; 87. Oscar Ödülleri’nde “en iyi film” ve “en iyi yönetmen” ödüllerini kazanan “Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi” filmini ağırlayacak. Alejandro González Iñárritu’nun yönetmen koltuğunda Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Emma Stone’un başrollerinde yer aldığı film, şöhretli bir oyuncu üzerinden seyircisine sahnenin diğer tarafını gösterecek.

Haberin Devamı

Etkinlik biletlerine biletix'den ulaşabilirsiniz...

BAKMADAN GEÇME!