Cinsel travma olabilir

Güncelleme Tarihi:

Cinsel travma olabilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 20:54

Erzincan’daki askeri lojman nizamiyesinde yavru kediye işkence görüntüleri infial yarattı. Bu tür kişilerin cinsel travma yaşıyor olabileceğine dikkat çeken psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Arif Verimli şunları söyledi:

Haberin Devamı

ANNESİNE, EŞİNE DE YAPAR

“Hayvanlara karşı bu tür şiddet eğiliminde olan kişiler kadına karşı şiddete de meyillidir. Bir kere çiçek yolan, dal kıran kişiler daha sonra kediye işkence etmeye başlar. Daha sonra annesine, kız kardeşine, sevgilisine ve eşine şiddet uygular ve acı vermenin dozu arttıkça öldürmek bile sıradan bir eylem haline dönüşür.

BİR KADINLA SORUNU VARDIR

Hayvanlara işkence etmenin psikanalizde yer alan sembol ve rüya yorumlarında anlamları var. O yorumlarda kedi, kadın ve kadın cinselliğini sembolize eder. Bu sebeple kedi örneğinden yola çıkarsak, kediye işkence eden bir kişinin ağır cinsel travmaları olma ihtimalini, kadın düşmanı olabileceğini, cinsel takıntıları olabileceğini, bilinçaltında annesiyle ciddi anlamda uzlaşamamış bir bağlanma ve ayrılma sorunu yaşamış olduğu ihtimalini düşündürüyor. Bu kişinin bir kadınla ilgili çözümlenememiş bir cinsel ve travmatik sorunu olduğu düşünülebilir." 

Haberin Devamı

İŞKENCECİ SERBEST

ERZİNCAN'da orduevi nizamiyesinde yakaladığı yavru kediyi önce yumruklayıp yere fırlatan, ardından da tekmeleyen er Taner H. (25), dün sabah saatlerinde Erzincan Adliyesi'ne getirildi. Taner H. ifadesinde, 2 gün önce nişanlısından ayrıldığı için bunalıma girdiğini, hafta sonu izninde de aldığı alkolün etkisi ile yaptıklarını hatırlamadığını öne sürdü. İşkenceci er Taner H. sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!