Cinsel ilişkiye girememe korkusu

Güncelleme Tarihi:

Cinsel ilişkiye girememe korkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arşaluys Kayır, cinsel sorunlarından dolayı tedavi olmak isteyen her 100 kadından 52'sinin ‘‘vajinismus’’ hastası olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kayır, kadınlarda ‘‘psikolojik nedenlerden dolayı cinsel ilişkiye girememe’’ olarak tanımlanan ve batıda çok az rastlanan ‘‘vajinismus’’un ülkemizde çok yaygın olduğunu söyledi. Vajinismus için tek bir nedenden söz etmenin mümkün olmadığını belirten Prof. Dr. Kayır, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Yetiştirilme tarzı içinde, hem anne babada, hem de genç kızlarda, bakireliğin zamansız yitirilmesi endişesi, ilk gece korkusu, suçluluk duyguları, evliliğe hazır olmama gibi özelliklere sık rastlıyoruz. Cinsel sorunlarından dolayı tedavi olmak isteyen her 100 kadından 52'si vajinismus. Çiftler, ilk etapta soruna bir hastalık gözüyle bakmıyorlar ve sorunun çözümünü ‘Bir gün kendiliğinden düzelir' düşüncesiyle 5-10 yıl erteliyorlar...’’

Prof. Dr. Kayır, doğru bir tedaviyle bu cinsel sorunun hızla düzeldiğine dikkat çekti. Tedavinin püf noktasının gözde büyütülen hedefe adım adım, hiç ara vermeden, rehberle ilerlemek olduğuna işaret eden Prof. Dr. Kayır, iyileşmenin haftada bir görüşme ile 7-15 oturumda gerçekleştiğni söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!