Cinsel istismar mağduru kadına 'ölüm izni'

Güncelleme Tarihi:

Cinsel istismar mağduru kadına ölüm izni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 13:55

Türkiye'de bu yıl çocuklara cinsel istismar, taciz, tecavüz haberleri üzücü şekilde artış gösterirken Hollanda'da bir cinsel istismar mağduru için "ötanazi" kararı verildi. Karar Hollanda'nın yanı sıra İngiltere'de de tartışma yarattı ve protesto gösterilerine neden oldu. 

Haberin Devamı

Uzun yıllardır ruhsal problemler yaşayan ve ismi açıklanmayan 20'li yaşlarındaki genç kadın çocukluğunda cinsel istismara maruz kaldı. Bu nedenle psikolojisi bozulan ve çok ağır travma yaşayan genç kadın son 2 yılını yoğun terapiler ve ,laç tedavileriyle geçirmesine rağmen hiçbir düzelme kaydedemedi. İlaca ve tüm tedavilere cevap vermeyen ve ruhsal acıları bir türlü dinmeyen genç kadın bunun üzerine Hollanda'da yasal olan 'ötanazi' hakkını kullanmak istediğini açıkladı. 

10 YIL BOYUNCA CİNSEL İSTİSMARA MARUZ KALDI

Daha sonra Hollanda Ötanazi Komisyonu'na başvurdu. 5 yaşından 15 yaşına kadar cinsel istismara maruz kalan ve bu nedenle yaşadığı ağır travma sonrası stres bozukluğunu komisyona anlatan genç kadın için ötanazi kararı kabul edildi. Genç kadın için "yapılacak hiçbir şey olmadığına" hükmeden ve hiçbir şeyin hayatı boyunca bu acısını geçiremeyeceğine karar veren doktorlar iğne ile genç kadının hayatına son vermesini sağladı. 

Haberin Devamı

HALÜSİNASYONLAR, TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLUĞU, KRONİK DEPRESYON

Sürekli halüsinasyon gören, tedaviye dirençli post travmatik stres bozukluğu yaşayan kadın ayrıca yeme bozukluğu, kronik depresyon ve intihara eğilimli kişilik yapısı, takıntı ve kendine zarar verme eğilimlerine sahipti. Bu nedenle bir araya gelen birçok psikiyatrist kadın için tedavi umudu olmadığını, durumunun dayanılmaz olduğunu söyledi. 
Ruhsal sorunlar için ötanaziye izin verilmesi ise tartışma başlattı. 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!