Cinsel taciz ve tepkiler!

"DİNİN siyasete alet edildiğini çok gördük, dinin sekse alet edildiğini ilk defa görüyoruz! Siyasi çıkarlar yüzünden hangi melun kişilerin el üstünde tutulmaya devam ettiğini de gördük!"

Bu sözler, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’na ait... 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunan 76 yaşındaki dinci yazar Hüseyin Üzmez’in, bazı etkili çevreler tarafından himaye edilmesinin yüz karası olduğunu söylüyor!

Okurlarımızdan da Hüseyin Üzmez olayına sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Toplum, cinsel istismara karşı çok hassas.

Küçük kızın babasının, Newsweek Türkiye Dergisi’ne, "Hüseyin Üzmez televizyonlarda konuşunca kızımın psikolojisi daha da bozuldu. Söyledikleri tecavüzden ağır" diye verdiği demeç, Adli Tıp Kurumu’nun "Fiziksel ve psikolojik olarak zarar görmemiştir" biçimindeki raporunun aksine, kızın yaşadığı dramı bir kez daha gözler önüne serdi.

Babanın anlattığına göre, küçük kız hep ağlıyor, kaldığı yurttaki arkadaşları onunla dalga geçiyor, Hüseyin Üzmez televizyona çıkınca "Gel bak, seninki çıktı" diye bağırıyorlar. Talihsiz kız babasına, bir an önce yurttan ayrılmak ve herkesten uzak, sessiz bir yere gitmek istediğini söylüyor.

* * *

Sağanak gibi yağan tepki mesajlarından birkaç örnek verelim:

"Bu tür yüz karası olaylara yüreğimiz dayanmıyor. İnsanların duygu ve düşüncelerine tercüman oldunuz. Sağolun." Güralp Alpay(guralp.alpay@gmail.com)

"Bu taciz olaylarının hiçbiri dağ başındaki aciz, eğitimsiz kadınlarda değil. Memleket tecavüzcü adam ve tacize uğramış kadın dolu. Çok sayıda mağdur var ama suçlular affediliyor. Adını anmaya dilimin varmadığı adamın durumu ve taraftarlarının davranışı ortada. Korkarım şu anda, bu durumu gören bir sürü sapık, içi gayet rahat bir şekilde, taciz ve tecavüze hazırlanıyordur." Yonca Tokbaş (4yaprakliyonca@gmail.com)

"Türkiye’nin büyük dertlerinden biri "ahlaksızlık". Seks manyaklığı almış başını gidiyor. Sapıklar dağda değil, dibimizde, çevremizde, mahallemizde. Bazı sapıklar, yaptıklarını televizyon kanallarında rahat rahat anlatıyorlar. Midem bulanıyor. Adı ne olursa olsun, hiçbir erkek yaptıklarının cezasız kalmayacağını anlamalıdır. Ve bu sapıklar öylesine ceza görmelidir ki, ölünceye kadar bu utançla yaşamak zorunda kalmalıdır." Arzu Kök (kok.arzu@gmail.com)

"Bu maili New York’tan yazıyorum. ABD’de 18 yaşından küçük birisiyle yapılacak cinsel ilişkide, mağdurun isteği olsa bile, tecavüzcü hakkında kamu davası açılır, cezası çok ağırdır. Bu yüzden reşit kişiler cinsel konularda, 18 yaşından küçük kızlardan da, oğlan çocuklardan da, sanki vebadan kaçar gibi uzaklaşırlar. 2005 yılında Florida’da Jessica adında 9 yaşında bir kız çocuğuna yapılan cinsel saldırıdan sonra, bu eyalet hemen, tecavüzcüyü 25 yıla kadar hapsedecek bir kanun çıkardı. Bu kanuna şimdi ’Jessica Law - Jessica Kanunu’ diyorlar. Amerikalı hukukçular, ’Hiçbir suç, küçük bir çocuğa karşı işlenen seks suçu kadar büyük olamaz’ diyor. Ülkemizde de böyle bir kanunun benimsenmesi, çocuklarımızın korunması açısından çok önemlidir. Medeni olmak iddiasındaki bir ülkenin, ’Jessica Kanunu’na benzer bir kanun çıkartması, tecavüzcülere en ağır cezayı vermesi, toplum düşmanlarının cezalarını hafifletmemesi, cezaevinden ellerini kollarını sallaya sallaya çıkmasına izin vermemesi gerekir. Bu çocuklar hepimizin çocuklarıdır!" İbrahim T.Tüzün (ibotuzun@yahoo.com)
Yazarın Tüm Yazıları