Cip hırsızlarını geride bıraktıkları iz ve kamera görüntüleri yakalattı

Güncelleme Tarihi:

Cip hırsızlarını geride bıraktıkları iz ve kamera görüntüleri yakalattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2018 15:18

Cip hırsızlarını geride bıraktıkları iz ve kamera görüntüleri yakalattı

Haberin Devamı

Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), (DHA)- AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde park halindeki cipi çaldığı belirlenen 4 kişi, geride bıraktığı izler ve kamera görüntülerinden yola çıkılarak yakalandı. Çalınan cip ise Didim'deki bir garajda bulundu.
​​Kuşadası'nın Karaova Mahallesi'ndeki bir eve Ramazan Bayramı'nın ilk günü giren hırsızlar, anahtarını aldıkları cipi evin önünde çaldı. İsveç'ten bayram tatili için gelen araç sahibi, polise haber verdi. Harekete geçen ekipler, cipin çalındığı noktadan itibaren araç lastik izi, kamera görüntüleri ve aracın hareket etmesiyle birlikte aracın bagajından akan boya türü bir sıvıyı takip edip, 65 kilometre uzaklıktaki Didim ilçesi, Akköy Mahallesi'nde bir garaja ulaştı. 10 saatlik çaba harcayan ekipler, düzenlenen operasyonla cipi buldu.
Polis, MOBESE kamerası görüntülerinden cipi çalan 4 şüpheliyi de tespit edip, kimliklerini belirledi. Görüntülerden, hırsızlık olayının ardından şüphelilerin başka bir araçla yeniden Kuşadası'na geldikleri tespit edildi. Bunun üzerine Kuşadası'nın giriş ve çıkışlarında önlem alındı. İlçe merkezindeki cadde ve sokakları inceleyen polis, şüphelilerin kullandığı 09 YM 754 plakalı aracın yerini tespit edip, durdurmak istedi. Ancak, şüpheliler kaçmaya başladı. Girdiği bir ara sokakta sıkıştırılan otomobildeki Hakan Kalkan, Mazlum Güney, Özgür Ekici ile Destan Akalın gözaltına alındı.
KEÇELİ KALEM İLE RAKAMI DEĞİŞTİRMİŞLER
Yapılan incelemede şüphelilerin kullandığı otomobilin plakasının keçeli kalem ile rakam grubunun değiştirildiği anlaşıldı. Otomobilde yapılan aramada 1 tabanca, 14 fişek, eldivenler, tornavida ve hırsızlıkta kullanıldığı anlaşılan çeşitli araç gereçler ele geçirildi.
Yapılan sorguda şüphelilerin dört ayrı evden daha hırsızlık yaptıkları belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden Destan Akalın'ın cezaevi firarisi olduğu ve uyuşturucu satıcılığı suçundan hakkında 6 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu belirlendi.
Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!